تولد نوزادان معتاد و افزایش اعتیاد در بانوان ابرکوهی/ پیشگیری باید از مدرسه آغاز شود
به گزارش یزد رسا به نقل از سرو ابرکوه، اعتیاد یک مساله اخلاقی نیست کسانی که معتاد می شوند افرادی سست عنصر و بی اراده یا از لحاظ اخلاقی فاسد نیستند. اعتیاد یک عارضه و ناراحتی جسمی در مغز است که منجر به اختلال در فعالیت آن می شود.
این عارضه، نوعی ارتباط تسکین دهنده با یک مادۀ روان گردان یا تأثیر گزار بر ذهن و یا رفتاری که ما را در برابر ميل بیش از حد، ناتوان می کند می باشد. اعتیاد به عنوان حالتی که در آن بدن انسان برای انجام فعالیت های عادی خود به یک ماده یا یک رفتار خاص وابسته می شود تعریف شده است.
افراد زیادی در کشور ما آگاهانه و یا ناآگاهانه در معرض خطر اعتیاد به مواد مخدر قرار گرفته اند. خانواده های ابرکوهی نیز از تاثیرات جبران ناپذیر آن در امان نمانده و درصدی از جمعیت شهرستان به این بلای خانمان سوز گرفتار شده اند.
حال می توانید در این گزارش اثرات مخرب اعتیاد در ابرکوه را، از زبان برخی مسئولان و کارشناسان شهرستانی بخوانید.
سن اعتیاد در ابرکوه به 11 سال کاهش یافت/ افزایش اعتیاد در بانوان ابرکوهی
دکتر قاسم موحدی کارشناس حوزه اعتیاد در گفتگو با خبرنگار سرو ابرکوه، در این خصوص اظهار کرد: ابرکوه به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی، محدودیت های اجتماعی و نداشتن فعالیت های جایگزین، خشکسالی، مهاجر پذیر بودن، حضور اتباع بیگانه، مهاجرت نخبگان و فرهیختگان و روابط آشفته خانواده ها، از آسیب های مواد مخدر در امان نمانده است.
موحدی گفت: جهت پیشگیری از اعتیاد باید فاکتورهایی همچون باورهای دینی، انسجام محلات، شناخت مردم از یکدیگر، از طریق اصلاح کارکرد نهادهای آموزش و پرورش، اجتماع، خانوده و حکومت و همچنین تقویت رفتارهای صحیح از سوی متولیان و مروجان دین، احیا شوند.
وی ضمن تأکید بر افزایش تعداد بانوان معتاد در ابرکوه، به علت معتاد بودن همسرانشان، تصریح کرد: آمار مراجعین به مراکز ترک اعتیاد ابرکوه، حاکی از آن است، که مصرف مواد مخدر سنتی مانند: تریاک و هروئین در بین افراد میانسال به بالا مورد استقبال بیشتری قرار گرفته است؛ هر چند در سال های اخیر سن اعتیاد به 11 سال کاهش یافته و 70 درصد از جوانان به مصرف شیشه، مواد محرک و الکل روی آورده اند.
بزرگترین قدرت اعتیاد، انکار خودش است
موحدی بزرگترین قدرت اعتیاد را انکار خودش دانست و افزود: بیماران مبتلا به اعتیاد که تصمیم به رهایی از این بلای ویرانگر گرفته اند، می توانند به مراکز ترک اعتیاد در ابرکوه و همچنین کمپ های اسفندآباد و فلق مریم آباد، جهت سم زدایی و مرحله درمان نگه دارنده، مراجعه کنند.
اعتیاد، در رأس آسیب های اجتماعی در ابرکوه
مسئول فنی مرکز ترک اعتیاد «ابن سینا» گفت: علی رغم اینکه خطر ابتلا به اعتیاد به شدت خانواده ها را تهدید و در رآس آسیب های اجتماعی قرار دارد، اما درب های درمان بسته نیست و می توان با برگزاری دوره های آموزشی، درصد ابتلا به این بیماری را کاهش داد.
فقر فرهنگی و بی سوادی عامل اصلی اعتیاد در ابرکوه
دکتر احمد مخفمی مسئول فنی کلینیک ترک اعتیاد «تولد دوباره»، تأکید کرد: به تازگی در سطح شهرستان مصرف مواد مخدر صنعتی، همچون شیشه رشد یافته و بیشتر قشر جوان به سمت آن گرایش دارند. لذا به خانواده ها توصیه می شود که بیش از هر چیز مراقب فرزندان خود بوده و رفت و آمدها و دوستانشان را کنترل نمایند.
پیشگیری باید از مدسه آغاز شود
مفخمی فقر اقتصادی، از هم پاشیدگی خانواده ها، طلاق، بیکاری و دوستان ناباب را، از جمله عوامل موثر در ابتلا به اعتیاد عنوان کرد و گفت: فقر فرهنگی و بی سوادی مهم ترین عواملی است که مردم شهرستان ابرکوه را در معرض بیماری اعتیاد قرار داده است. در هیمن راستا آموزش مهارت های زندگی، از دوران کودکی و به ویژه در مدارس می تواند، در پیشگیری از این بیماری تأثیر بسزایی داشته باشد.
