ID : 3366525
آيت‌الله مصباح يزدي مطرح كرد:

تحصيل‌كردگان انگليس منشا مهم‌ترين انحرافات فرهنگي كشور هستند


تحصيل‌كردگان انگليس و بعد آمريكا و فرانسه مهمترين انحرافات فرهنگي كشور را رقم زده اند.

به گزارش یزدرسا، آيت الله مصباح يزدي كه در ديدار با مسئولان كميته امداد كشور سخن مي‌گفت، با اشاره به نامگذاري سال به عنوان سال اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملي و مديريت جهادي توسط رهبر معظم انقلاب، اظهار كرد: مهم‌ترين انحرافات فرهنگي كشور از كساني ناشي شده است كه تحصيل كرده انگليس و بعد آمريكا و فرانسه بوده‌اند چرا كه ساختار فكري فرهنگي آنها به دست همان كشورها ساخته شده است.


وي تصريح كرد: مي‌گويند كه امروز همه دنيا در مقابل اعلاميه حقوق بشر سر خم مي‌كنند و ما نيز بايد طوري سخن بگوييم كه آنها مي‌پسندند و در مذاكرات با لحني سخن بگوييم كه آن‌ها بگويند اين دولت خوبي است و كمي هم به حوزه‌هاي علميه كمك مي‌كنيم و به كميته امداد هم.

رئيس موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) با اشاره به كميته امداد امام خميني (ره) افزود: نهاد كميته امداد، پاك‌ترين نهادي است كه از ابتداي انقلاب پايه گذاري شده است و در مناطق مختلف به دنبال افراد محروم مي‌گردد و به آن‌ها بدون سر و صدا خدمات مي‌دهد.

استاد حوزه علميه قم تصريح كرد: وزارتخانه‌هاي مهمي در كشور است اما اين نهاد كه توسط امام راحل پايه گذاري شده است، بي سر و صدا كارهايي را انجام داده است كه اگر روزي پرونده آن باز شود، متوجه خدمات آن مي‌شويم.

اقتصاد منهاي فرهنگ، مطلوب نيست

عضو مجلس خبرگان رهبري خاطرنشان كرد: خوشبختانه ناميده شدن سال توسط رهبر معظم انقلاب به عنوان اقتصاد و فرهنگ، تاييدي بر اين نكته است كه هم بايد به اقتصاد توجه كنيم و هم فرهنگ و باز اشاره خود رهبر انقلاب است كه فرهنگ مهم تر از اقتصاد است و اقتصاد، بي فرهنگ به جايي نمي‌رسد و اگر به جايي هم برسد، مطلوب نيست.

آيت الله مصباح يزدي تاكيد كرد: تنها تمركز بر نيازهاي مادي و اقتصادي مردم كافي نيست و بايد به نيازهاي فرهنگي ايشان هم توجه شود و اينجا سئوال مطرح است كه نيازهاي فرهنگي يعني چيه و گناه بازي كردن با واژه فرهنگ را بايد قدر متيقن به حساب ابليس گذارد زيرا آن چنان با اين واژه بازي شده است كه حتي متخصصين هم نمي‌فهمند معني آن چيست.

رئيس موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) افزود: وقتي رهبر معظم انقلاب مي‌فرمايند رخنه فرهنگي از رخنه‌هاي ديگر مهم تر است و رخنه فرهنگي قابل جبران نيست، اهميت زيادي دارد و بايد ديد كدام بخش از فرهنگ است كه رخنه در آن قابل جبران نيست.

يكي از وزراي سابق ارشاد مي گفت وزارت ارشاد، همان وزارت فرهنگ و هنر است

استاد حوزه علميه قم تصريح كرد: يكي از علماي حي و حاضر، به يكي از وزراي اسبق ارشاد اعتراض كرده بود كه شما براساس عنوان وزارت خانه خود كه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي است، براي فرهنگ اسلامي چه كرده‌ايد و آن وزير پاسخ داده بود كه اين همان وزارت فرهنگ و هنر سابق است و اين اسامي تشريفاتي است.

عضو مجلس خبرگان رهبري خاطرنشان كرد: درباره آن شخص و اين جريان، بحث‌هاي زيادي است كه جاي صحبت از آن در اين مجال نيست اما منظور من، معاني مختلف بار شده بر واژه فرهنگ است. در يك جمعي گاهي مي‌گويند كه فرهنگ دست مردم و مال مردم است و ما نمي‌توانيم در آن دخالت كنيم و اين كار مردم است و ما خادم مردم هستيم و بايد هر چه آنها مي‌خواهند، انجام دهيم.

