تعارض عدم کاهش ساعت کاری در ماه رمضان با حدیث نبوی و قانون اساسی
به گزارش یزدرسا، سخنگوی دولت یازدهم در اظهاراتی عجیب اعلام کرد که ساعت کار در ماه رمضان کاهش نخواهد یافت و در بیان این سخن، به صورت غیرمحسوس، دولت قبل را مورد نکوهش نیز قرار داد.
به گزارش پایگاه خبری- تحلیلی "خیبرآنلاین"، محمدباقر نوبخت در پاسخ به سوال یک خبرنگار در مورد تغییر ساعت کار در ماه مبارک رمضان و اینکه در دولت قبل ساعات کار کاهش پیدا میکرد و آیا امسال نیز دولت این کار را انجام خواهد داد، پاسخ عجیبی داد.
نوبخت گفت: "قانون بر 44 ساعت کار در هفته تاکید دارد و اقدامی که در سالهای قبل در ارتباط با کاهش ساعت کاری انجام میشد مورد اعتراض مجلس بود، ولی دولت محترم قبلی بدون توجه به این اعتراضات آن مصوبه را اجرا میکرد، ولی ما مقید به قانون هستیم و نمیتوانیم و در واقع اختیار نداریم که ساعات کار را تغییر دهیم"!
سخنان سخنگوی دولت یازدهم موجب اعتراض کارمندان دولت و اقشار مختلف مردم مومن و روزه دار کشورمان شده است.
اما پیرامون مساله تقید به قانون که بعضی ها داعیه دار آن هستند، و نیز توجه به اصول اخلاقی توصیه شده که در حدیث نبوی برآن تاکید شده، نکات مهمی مطرح است که توجه به آن مهم به نظر می رسد.
1- امام رضا(ع) به روایت متواتر از پدرش علی بن ابیطالب(ع) از آخرین جمعه ماه شعبان یکی از سالهای پربرکت رسالت نبی اکرم(ص) خبر داده است که پیامبر در جمع پیروانش خدا را حمد و ثنا گفتند و در ادامه خطبه ای ماندگار معروف به خطبه شعبانیه را قرائت کردند. پیامبر اعظم(ص) در بخشی از این خطبه فرموده اند: "وَ مَنْ خَفَّفَ فِي هَذَا الشَّهْرِ عَمَّا مَلَكَتْ يَمِينُهُ خَفَّفَ اللَّهُ عَلَيْهِ حِسَابَهُ؛ هرکس در این ماه کارهای مستخدمان خود را سبک گرداند، خدا در قیامت حساب او را آسان کند".
اینک سوالی که از دولتمردان مطرح می شود این است که اقدام شما در عدم کاهش ساعت کاری در ماه مبارک رمضان با فرمایش نورانی پیامبر بزرگوار اسلام چه سنخیتی دارد؟ آیا حضرات نمی خواهند طبق رهنمود نبی مکرم اسلام، حساب قیامت خود را آسان کنند؟ اگر بعضی ها(!) معتقدند که نباید مردم را به زور به بهشت برد، حداقل محبت کنند و راه بهشت رفتن را سخت و ناهموار نکنند.
2- نوبخت درحالی اقدام دولت یازدهم را در راستای تقید به قانون دانسته که در قانون اساسی ما نسبت به این مساله به صورت کاملا شفاف تعیین تکلیف شده است. در بند سوم اصل چهل و سوم قانون اساسی آمده است: "تنظیم برنامه اقتصادی کشور به صورتی که شکل و محتوا و ساعت کار چنان باشد که هر فرد علاوه بر تلاش شغلی، فرصت و توان کافی برای خودسازی معنوی، سیاسی و اجتماعی و شرکت فعال در رهبری کشور و افزایش مهارت و ابتکار داشته باشد."
