تولید سالانه بیش از 189 هزار تن محصول زراعی، باغی و دامی در ابرکوه
به بهانه هفته جهاد کشاورزی رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان ابرکوه در گفتگو با خبرنگار یزد رسا ازاین شهرستان، در خصوص عملکرد یک ساله این اداره گفت: بخش کشاورزی بیش از 35 در صد اشتغال شهرستان ابرکوه را به خود اختصاص داده است و سالانه بالغ بر 189 هزار تن محصول زراعی، باغی و دامی تولید می گردد و آب بخش کشاورزی از 625 حلقه چاه کشاورزی و 39 رشته قنات تامین می گردد.
افزایش تولید و سرمایه گذاری و ایجاد فرصت های شغلی مهمترین اولویت های جهاد کشاورزی در سال 91
محمدعلی حاتمی زاده اظهار داشت: مهمترین اولویت های جهاد کشاورزی در سال 91 افزایش تولید و سرمایه گذاری و ایجاد فرصت های شغلی در بخش تولیدات گیاهی، دامی و صنایع تبدیلی بوده است. همچنین استفاده بهینه از آب با اجرای آبیاری تحت فشار از اهم فعالیت های مدیریت جهاد کشاورزی این شهرستان می باشد.
هزینه مبلغ 55/117 میلیون ریال در بخش ترویج از محل اعتبارات استانی و خشکسالی
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان افزود: در بخش ترویج، کلاس های آموزشی، اجرای طرح های تحقیقی ترویجی، نظارت بر فعالیت شرکت های خدماتی مشاوره ای، معرفی کشاورزان نمونه، ایجاد بانک سی دی های آموزشی، تهیه بروشور در زمینه تولید محصولات کشاورزی، فراهم نمودن زمینه بازدید بهره برداران از پروژه های کشاورزی، جذب و بکار گیری سربازان سازندگی، همکاری با بسیج سازندگی از جمله فعالیت های واحد ترویج در سال گذشته می باشد و مبلغ 55/117 میلیون ریال در بخش ترویج از محل اعتبارات استانی و خشکسالی هزینه شده است.
وی ادامه داد: در واحد حفظ نباتات تلاش شد تا با آفات و بيماري هاي مهم و عمده شهرستان مانند: سن گندم، کرم گلوگاه انار، سوسک سرشاخه خوار روزاسه، مگس خربزه و... با اعتباری بالغ بر 940 میلیون ریال در سال 91 مبارزه شود.
حاتمی زاده در زمینه واحد باغداری بیان داشت: در سال 91 از محل اعتبارات استانی و خشکسالی اعتباری معادل 280 میلیون ریال در زمینه اجرا و نظارت بر اجرای طرح اصلاح باغات شامل تغذیه، کوددهی وهرس ،...هزینه شد و همچنین از محل اعتبارات کارگروه توسعه کشاورزی 13500 میلیون ریال تسهیلات جهت اصلاح و کود دهی و کشت محصولات کم آبخواه در اختیار باغدارن قرار گرفت.
وی در بخش صنایع افزود: در سال 91 مبلغ 12 میلیون و 500 هزار ریال تسهیلات از محل اعتبارات کارگروه توسعه کشاورزی جهت افزایش ظرفیت واحدهای فراوری مواد لبنی پرداخت شده است.
مهندس حاتمی زاده تصریح کرد: در بخش زراعت این سازمان، نیز در سال گذشته اعتباری بالغ بر 7 میلیون و 375 هزار ریال جهت اجرای پروژه های اصلاح الگوی کشت، افزایش تولید حبوبات، افزایش تولید سبزی و صیفی، ایجاد مزارع آرمانی ذرت و گندم و مدیریت کاشت، داشت وبرداشت گندم هزینه شده است.
جهاد کشاورزی ابرکوه واحد مکانيزاسيون در اولويت کاري خود قرار داده است
وی افزود: جهاد کشاورزی ابرکوه، واحد مکانيزاسيون به منظورکاهش مصرف سوخت و هزينه هاي توليد، کاهش زمان اجراي عمليات و نيروي کار و نيز کاهش تردد تراکتور و استفاده بهتر از آب و حفظ رطوبت و بقاياي گياهي، کشاورزي حفاظتي را در اولويت کاري خود قرار داده است و جمع اعتبارات در این مورد 307 میلیون ریال بوده است. همچنین درسال قبل 5 میلیون و 2 هزار لیترسوخت ( گازوئیل ) یارانه دار بین تراکتورداران توزیع شده است .