گسترش فرهنگ به معناي رقص در مجالس نيست

آيت الله مصباح يزدي تاكيد كرد: مي‌گويند فرهنگ بايد آزاد باشد و مردم هر كتابي مي‌خواهند، بايد بخوانند و رهبري كه مي‌فرمايند فرهنگ گسترش يابد، يعني مجالسي به نام حضرت زهرا (س) ايجاد شود و عده اي در آن‌ها برقصند و بگويند سن و سال آن‌ها كم است.

رئيس موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) افزود: آيا اگر اين دختران نرقصند، رخنه اي در فرهنگ ايجاد مي‌شود و اگر روزنامه‌ها هر چه مي‌خواهند، بنويسند، اين ديگر رخنه در فرهنگ ايجاد نمي‌شود و البته نقد هم بايد باشد و كسي بيايد هر چه مي‌خواهد بنويسد و ديگري نقد آن را مي‌تواند منتشر كند؟

استاد حوزه علميه قم تصريح كرد: رهبر معظم انقلاب تاكيد كرده‌اند كه آن‌هايي كه به طور خودجوش كار فرهنگي مي‌كنند، بايد كار خودشان را ادامه دهند و ما را هم نقد كنند و چنين بياناتي از سوي چنين مقامي سابقه نداشته است و البته ايشان از 20 سال قبل مي‌گفتند كه تهاجم فرهنگي و نسبت به آن هشدار دادند.

عضو مجلس خبرگان رهبري خاطرنشان كرد: دست كم دو نوع كار فرهنگي بايد انجام شود. يكي كه در فرمايشات رهبري به آن اشاره شده است، اعتماد به نفس است و اينكه خودشان را انگل نبينند و در زندگي خانوادگي خود، داراي اطمينان به نفس باشند و قطعا اين يكي از كارهاي فرهنگي است كه كميته امداد بايد به آن توجه داشته باشد.

آيت الله مصباح يزدي تاكيد كرد: آن طور كه من مي‌دانم، از روز اول فعاليت كميته امداد سياست آن اين بوده است كه خانواده كميته امداد روي پاي خودشان بايستند و به خود متكي باشند.

درخت فرهنگ، ريشه در باورها و اعتقادات دارد

رئيس موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) افزود: در تفسير فرمايش رهبر معظم انقلاب، كساني كه صاحب نظر هستند، اظهار نظر كنند و شواهدي در كلام ايشان است كه اجمالا منظور ايشان را روشن مي‌كند. من هم به عنوان يك طلبه فكر مي‌كنم كه فرهنگ يك مجموعه اي است كه يك مقومات ذاتي و اركان دارد كه اگر نباشد، شكل نمي‌گيرد و شاخ و برگ‌هايي دارد كه به شكل‌هاي مختلف در آن ظاهر مي‌شود.

استاد حوزه علميه قم تصريح كرد: مي‌توان فرهنگ را به يك درخت تشبيه كرد كه يك تنه دارد و ارزش‌ها در اين تنه است و در زير خاك ريشه‌هاي دارد كه اين تنه را تغذيه مي‌كند كه باورها و اعتقادات را شكل مي‌دهد و اگر شاخ و برگ‌ها را ببريم و وصل به ريشه نباشد، مثل هيزم است كه بايد سوزانده شود.

عضو مجلس خبرگان رهبري خاطرنشان كرد: برخي درخت‌ها هم هستند كه مواد سمي توليد مي‌كنند و ميوه‌هاي تلخ دارند، مانند هندوانه ابوجهل كه مي‌گويند تلخ است و در جنگل‌هاي آمازون و جنوب شرق آسيا، درخت‌هايي است كه سم توليد مي‌كند و كشنده است.

آيت الله مصباح يزدي تاكيد كرد: وقتي كسي از فرهنگ تعريف مي‌كند، منظور وي فرهنگ مفيد است و وقتي كسي فحش مي‌دهد، به وي مي‌گويند بي فرهنگ و معناي اين سخن اين است كه وي فرهنگ ندارد، بلكه بد فرهنگ است. پس وقتي ما صحبت از فرهنگ مي‌كنيم، يعني نظامي ارزشي كه بر اعتقادات ما مبتني است و اساس آن را اعتقاد به خدا تشكيل مي‌دهد.

مراد از سال فرهنگ، ترويج فرهنگ بي بندوباري و اباحه گري نيست

رئيس موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) افزود: بنابراين وقتي مانند رهبر معظم انقلاب مي‌فرمايند سال فرهنگ، معني آن فرهنگ بي بندباري و اباحه گري نيست.

استاد حوزه علميه قم تصريح كرد: از همان وزيري كه قبلا عرض كردم، سوال كردند شما چه كاري براي فرهنگ كرديد و گفته بود كه بالاترين ارزش يك جامعه آزادي است و ما براي آزادي در جامعه تلاش كرده‌ايم و اين يك مغالطه است.