وی ادامه داد: یکی از راه های درمان اعتیاد مراجعه به گروه هایNA ها می باشد. این مراکز تا کنون عملکرد خوبی داشته و در راستای درمان نگه دارنده، بسیار موثر واقع شده اند. با این وجود بین 60 تا 70 درصد از بیماران مبتلا به اعتیاد، پس از سپری شدن دوره درمان، باز هم به سمت مصرف مواد مخدر روی می آورند.
مسئول فنی کلینیک درمان سوء مصرف مواد مخدر تولد دوباره، افزود: در سال جاری بیش از 1200 مورد بیمار جهت درمان به این مرکز مراجعه نمودند، که در حال حاضر 300 نفر از آنان در مرحله درمان می باشند.
تولد نوزادان معتاد در ابرکوه/ اعتیاد عامل طلاق در شهرستان
زهره اکرمی رئیس اداره بهزیستی ابرکوه بیان کرد: در شهرستان مواردی مشاهده شده است، که نوزدان از همان بدو تولد به علت اعتیاد مادران به مواد مخدر، بیماری اعتیاد داشتند. در همین راستا می توان گفت 90 درصد از اعتیاد بانوان ناشی از سوء مصرف مواد مخدر توسط همسران می باشد.
اکرمی مشاهده اعتیاد در بین کودکان 10 الی 12 سال را ناشی از غفلت والدین، عدم آشنایی جوانان و نوجوانان با مهارت های زندگی و کمبود امکانات تفریحی و رفاهی، دانست و افزود: آموزش مهارت های زندگی به دانش آموزان و خانواده های آنان، آموزش زوج های جوان برای تربیت فرزندان، راهکارهای پیشگری از اعتیاد می باشد.
وی در پایان یادآور شد: استعمال مواد مخدر یک تهدید جدی است، که اثرات منفی بر روی روابط خانوادگی دارد. به طوری که امروزه اعتیاد یکی از عوامل طلاق، غفلت والدین از فرزندان و در نتیجه بزهکاری آنان در شهرستان، می باشد.
علائم اولیه تشخیص اعتیاد/ تحمیل هزینه هایی به نیروی انتظامی
سرهنگ احمد کمالی فرمانده انتظامی شهرستان ابرکوه، اظهار کرد: کناره گیری فرزندان از بستگان نزدیک و ایجاد رابطه جدید با دوستان جدید، تغییر ساعت خواب، پیدا شدن ابزاری همچون زرورق سیگار، کاغذ لوله شده و قاشق خمیده در وسایل شخصی فرد، عدم توجه به نظافت و آراستگی سر و وضع، پرحرفی و تعریف بیش از حد از دیگران، رشد خصلت دروغگویی و چرند گویی و تغییر رنگ چهره بخصوص لبها از علائم اولیه تشخیص اعتیاد، می باشد.
وی با بیان اینکه، اعتیاد باعث کاهش نیروی مولد و افزایش نیروی مصرف کننده در شهرستان می شود، افزود: اعتیاد؛ هزینه هایی جهت جمع آوری امکانات لازم، برای مبارزه با جرایم مستقیم و غیر مستقیم و همچنین صرف وقت بیشتری در دادگاه ها و بیمارستان ها، به نیروهای انتظامی تحمیل می کند.
افت اعتبار اجتماعی؛ نتیجه اعتیاد
فرمانده انتظامی ابرکوه گفت: اعتیاد به مواد مخدر عوارض زیادی همچون آسیب های عضلانی، اختلالات کبدی و کلیوی، عفونت های خطرناک، بیماری های مزمن تنفسی، قلب و عروقی و سکته بر سلامت و روان افراد دارد.
کمالی تاکید کرد: اعتیاد؛ حتی می تواند بنیان خانواده را متلاشی کرده و عوارضی همچون خشونت، کودک آزاری و همسر آزاری، غفلت از فرزندان و خودکشی آنها، مشکلات تحصیلی و نابسامانی را در بر داشته باشد.
این مقام مسئول در پایان گفت: اعتیاد باعث افت اعتبار و موقعیت شغلی فرد در جامعه می شود. چرا که افراد معتاد یا از کار غیبت کرده و ممکن است در محل کار دچار سوانح و حوادث شوند. در نتیجه به علت کاهش کارایی، از کار اخراج و بیکار خواهند شد.
می توان نتیجه گرفت یکی از موثرترین راه های پیشگیری از اعتیاد، آموزش مهارت های زندگی از سنین کودکی می باشد. همچنین درک کنیم که معتادان به علت احساس شرمندگی، ترس و عذابی که می کشند، به حمایت نیاز دارند، نه چیز دیگری که حال آنها را نسبت به خودشان بدتر کند.
انتهای پیام/ م.ف