رئیس اداره جهاد در زمینه واحد آب و خاک گفت: با توجه به اينکه ابرکوه در منطقه خشک و کم باران واقع شده و يکي از بخشهاي عمده مصرف اب بخش کشاورزي است و نيز با در نظر گرفتن محدوديت منابع آب و ارزش واقعي هر واحد آب استحصالي، اين واحد کوشيده است تا با ارايه و اجراي طرحهاي آبي و خاکي، راندمان آبياري را افزايش و از اين طريق کشاورزان را ياري نمايد. مجموع کل اعتبارات هزینه شده در سال 90-91 بالغ بر 143320 میلیون ریال می باشد که عمدتا در کارها زیربنایی از جمله احیا و مرمت قنوات، احداث کانال و لوله گذاری مزرعه، آبیاری تحت فشار و احداث استخر تنظیمی هزینه شده است.. این اعتبارات از محل طرح های عمرانی، خشکسالی، حوادث غیر مترقبه، شورای عالی آب و کارگروه توسعه کشاورزی می باشد.
حاتمی زاده در خصوص واحد امور دام بیان داشت: از 120 هزار دام سبک و 10هزار دام سنگین سالانه بیش از1200تن گوشت قرمز و 15هزار تن شیر تولید می گردد. احداث زیرساخت های 8 واحد مجتمع دامی با ظرفيتی بالغ بر 700 واحد دامی از پتانسیل های بسیار خوب دام شهرستان است که زمینه اشتغال 1200 نفر را فراهم می نماید. سالانه بیش از 5 هزار تن گوشت سفید و 1200تن تخم مرغ توسط 75 واحد مرغداری تولید و به بازار عرضه می گردد. کل اعتبارات هزینه شده سال قبل در بخش دام 9 میلیون 317 هزار و 9 ریال بوده است.
ساخت 10 باب اتاق نشیمن جهت اسکان عشایر
با توجه به وجود عشایر در شهرستان، حاتمی زاده گفت: در امورعشایری با ساخت اتاق نشیمن جهت اسکان عشایر 10 باب ، ساخت حمام وسرویس بهداشتی 25 باب ، مرمت اتاق نشیمن 20 باب ، ساخت آبشخوردام ولوله گذاری 5 مورد ، خریدموتوربرق بنزینی ودیزلی جهت روشنایی 12 دستگاه و... خدمات خوبی به قشر زحمت کش در سال گذشته داشته است . همچنین پیگیری و اخذ دستور ریاست محترم جمهور جهت احداث جاده پنج انگشت به بوانات، پیگیری واخذ مجوز مجتمع گلخانه عشایری فراغه، پیگیری ثبت شرکت تعاونی دامداران وعشایری ابرکوه ، پیگیری اخذ مجوز 6 حلقه چاه مالداری درسطح مراتع قشلاقی ابرکوه از جمله فعالیت بخش دام می باشد.
ثبت بیش 8 هزار شناسنامه بهره برداران کشاورزی
وی در پایان افزود: در زمینه واحد برنامه ریزی، صدور پروانه و تسهیلات نیز با صدور 251 پروانه نوسازی ، 75 مورد انتقال واحد های مزاحم شهری به مجتمع ها، بازدید از دامداری جهت صدور پروانه و تکمیل فرم بازدید اولیه 400 مورد، ثبت نام اشتغال از محل کارگروه توسعه کشاورزی 452 نفر، تصویب و معرفی متقاضیان تسهیلات از محل کارگروه توسعه 1139 طرح به مبلغ 477917 میلیون ریال ، ثبت شناسنامه بهره برداران کشاورزی بیش 8 هزار نفر، همچنین پیگیری دعاوی حقوقی وشرکت درجلسات دادگستری و معاینه محل واجرای قرارکارشناسی وتأمین دلیل 40 مورد ، بازدیدوتنظیم فرم عوامل نظارتی قانون اصلاح ماده 33 اصلاحی قانون حفاظت وبهره برداری اراضی دولتی وواگذاری طرحهای کشاورزی وغیرکشاورزی 65 مورد انجام گرفته است.