ID : 38684593
مجری طرح بزرگترین کارخانه تولید گندله سازی کشور:

توقیف کشتی و جا زدن خارجی ها هم خللی در عزم متخصصین کویر ایجاد نکرد


بهروز شفیع گفت: متوقف شدن دوماهه کشتی نسوزهای ما در یکی از بنادر آمریکا و جا زدن خارجی ها جرقه ای شد که از تجربه و توانایی های متخصصین داخلی استفاده کنیم.

به گزارش یزدرسا به نقل از صبح بافق؛ بهروز شفیع مجری طرح گندله سازی سه چاهون بافق با اشاره به تست و راه اندازی بزرگترین کارخانه تولید گندله سازی ۵ میلیون تنی در کشورگفت: تصمیم برانجام این پروژه تقریبا در سال ۱۳۸۸ گرفته شد اما به صورت جدی اجرای پروژه بین ۳ تا ۴ سال طول کشید و مردم شهرستان منتظر بودند که این کارخانه شروع به کار کند.
 
وی درادامه افزود: اتفاقات زیادی را از زمانی که پیمانکار ابتدایی که حضور داشت  و نتوانست پول پروژه را فاینانس و کار را انجام نمی‎داد و تکنولوژی که می خواست به آن اتکا کند پاسخگوی هدف نهایی این محصول نبود، با تصمیم شجاعانه ای که جواد عسکری در آن مقطع زمانی که در سال ۹۴ بود گرفت توانستیم باشرکت کوبه استیل ژاپن همکاری را با شرایط سخت تحریم آغاز کنیم که به دنبال آن با شرکت NFC وشرکت فکور صنعت تهران کار به صورت جدی از مردادماه سال ۹۵ استارت شد و در ۲۰ بهمن سال ۹۵ قرارداد ما تنفیذ شد چون توانستیم پیش پرداخت قرارداد را تامین کنیم.
 
یکی از تلخ ترین شرایط ما توقیف کشتی نسوز در یکی از بنادر آمریکا بود
شفیع تصریح کرد: قراردادی که داشتیم سه ساله بود و باید ۲۰ بهمن سال ۹۸ به اتمام می رسید، شرایط تلخی را گذراندیم یکی ازآنها زمانی بود که کشتی نسوزهای ما در یکی از بنادر آمریکا به مدت دو ماه متوقف شد و در خوف و رجا و بدون اینکه به کسی ابراز کنیم وارد ایران شد.
وی افزود: یکی از تلخ های دیگر زمانی بود که یکی از تجهیزات ما بعلت حمل نامناسب درکشتی آسیب دید به خاطر اینکه باید چندین مرتبه بار را تخلیه می کردیم و مجبور شدیم مجدداً سفارش دهیم، بیماری کرونا و شرایط دیگرمانند افزایش غیر قابل پیش بینی ارز و برخی مشکلات داخلی باعث شد این پروژه با تاخیر وارد فاز استارت شود. حتی بخاطر مشکلات مالی نزدیک به دوماه شل کوره در بندر شهیدرجایی متوقف شد.
 
