ID : 39388433
اراده‌ای برای ‌اعمال محدودیت‌های کرونایی نیست‌

تحمیل پیک پنجم کرونا به یزد با بی‌توجهی گسترده مسئولان و مردم


در حالی که این روزها شاهد وقوع پیک پنجم کرونا در کشور و به ویژه در استان یزد هستیم، بی‌توجهی‌های گسترده مردم و مسئولان به این تشدید شدن این وضعیت دامن زده است.

به گزارش یزدرسا، شیوع کرونا در استان یزد این روزها در صورتی به دغدغه‌ای بزرگ تبدیل شده که بی‌توجهی به رعایت پروتکل‌های بهداشتی هم به این دغدغه افزوده است.

این نگرانی‌ها اما پایان مشکلات نیست و دغدغه بسیار سنگین‌تری در ارتباط با وضعیت کرونایی استان یزد وجود دارد و آن بی‌توجهی مجموعه مدیریتی استان به اعمال محدودیت‌هایی است که در مناطق قرمز ملزم به انجام آن هستند.

این روزها در هر نقطه از شهر یزد که نگاه کنید تمام صنوف مشغول به فعالیت هستند و حتی برخی از صنوف تا ساعت‌های پایانی شب هم به فعالیت می‌پردازند.

خیابان‌های شهر هم در ساعت‌های پایانی شب شاهد حضور خودروهای مختلف در سطح شهر هستند و پلاک‌های غیربومی هم که در مناطقی که مملو از مطب پزشکان است مدام در نظر افراد خودنمایی می‌کند.

تعطیلی صنوف بر اساس نوع فعالیت، ممنوعیت ورود خودروهای با پلاک غیربومی، ممنوعیت تردد در ساعات پایانی شب و دیگر دستورالعمل‌ها و مصوبات ستاد کرونا گویی در استان یزد هیچ معنایی ندارد و اراده‌ای برای اعمال محدودیت در استان وجود ندارد.

گویی مسئولان با گذشت نزدیک به 8 ماه از پیک سوم، فراموش کرده‌اند که بی‌توجهی‌های گسترده و عدم اعمال محدودیت‌های کرونایی می‌تواند چه بلایی بر سر مردم وارد کرده و تعداد فوتی‌های استان را در هر شبانه‌روز دو رقمی کند.

موضوعی که سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی(ره) یزد به آن واکنش نشان داد و از نحوه اجرای اعمال محدودیت‌ها در استان یزد انتقاد کرد.

ابراهیم سلمانی در گفت‌وگویی با انتقاد از مسئولان استان یزد اظهار داشت: کرونا در حالی در استان شیوع پیدا می‌کند که مسئولان استان در خصوص اعمال محدودیت‌ها همکاری نمی‌کنند.

وی با بیان اینکه نظر دانشگاه بر این است که محدودیت‌ها هم در بحث اصناف و هم در بحث ورود مسافر و در سایر موارد به صورت جدی‌تر انجام شود افزود: عمل نشدن محدودیت‌ها و عادی انگاری مردم کمک کرده امروز تعداد بستری‌ها کرونایی در بیمارستان‌ها به 755 نفر برسد که بیش از 120 نفر از آن‌ها در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با بیان اینکه مردم فکر می‌کنند شرایط همچنان در شرایط چند هفته قبل قرار دارد که کرونا مهار شده بود گفت: در حالی که در هفته پایانی خرداد ماه تعداد مبتلایان هزار نفر بود که این میزان در هفته گذشته از مرز 3 هزار نفر گذشت و افزایش سه برابری آن هشدار بسیار جدی برای همه ما است.

سلمانی تاکید کرد چنانچه مردم موضوع را جدی نگیرند تعداد مبتلایان فاجعه‌بار خواهد بود و مشکلات بسیار جدی و غیرقابل جبرانی به استان و مردم تحمیل می‌شود.

نکته بسیار مهمی که در ارتباط با چهار پیک قبلی کرونا شاهد آن بودیم عدم موفقیت در مهار کرونا بدون اعمال محدودیت بود؛ موضوعی که گویی مسئولان هنوز آن را باور نکرده و منتظرند آمارهای پیک پنجم برای آنها موضوع را اثبات کند؛ آمارهایی که به مراتب می‌تواند نسبت به چهارپیک قبلی خطرناک‌تر باشد.

از طرف دیگر و با توجه به شروع واکسیناسیون و سرعت گرفتن آن در استان، در صورتی که مسئولان جدیت بیشتری نسبت به مدیریت استان در پیک پنجم داشته باشند و مردم هم رعایت دستورالعمل های بهداشتی را انجام دهند، می توان انتظار داشت در آینده ای نزدیک شاهد واکسیناسیون بخش زیادی از جامعه و کنترل ویروس با کمترین هزینه ممکن باشیم.

تاکنون 116 هزار و 790  واکسن در استان یزد تزریق شده است

مسعود شریفی معاون فنی مرکز بهداشت استان یزد در ارتباط با وضعیت واکسیناسیون استان یزد با اشاره به  جمع‌بندی واکسن‌های تزریق شده در نوبت اول و دوم به گروه‌های هدف در استان یزد اظهار داشت: تاکنون 116 هزار و 790  واکسن در استان یزد تزریق شده است.

وی تصریح کرد: از ابتدای انجام واکسیناسیون در استان، 81 هزار و 800 دوز واکسن در نوبت اول و 34 هزار و  990 دوز واکسن در نوبت دوم تزریق شده است.

معاون فنی مرکز بهداشت استان یزد تاکید کرد: براساس بخشنامه سازمان جهانی بهداشت، افرادی که دوز اول واکسن را دریافت کرده‌اند به عنوان جمعیت واکسینه شده معرفی می‌شوند.

شریفی با اشاره به این که واکسن‌های کرونا دو مرحله‌ای است و تزریق دوز دوم صرفا به دریافت کنندگان دوز اول تزریق می‌شود اظهار کرد: تاکنون در استان یزد 81 هزار و  800 نفر در برابر کرونا ویروس واکسینه شده‌اند.

قطعا امروز همه بر این موضوع اذعان دارند که وضعیت استان یزد به گونه‌ای نیست که بخواهیم با بی‌توجهی به اعمال محدودیت‌ها از کرونا عبور کنیم و تجربه نشان داده که اگر محدودیت‌ها با جدیت پیگیری نشود، بخشی از جامعه به هیچ عنوان دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت نکرده و همین موضوع وضعیت استان را به بحران سنگینی تبدیل می‌کند.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.