تهدید دانشآموزان یزد در 3 هزار کلاس ناایمن!
به گزارش یزد رسا، بسیاری از دانشآموزان یزد در کلاسهای ناایمن تحصیل میکنند که مسئولان تعداد آنها را 3هزار کلاس عنوان کردهاند.
مدرسه اولین محل اجتماعی است که کودک در آن قدم میگذارد و نخستین تجربههای زندگی اجتماعی در آنجا بهدست میآید. در نتیجه توجه به محیط آموزشی و مدرسه از اهمیت بسزایی برخوردار است و اگر محیط مدرسه محدود باشد قطعا کیفیت تحصیلی دانشآموزان چندان مطلوب نخواهد بود.
همچنین گاهی شاهد هستیم در حوادث غیرمترقبه، نبود ایمنی کافی و امکانات و تجهیزات در کلاسهای درس صدمات جبران ناپذیری به دانشآموزان که آینده این کشور باید به دست آنها رقم بخورد، وارد میکند.
اهمیت فضای کلاس و محیط آموزشی از آنجا ناشی میشود که دانشآموزان و معلمان، زمان زیادی از عمر خود را در مدرسه و کلاس درس میگذرانند، بنابراین محیط آموزشی و مدرسه باید آسایش بخش، جذاب و دارای امکانات مناسب باشد و برای دانشآموز و معلم ایجاد انگیزه کند. بهعنوان مثال نور طبیعی نهتنها موجب ارتقای سلامت دانشآموزان میشود، بلکه بر عملکرد تحصیلی آنان تأثیر بسزایی دارد.
مدارس فرسوده؛ مانعی برای نشاط دانشآموزی
بر اساس مطالعات انجام شده از سوی برخی از اندیشمندان این حوزه، دانشآموزانی که در محیط مدرسه و کلاس خود از نور طبیعی کافی بهرهمندند، پیشرفت تحصیلی بیشتری نسبت به دانشآموزانی دارند که از این امکان محروم هستند. بنابراین وجود محیط آموزشی مناسب از نظر ساخت و طراحی آن از اهمیت ویژهای برخوردار است.
بافتهای فرسوده، قدیمی و ناایمن مدارس، محیطی آزاردهنده و کسالتآور برای دانشآموزان به وجود میآورد که مانع شادی و نشاط دانشآموزان میشود.
نبود ایمنی در مدارس عواقبی از جمله بیاشتیاقی نسبت به مطالب درسی، مشارکت نکردن در فعالیتهای کلاسی، احساس ناتوانی در فراگیری مطالب درسی و افت تحصیلی دارد.
وجود 3هزار کلاس درس غیرمقاوم در استان
مدیر عامل انجمن خیران مدرسهساز استان با تاکید بر اینکه مدرسه یکی از مهمترین نهادهایی است که انسانها در طول زندگی خود به آن وارد میشوند، به همشهری گفت: 3هزار کلاس درس غیرمقاوم و ناایمن با بافت فرسوده در استان داریم که به صورتهای مختلفی میتوانند برای دانشآموزان مشکل ایجاد کنند.
«محمدعلی خواجهرضائی» در مصاحبه با همشهری با اشاره به تراکم جمعیت و وجود شهرکهای جدید در استان افزود: علاوه بر 3هزار کلاس درسی که بهطور میانگین شامل 300مدرسه در کل استان میشود، استان نیازمند احداث 60باب مدرسه در شهرکها و محلههای جدیدی است که تاکنون در آنها مدرسه ساخته نشده است.
مدیرعامل انجمن خیرین مدرسهساز استان با اشاره به اینکه ساخت 60مدرسه بهطور میانگین و با توجه به اعتباراتی که در نظر گرفته شده به 7 تا 8 سال زمان نیاز دارد، گفت: سال قبل خیرین مدرسهساز 23 میلیارد تومان برای ساخت 21 فضای آموزشی تعهد کردند.
وی با بیان این که به طور میانگین به سالی 40 تا 50میلیارد ریال اعتبار برای بازسازی و ساخت مدارس جدید نیاز داریم، افزود: برای ساخت 360 مدرسه، نیاز به 500 میلیارد تومان اعتبار است که در این زمینه نیازمند اعتبارات دولتی و کمک خیران هستیم.