عضو مجلس خبرگان رهبري خاطرنشان كرد: باز به تعبير رهبر معظم انقلاب برگرديم كه فرهنگ مثل هواست و هر هوايي براي تنفس كردن مناسب نيست و همان طور كه هوا گاهي مسموم است و مي‌كشد، فرهنگ نيز گاهي مسوم است و ضرر دارد.

آيت الله مصباح يزدي تاكيد كرد: كساني كه مسئوليت تامين آب و غذا و هواي سالم را دارند، بايد مسئوليت تامين فرهنگ سالم را هم به عهده بگيرند، مخصوصا در نظامي كه اساس آن براساس اسلام است و اصولا براساس فرهنگ به وجود آمده است و اگر اين فرهنگ اسلامي را از اين نظام جدا كنيم، براي انقلاب چيزي نمي‌ماند.

روح مردم بايد از فرهنگ سالم سيراب شود

رئيس موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) افزود: همان طور كه شكم مردم بايد از غذاي سالم پر شود، روحشان هم بايد از فرهنگ سالم سيراب شود و گرنه مانند مانند انعام مي‌مانند و در قرآن هم آمده است كه اولئك كالانعام و با چهارپايان فرقي ندارند.

استاد حوزه علميه قم تصريح كرد: انسانيت انسان به فرهنگ است و اگر اين‌ها را از انسان بگيرند، با حيوانات ديگر فرقي ندارد و حال اگر يك مسئول كشوري بگويد كه ما اصلا به فرهنگ كشور كاري نداريم، در اين صورت بايد هر آبي را گذاشت هر طور كه مي‌خواهند مسموم كنند و مردم بايد خودشان شعور داشته باشند و آب مسموم نخورند.

سياست مداران ما متأسفانه تنها وظيفه دولت را تأمين آب و نان و امنيت مردم مي‌دانند

عضو مجلس خبرگان رهبري خاطرنشان كرد: اين فرهنگ در سياست مداران ما متأسفانه وجود ندارد و هنوز هم خيال مي‌كنند كه وظيفه دولت تامين امنيت و نان مردم است. اصل مسئله اين است كه از روز تحقق انقلاب اسلامي و اعلام جمهوري اسلامي توسط امام راحل، ايشان ستاد انقلاب فرهنگي را تأسيس كرد و اعلام كرد كه ما يك انقلاب فرهنگي را در اين كشور به وجود آورديم و اسلام را در كشور حاكم كرديم.

رئيس موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) افزود: بعد از قريب چهار دهه وضع فرهنگي كشور همين است كه ملاحظه مي‌كنيد و مسئولين درباره كار فرهنگي و فرهنگ چه مي‌انديشند و آن‌ها كه اين طور فكر مي‌كنند، ديگران چه كار مي‌توانند انجام دهند؟

استاد حوزه علميه قم تصريح كرد: به اسم فرهنگ اسلامي اكتفا كردند و نگذاشتند پوسته‌ها كنار رود و مشخص شود كه فرهنگ اسلامي چيست و بايد جامعه شناسان تحليل كنند كه چرا مسئولين ما چنين كردند. مهم‌ترين عاملي كه مي‌توان بيان كرد اين است كه كساني كه بايد عامل اين كار مي‌شدند، تربيت شده مكاتب فرهنگي الحادي بودند و كساني كه عينك سياهي داشتند، مي‌گويند اي بسا اين‌ها را ساخته‌اند و ما نمي‌دانيم و العهدة عليهم

مهم ترين انحرافات فرهنگي كشور از تحصيل كردگان انگليس ناشي شده است

عضو مجلس خبرگان رهبري خاطرنشان كرد: مهم‌ترين انحرافات فرهنگي كشور از كساني ناشي شده است كه تحصيل كرده انگليس و بعد آمريكا و فرانسه بوده‌اند چرا كه ساختار فكري فرهنگي آنها به دست همان كشورها ساخته شده است. مي‌گويند كه امروز همه دنيا در مقابل اعلاميه حقوق بشر سر خم مي‌كنند و ما نيز بايد طوري سخن بگوييم كه آنها مي‌پسندند و در مذاكرات با لحني سخن بگوييم كه آن‌ها بگويند اين دولت خوبي است و كمي هم به حوزه‌هاي علميه كمك مي‌كنيم و به كميته امداد هم.

آيت الله مصباح يزدي تاكيد كرد: در بسياري از اشخاصي كه در سياست گذاري و اجرا موثر هستند و حتي قانون گذار هستند، كساني هستند كه ته دلشان اين است كه با اسلام نمي‌توان جامعه را اداره كرد و برخي ايشان مي‌گويند كه اسلام مال همان دوران بود.

