ID : 2093749
آشپزباشی؛

توصیه به زنان یزدی برای پخت یک آبگوشت خوشمزه +روش پخت


زنان یزدی در پخت آبگوشت از روش های خوشمزه و مناسبی استفاده نمی کنند به همین دلیل کودکان و نوجوانان یزدی به خوردن آبگوشت علاقه ندارند و سر از فست فودها در می آورند.
آشپزباشی؛

به گزارش یزد رسا به نقل از یزدبانو، یزدی ها دارای انواع غذاهای سنتی هستند و شیرینی های یزدی در کشور معروف است و کمتر کسی را سراغ داریم که باقلوا و پشمک و قطاب یزدی را نشناسد.

وجود آب و هوای گرم و خشک باعث شده که یزدی ها زاد از آبگوشت استفاده نکنند و به پخت انواع خورشت روی بیاورند.

آبگوشت سنتی در کشور و یا همان دیزی با یک شیوه یعنی : گوشت، نخود، سیب زمینی و پیاز و گوجه یا رب گوجه و ادویه پخته می شود.

برخی استانهای کشور همین مواد را با خوشمزگی تمام می پزند و اغلب غذای آنها از آبگوشت است و لی در یزد قیمه در چند نوع و بسیار لذیذ پخته می شود ولی آبگوشت سنتی آن خوشمزه نیست بنابراین کودکان و حتی خود بانوان نیز رغبتی برای خوردن آبگوشت ندارند و این در حالی است که پزشکان خوردن آبگوشت را به کودکان توصیه می کنند.

*اینک توصیه به مادران و بانوان یزدی برای تغییر سبک پخت آبگوشت :

مواد لازم:

نخود خام:یک پیمانه کوچک

لوبیا سفید:یک پیمانه کوچک

گوشت با استخوان و چربی: به میزان دلخواه

برنج:یک قاشق غذاخوری

پیاز متوسط: دو عدد متوسط

سیب زمینی متوسط: پوست گرفته شده به دلخواه(جداگانه بپزید و یا پس از پخت حبوبات و گوشت به آبگوشت اضافه شود)

رب گوجه: به میزان لازم

گوجه: دو عدد رنده شده بدون پوست

زردچوبه و زیره سبز : یک قاشق چایخوری مخلوطی از هر دو

سبزی خشک: ترخون و یا شنبلیله خشک یک قاشق غذاخوری

آلو و یا لیمو عمانی: چند عدد به دلخوا

نمک:در پایان پخت به میزان لازم

 

*روش پخت

1- ابتدا نخود و لوبیا را که از چند ساعت قبل خیس کرده اید آبکش کنید و به همراه گوشت در دیگ بریزید و روی شعله ملایم قرار دهید.

2- پیاز را به صورت نگینی و یا رنده شده به مواد اضافه کنید.اگر از طعم سیر بیزار نیستید از اضافه کردن چند حبه سیر به آبگوشت دریغ نکنید

3- یک قاشق برنج را هم به مواد اضافه کنید

4- هیچ وقت نمک را اول به آبگوشت اضافه نکنید چون باعث می شود که گوشت بسیار دیرتر بپزد.

5- وقتی گوشت پخته شد؛ اگر دارای چربی است چربی ها را خارج کنید و بکوبید و به همراه زردچوبه، زیره سبز کوبیده و ترخون و یا شنبلیله خشک به آب آبگوشت اضافه کنید.

 6- گوجه ها را رنده کنید و به همراه یک قاشق رب گوجه به مواد اضافه کنید.

7- حالا نوبت سیب زمینی هاست که آنها را پوست بگیرید و به آبگوشت اضافه کنید.اگر فکر می کنید آب دیگ کم است می توانید آب آبگوشت را اضافه کنید.

8- پس از پخت سیب زمینی ها یک عدد از آن را انتخاب کنید و به همراه چند عدد نخود و لوبیا بکوبید و برای قوام آب آبگوشت به مواد اضافه کنید.

9- در صورت تمایل از چند عدد آلو و یا لیمو عمانی و یا پودر لیمو دریغ نکنید.

وقتی سیب زمینی ها پخته شد غذا آماده است. نوش جان

 

summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.