تنها سه مرکز فیزیوتراپی بانوان در استان یزد دایر است/مراکز خصوصی فیزیوتراپی در بن بست بیمه ها
به گزارش یزدرسا به نقل از یزدبانو، موفقیت برخی اعمال جراحی به ادامه درمان از طریق فیزیوتراپی بستگی دارد و بسیاری از متخصصان از جمله ارتوپدها، مغز و اعصاب، فک و صورت، روماتولوژی، اورولوژیست و...برای تکمیل مراحل درمان، بیماران را به مراکز فیزیوتراپی سوق می دهند.
برای آشنایی بیشتر با خدمات و کاربردهای فیزیوتراپی و همچنین مشکلات این قشر در استان به سراغ رییس انجمن فیزیوتراپی ایران شاخه یزد و نیز یکی از بانوان فیزیوتراپ یزد رفتیم
*وجود70مرکز فیزیوتراپی دولتی و خصوصی در استان یزد
محمدعلی دهقانی مسئول انجمن فیزیوتراپی ایران شاخه یزد در گفتگو با خبرنگار ما در خصوص خدمات فیزیوتراپی اظهار کرد : دونوع خدمات سرپایی و بستری در زیرمجموعه خدمات فیزیوتراپی قرار دارد و بیشترین درمان مراکز فیزیوتراپی مربوط به خدمات سرپایی است .
وی تعداد مراکز فیزیوتراپی دولتی و خصوصی در سطح استان یزد را 70 مرکز عنوان کرد و افزود : از این تعداد 18 مرکز دولتی و بقیه خصوصی است.
کارشناس توانبخشی اداره نظارت بردرمان علوم پزشکی استان یزد در پاسخ به این سئوال که وضعیت پرداخت بیمه ها به خدمات فیزیوتراپی چگونه است ؟ اصلی ترین مشکلات مراکز فیزیوتراپی را مربوط به بیمه ها دانست و افزود : بیمه ها برای پرداخت به مراکز خصوصی سقف تعیین می کنند یعنی به طور مثال هر مرکز خصوصی تنها می تواند ماهیانه دو میلیون تومان از بیمه ها بابت حق خدمات ارائه داده شده خود دریافت کند و فرقی بین بیمه سلامت، تأمین اجتماعی و تکمیلی نیست.
دهقانی تصریح کرد : در مراکز خصوصی هر عضو 25هزارتومان و اگر به دو عضو برسد هر جلسه 50 هزارتومان برای بیمار هزینه در بردارد و سال گذشته تأمین اجتماعی عمده ترین مشکل پرداختی به مراکز فیزیوتراپی را کمبود اعتبار عنوان کرد.
*پرداخت تنها 15درصد هزینه فیزیوتراپی در مراکز دولتی
این کارشناس فیزیوتراپی بیان کرد : افرادی که تحت درمان بیمه های پایه قرار دارند با مراجعه به مراکز و بیمارستان های دولتی تنها برای هر عضو در هر جلسه مبلغ 2500 تومان پرداخت می کنند که 15 درصد مبلغ فرانشیز است که مهمترین خدمات ارزان قیمت این بخش به مردم به شمار می رود.
دهقانی که دارای مدرک کارشناسی فیزیوتراپی و کارشناسی ارشد آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی است بیشترین موارد کاربرد فیزیوتراپی را برای کاهش ورم، تقویت عضلات، کاهش دردهایی از جمله درد کمر، زانودرد، شکستگی، دررفتگی و ضایعات ایجاد شده در ورزشکاران و گردن درد و... برشمرد.
*بانوی فیزیوتراپ یزدی : وجود تنها سه مرکز فیزیوتراپی بانوان در استان یزد
زهره سعادت پژوه کارشناس فیزیوتراپی بهزیستی در حاشیه نشست تقدیر مدیر کل بهزیستی استان یزد از فیزیوتراپ های مراکز درمانی این سازمان در گفتگو با خبرنگار یزدبانو درخصوص وضعیت اشتغال بانوان فیزیوتراپ یزدی اظهار کرد : بانوان فیزیوتراپ به دلیل مسئولیت های مادری، همسری و خانه داری بیشتر در مراکز دولتی شاغلند و مراکز خصوصی در نوبت عصر نیز فعالیت دارند و برای بانوان مشکل است.
وی تصریح کرد : تنها سه مرکز فیزیوتراپی در استان یزد با مدیریت بانوان اداره می شود و بیمارانی که دچار مشکلات ارتوپدی از قبیل کمردرد و... و عوارض نورولوژی از قبیل بیماری ms ، فلج مغزی مادرزادی، سکته مغزی و...هستند به مراکز فیزیوتراپی دولتی و خصوصی مراجعه می کنند.
این بانوی فیزیوتراپ بخش دولتی با اشاره به روز ملی فیزیوتراپی گفت : قبل از سال 78 مراکز فیزیوتراپی وابسته به پزشکان متخصص ارتوپدی بودند و با نسخه پزشک امکان ارائه خدمات داشتند که از این تاریخ به بعد مراکز فیزیوتراپی می توانند به صورت مستقل و بدون نسخه پزشک به درمان بیماران اقدام کنند.