اینک از اعضای محترم دولت یازدهم سوال می شود که با توجه به تقارن ماه مبارک رمضان با اوج گرمای تابستان، عدم کاهش ساعت کاری برای مردم مومن و روزه دار کشورمان، برای آنان فرصت و توان کافی جهت حضور در برنامه های معنوی و خودسازی را فراهم می کند؟ همچنین، آیا این عدم تغییر در ساعت کاری، موجب کاهش بازدهی کار و فعالیت کارمندانی نخواهد شد که قرار است بیش از 16 ساعت روزه بگیرند و لب بر طعام و نوشیدنی ها ببیندند؟ آیا در سال مزین به عنوان فرهنگ، اینچنین می خواهند مردم را به سمت تدین و انجام واجبات و ترک محرمات حمایت و کمک برسانند؟
3- نکته دیگری که در سخنان سخنگوی دولت یازدهم آشکار است، تخریب و انتقام نسبت به دولت قبل است که ظاهرا طی یکسال گذشته به عنوان یک دستور کار توسط بعضی ها(!) در حال اجراست.
به عبارت دیگر، برداشتی که از سخن نوبخت قابل استخراج است این است که چون دولت گذشته (دولت احمدی نژاد) چنین کاری کرده، پس محکوم به ابطال است. این نوع برداشت وقتی به واقعیت نزدیکتر می شود که سخنان هفته گذشته نوبخت در برنامه شناسنامه را مورد بازخوانی قرار دهیم. آنجا که گفت: "دل ما با کسی که سال 84 پیروز شد اصلاً صاف نشد و هیچ وقت نتوانستیم او را به عنوان مظهر جمهوریت مردم فهیم و با فرهنگ و صادق جمهوری اسلامی ایران بدانیم"! (اینجا)
این نوع ادبیات و نگاه به مسایل کشور هرگز با عنوان پرطمطراق "اعتدال" همسنخ نیست. این چه اعتدالی است که هر اقدام یک دولتی که از قضا بیشترین رای مردمی را در تاریخ انقلاب اسلامی داشته، باطل بدانیم و به جهت کینه اعلام شده ای که از سال 84 بعضی ها به دل گرفته اند، حتی اقدامات صحیح پرشمار آن دولت را اشتباه و ناصحیح جلوه دهیم؟! مطمئنا ادامه این مسیر برای دولتی که با حد نصاب 50+0/7 درصد آرای رای دهندگان فعالیت خود را آغاز کرده است، سخت و دشوار خواهد شد.
این درحالی است که از برخی سازمان ها خبر می رسد که قبل از این اعلام سخنگوی دولت یازدهم، از سوی روسای آن سازمان ها به کارمندان اعلام شده که طبق برنامه سال های گذشته، ساعت کاری در ماه مبارک رمضان با تغییرات همراه خواهد بود. انتشار این خبر برای کارمندان دیگر دولت که با عدم کاهش ساعت کار مواجه شده اند، موجب دلخوری خواهد شد.
در نهایت، به نظر می رسد یک تجدیدنظر کلی در برخی دیدگاه ها و تفکرات بعضی مسئولان دولت یازدهم امری بایسته است و مجددا تاکید می شود اگر بعضی ها(!) تمایل ندارند مردم را به بهشت رهنمون سازند، حداقل مسیر بهشت رفتن ملت را سخت و ناهموار نکنند.
Related Assets:
- هیج مسئولی حق ندارد ذرهای از اصول انقلاب عقبنشینی کند
- جهان اسلام پرچمدار مبارزه با خشونت و افراطیگری شود
- در ماه رمضان، تلویزیون با چه سریالهایی می آید؟
- مراکز قضائی استان پیگیر مطالبات رهبری باشند/ شهید صدوقی؛ آیت بصیرت ومدیریت بود/ رمضان هدیه ای بزرگ از عرشیان به فرشیان
- بیحجابی از آثار جنگ فرهنگی/ نیروی انتظامی حرمتشکنی در ماه رمضان را تحمل نمیکند
- عدم تغییر ساعات کار در ماه رمضان نوعی لجبازی دولت با مردم است