رها کردن کار توسط شرکت کوبه استیل جرقه ای شد که از تجربه و توانایی های متخصصین داخلی استفاده کنیم
مجری طرح گندله سازی سه چاهون بافق اظهار داشت: البته در این بین پیمانکار هم مشکلات خاص خودش را داشت که باید حل و فصل می شد، همچنین دو قرارداد دیگر با دو شرکت آذران و شرکت بسیار معتبر تیسن کروپ آلمان در زمینه انباشت و برداشت و افزایش بلین کنسانتره داشتیم که این شرکت خارجی و شرکت کوبه استیل نیز اواخر کار را رها کردند لذا مجبور شدیم از داشته هایمان استفاده کنیم و با استفاده از تجارب انجام پروژه هایی که از گذشته داشتم توانستیم مهندسینی که در این زمینه فعالیت داشتند و با هم همکاری می کردیم آنها را دعوت و نقاط ضعف وعدم حضور سوپروایزرهای خارجی را پوشش دهیم.
شفیع ادامه داد: تاخیر ۶ ماهه ای که ایجاد شد به خاطر این مسائل بود و با تغییراتی که در مدیریت پیمانکار پروژه انجام دادیم بالاخره این پروژه استارت شد. به نظرمن بزرگترین شادی و شیرینی آن زمانی بود که درطلیعه صبح روز ۱۳ آبان ودر سالروز ولادت پیامبر گرامی اسلام(ص) این محصول تولید شد این افتخار این‎قدر شیرین و لذت بخش بود که همه سختی ها به فراموشی سپرده شد.
عضوهیئت مدیره شرکت سنگ آهن مرکزی ایران- بافق  به یکی از نقاط سخت این داستان اشاره و بیان داشت: مشکل نسوزها در کوره باعث شد کار را چندروزی متوقف کنیم که حرف وحدیث در گوشه وکنار خیلی زده شد ولی اگر می‎خواستیم به حاشیه‎ها توجه کنیم ازهدف اصلی خود دور می شدیم و این نیز گذشت و ظرف مدت یک روز تمام شد و خدارا شکر می‎کنم که با دعای خیر مردم شهرستان و همت تمامی همکاران
 
تا قبل از افزایش نرخ ارز هزینه این پروژه ۹۲۰ میلیارد تومان بود
شفیع در ادامه در پاسخ به این سوال که برای این پروژه چقدر هزینه شده گفت: برآورد هزینه را هنوز انجام نداده ایم. هیچ یک از قراردادهای ما مبالغ آن افزایش پیدا نکرده ولی قیمت ارز افزایش داشته است. زمانی که قرارداد با شرکت فکورصنعت تهران وNFC بسته شد قیمت یوان ۴۸۰ تومان بود که بالغ بر یک میلیاردوهشتصدوپنجاه وپنج میلیون یوان که تقریبا ۹۲۰ میلیارد تومان هزینه این پروژه می شد. در حال حاضر قیمت یوان۴۸۰۰ تومان است در کل ما قیمت را بالا نبردیم درواقع افزایش نرخ ارز باعث بالارفتن هزینه شده است.
 
در چارت پروژه گندله ۷۸۸ نفر نیرو در نظر گرفته شده است
مجری طرح گندله سازی سه چاهون در خصوص تعداد پرسنل موجود در مجموعه نیز افزود: ۷۸۸ نفر در چارت گندله سازی دیده شده که در قسمت فنی ۵۵۰ نفر، HSE وحراست ۱۲۷نفر و حدود ۱۰۰ نفر نیز شاغل در قسمت خدمات صنعتی و عمومی هستند. بیش از ۵۰۰ نفر از این مجموعه افرادی هستند که فنی ودر قسمت آزمایشگاه، کنترل کیفیت و قسمت های دیگر مشغول به فعالیت می باشند.
وی در خصوص کمبود نیرو بیان داشت: کمبود نیروی کیفی داریم و مقصر هم خود ما هستیم که باید پس از جذب، آموزش های لازم را می دادیم و بعد از نیرو توقع داشته باشیم در حال حاضر از پرسنل توقعی نداریم چون اشکال از جانب من بوده و باید آموزش های لازم را به موقع انجام می دادیم. بیش از ۹۰ نفر از پرسنل آگلومراسیون به پرسنل گندله در این مسیر کمک می کنند.
شفیع در پاسخ به این سوال که طرح گندله سازی سه چاهون بافق چندمین پروژه ای هست که شما آن را راه اندازی می کنید تصریح کرد: این چهارمین پروژه ای هست که من در آن فعالیت می کنم. تمام پروژه ها برای من خوب و خاطره ساز بودند. اولین پروژه گل گهر سیرجان بود که شیرینی خاص خود را داشت ولی پروژه سه چاهون به خاطر جدید و به روز بودن تکنولوژی آن برای من تازه بود چون پیچیدگی های بیشتر داشته و دارد.
انتهای پیام/
 



summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.