تجهیزات اندازه گیری گرد و غبار در یزد راه اندازی شد /اختصاص اعتبار ویژه برای جبران آتشسوزی جنگلها
به گزارش یزد رسا، معصومه ابتکار شب گذشته در نشستی خبری با اصحاب رسانه استان یزد با اشاره به اینکه تجهیزات اندازه گیری گرد و غبار در این استان راه اندازی شده است اظهار داشت: استمرار طرح های مقابله با بیابان زایی و گرد و غبار دردستورکار سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفته است.
ابتکار در مورد ریزگردها و منشأ گرد و غبار در ایران اظهار داشت: منشأ گرد و غبار و ریزگردها در ایران همسایگان غربی به ویژه عراق است که برای رفع این مشکل سفرهایی به این کشور داشتیم و تفاهمنامههایی نیز اجرا شد اما اکنون شرایط ناامنی در عراق سبب شده تا هیچ طرحی در این کشور قابل اجرا نباشد.
رئیس سازمان محیط زیست در خصوص برنامههای ویژه حفاظت از محیط زیست نیز به ویژه در مورد گونه نادر یوزپلنگ آسیایی بیان کرد: حفاظت از یوز آسیایی توسط سازمان ملل به عنوان یک طرح موفق ارزیابی شد که این طرح همچنان در حال اجراست و بخشهایی از آن نیز در استان یزد اجرا میشود.
وی تصریح کرد: حفاظت از یوزپلنگ آسیایی نیازمند آموزش و جلب مشارکت جوامع محلی است زیرا مردمی که در روستاهای نزدیک به محیط زیست یوز آسیایی زندگی میکنند، میتوانند نقشی بسیار مهم در حفاظت از این گونه نادر داشته باشند بنابراین باید آموزشهای لازم به آنها داده شود.
وی اظهار داشت: استان یزد با دارا بودن مراکز تحقیقاتی متعدد یوز آسیایی جاذبه ی فوق العاده ای را برای محققان و گردشگران را دارد که باید ازاین ظرفیت استفاده بهینه شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه آتشسوزیها طبیعی افزایش چشمگیری نسبت به سال گذشته داشته است گفت: به جز یک یا دو استان افزایش چشمگیری در زمینه وقوع آتشسوزی در جنگلها و مراتع نداشتهایم ضمن اینکه تنها این آتش سوزی ها به ایران اختصاص ندارد
ابتکار خاطرنشان کرد: دولت به طور ویژه برای استانهایی که در آنها آتشسوزی رخ داده، اعتبار در نظر گرفته شده که برای مناطقی نظیر پارک ملی گلستان این اعتبار ویژه است.
رئیس سازمان محیط زیست کشور در مورد گردشگری طبیعی در استان یزد نیز بیان کرد: امروز تفاهمنامهای با استاندار یزد امضا شد که بر اساس آن قرار است برای مناطق حفاظت شده یزد برنامهریزی شده و زیرساختهای لازم ایجاد شود.
وی عنوان کرد: یزد، یک پارک ملی سیاهکوه و چهار منطقه حفاظت شده و دو پناهگاه حیات وحش دارد و کار مطالعاتی بر روی همه این مناطق در حال انجام است و برای هر یک از آنها تعریف کاربری صورت خواهد گرفت.
ابتکار خاطرنشان کرد: برخی بخشها باید فقط حفاظت شوند، برخی بخشها برای گردشگری و برخی برای مطالعات و آموزش مدیریت خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه در استان یزد ظرفیتهای خوبی برای گردشگری طبیعی وجود دارد، اظهار امیدواری کرد: اجرای این طرح بتواند به توسعه گردشگری و احیای طبیعت کمک کند.