رئيس موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) افزود: در دوران اصلاحات تلاش بسيار شد تا سكولاريسم در جامعه جا بيفتد و اسلام اين است كه تا مي‌تواني سينه بزن تا از نفس بيفتي اما به سياست كاري نداشته باش و يكي از نظريه پردازان گفته بود كه اسلام، رساله عمليه محمد (ص) بود براي آن زمان.

استاد حوزه علميه قم تصريح كرد: اين گروه دوم هستند كه مي‌گويند اسلام تاريخ مصرف دارد و بايد اكنون آن را دور ريخت و گروه سومي هستند كه مي‌گويند اسلام خوب است اما ما نمي‌توانيم آن را اجرا كنيم و امام زمان (عج) خود آن را اجرا مي‌كند و به هر دليلي از اجراي اسلام شانه خالي مي‌كنند.

عضو مجلس خبرگان رهبري خاطرنشان كرد: مشكل اساسي اين است كه اسلام براي همه زمان‌ها و براي همه كارها ست و اين رخنه فرهنگي اي است كه با سبد كالا نمي‌توان آن را جبران كرد.

آيت الله مصباح يزدي تاكيد كرد: نسل جوان ما اكنون دست پرورده ماهواره‌ها و اينترنت است و بخواهيم و نخواهيم، در خانه خود ما نيز اين‌ها وجود دارد و تنها عاملي كه مي‌تواند اين‌ها را تربيت كند، فرهنگ ديني است و بايد اين فرهنگ ديني تقويت شود نه هر فرهنگي و از هر منشي و هر رقصي كه بود و نبود آن‌ها در سعادت دنيا و آخر اثري ندارد.

رئيس موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) افزود: اين كار با حرف يك نفر ولو شخص رهبر معظم انقلاب باشد، درست نمي‌شود و ملاحظه مي‌كنيد كه امروز ايشان سخنراني مي‌كند و فردا عكس اين مسئله را به ايشان نسبت مي‌دهند و اگر يادتان باشد، امام راحل مي‌گفت من ديگر نمي‌دانم با چه زباني بايد صحبت كردم و اين مسئله براي رهبر معظم انقلاب نيز پيش آمده است.
استاد حوزه علميه قم تصريح كرد: مي‌گويند چه كار داريد بچه‌ها شب‌ها در خانه‌هايشان چطور شب نشيني مي‌گيرند و انجمن‌هاي چنين و چنان دارند و به ما ربطي ندارند. اين يعني خداحافظي با دين و همان فرهنگ آمريكايي كه بر همه جا حاكم مي‌شود.

عضو مجلس خبرگان رهبري خاطرنشان كرد: ما دو قطب فرهنگي داريم كه يكي مي‌گويد انسان بنده است و فقط بايد ببيند كه آقاي اون چه گفته است و فرهنگ ديگر اين است كه انسان آزاد است و بايد حق خود را از خدا، اگر خدايي باشد، بگيرد.

برخي كمي از اسلام و كمي از فرهنگ آمريكايي مي گيرند و مي‌گويند اعتدال مي‌كنيم

آيت الله مصباح يزدي تاكيد كرد: ما بايد ببينيم اين ميانه چه كاره هستيم و برخي مي‌گويند كه اعتدال مي‌كنيم، نه به آن شوري شور، نه به اين بي نمكي. نه همه‌اش اسلام ناب و نه همه‌اش فرهنگ آمريكايي، كمي از آن و كمي از اين و اين مي‌شود اعتدال.

رئيس موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) افزود: ما بايد بينيم قرآن چه مي‌گويد و در قرآن آمده است كه اگر شنيديد در جايي كساني درباره اسلام و حقايق دين شبهه ايجاد مي‌كنند پهلوي ايشان ننشينيد تا وارد موضوع ديگري شوند و اگر نشستيد، شما هم مثل ايشان خواهيد بود و خدا شما و ايشان را به عنوان كافر و منافق در جهنم جاي خواهد داد.

استاد حوزه علميه قم تصريح كرد: آيا معني اين آيه اين است كه مردم هر كاري مي‌خواهند بكنند و هر چه مي‌خواهند انتخاب كنند و اگر اين طور است، اين حرف را راجع به مواد غذايي هم بزنيد و مردم خودشان انتخاب كنند.

عضو مجلس خبرگان رهبري خاطرنشان كرد: كم نديده‌ايم جوانان نماز شب خوان كه وارد دانشگاه شدند و كافر از دانشگاه خارج شدند و من اين اشخاص را به اسم مي‌شناسم و نسبت فاميلي هم با من دارند و اين تاثير تبليغات است.

آيت الله مصباح يزدي تاكيد كرد: دولت بايد از آلودگي آب‌ها جلوگيري كند تا چند ميليون ماهي از بين نرود و در زمينه فرهنگ هم بايد رسيدگي كند تا جوانان ما از بين نروند و بلكه اين هزاران بار مهم تر است.

خبرگزاری بسیج




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.