تکاپوی یزد برای جذب سرمایه گذاری خارجی در پساتحریم/20 هیئت خارجی در دو سال گذشته در استان حضور یافتند
به گزارش یزدرسا یه نقل از آوایاقتصاد، در فرایند توسعه اقتصادی و اجتماعی مقوله سرمایهگذاری از اهمیت زیادی برخوردار است، در حقیقت سرمایهگذاری را باید پیش شرط تولید و به عبارت صحیحتر شرط لازم آن دانست. به اعتقاد اکثریت صاحبنظران، بین رشد اقتصادی و میزان سرمایهگذاری رابطه قطعی و اجتنابناپذیری برقرار است که دستیابی به اولی را بدون کاربرد دیگری غیرممکن میسازد.
یزد به عنوان اولین شهر خشت خام و دومین شهر تاریخی جهان، شهر بادگیرها، شهر دوچرخه ها (در قدیم) و دیار قنات و قنوت و قناعت، دارای ظرفیتها و پتانسیلهای اقتصادی و سرمایهگذاری مناسبی در بخشهای صنعت، معدن، کشاورزی، تجارت، گردشگری و خدمات برتر میباشد.
اقتصاددانان سرمایه را نيروي محركه و موتور رشد و توسعه اقتصادی دانسته و کلیه الگوهای مورد نظر را براساس همین فرضیه طراحی کرده اند. به کارگیری بهینه منابع تولید، که راهبردی پذیرفته شده و مورد قبول همگان است، از طریق سرمایهگذاری قابل حصول بوده و بر اهمیت سرمایه در رشد و توسعه اقتصادی مهر تایید میگذارد.
افزایش نیروهای مولد جامعه که منجر به افزایش تولید، توسعه اقتصادی، اشتغال کامل و به ویژه ارتقاء سطح درآمدها میشود، بدون سرمایهگذاری داخلی و خارجی و به کارگیری سرمایه در فعالیتهای مختلف اقتصادی ممکن نگردیده و به آرمانهای دست نیافتنی تبدیل میگردند. از این رو سرمايهگذاري یکی از اصليترين و بنياديترين عوامل توسعه ملي و منطقهاي شناخته شده است.
علی نمازی، مدیر کل امور اقتصادی و دارایی استان یزد در گفتگو با خبرنگار آوایاقتصاد با اشاره به ظرفیتهای استان یزد گفت: با توجه به اسناد بالا دستی استان اولویت نخست استان در جذب سرمایهگذاری، صنایع با فناوری بالا و کم آب خواه و خدمات برتر همچون گردشگری، بهداشت و درمان، آموزش و پژوهش، فناوری اطلاعات و ارتباطات و ... است.
وی در خصوص آمادگی استان یزد برای جذب سرمایهگذاری خارجی در پساتحریم اظهار داشت: به منظور بستر سازی برای رونق سرمایه گذاری در استان و جذب انواع سرمایه گذاری ها اقدامات متعددی در دستور کار مدیران استان قرار گرفته است. شناسایی و تدوین پهنه های آزاد جهت استقرار واحدهای مختلف در استان، فراهم آوردن زیرساختهای لازم برای صنایع، برگزاری منظم نشستهای سرمایهگذاری از جمله اقداماتی است که برای جذب سرمایه خارجی در استان انجام شده است.
نمازی با تاکید بر اهمیت سرعت انجام امور مربوط به سرمایهگذاری گفت: مرکز خدمات سرمایه گذاری استان نیز در راستای ایجاد سرعت عمل در امور اجرای فرایند سرمایه گذاری در دستگاه های اجرایی استان به نحوی که سرمایهگذار در پیچ و خم بروکراسی اداری قرار نگیرد تشکیل شده است.
وی با اشاره به تهیه و تدوین لوح فشرده "یزد، سرزمین فرصت های سرمایه گذاری" اذعان داشت: این لوح فشرده در جهت معرفی فرصتهای سرمایهگذاری در استان یزد مشتمل بر معرفی عمومی استان، مزیتها و پتانسیل های سرمایه گذاری استان، فرصت های سرمایه گذاری شاخص و عمومی استان، قوانین و مقررات مرتبط با جذب و حمایت از سرمایه گذاری میباشد.
نمازی با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه بازاریابی ملی و بینالمللی برای جذب سرمایه، تدوین نقشه جامع سرمایهگذاری و تامین مالی استان، زمینهسازی و بسترسازی برای ایجاد پنجره واحد سرمایهگذاری و کارآفرینی در استان، تدوین و برگزاری کارگاههای فراگیر آموزشی، اصلاح فرآیند صدور مجوزها و تدوین کتاب راهنمای سرمایهگذاری در استان یزد را از جمله اقدامات برنامه ریزی شده برای جذب سرمایهگذاری خارجی در استان برشمرد.
نماینده وزیر امور اقتصادی و دارایی در استان یزد با اشاره به اهمیت جذب سرمایه گذاری خارجی اظهار داشت: بررسی اولیه نشان می دهد که استان یزد با توجه به مزیت ها و پتاسیل های موجود از ظرفیت بالایی برای جذب سرمایه گذارای برخوردار بوده است و استان در استفاده از این ظرفیت عقب مانده است. که این موضوع در سطح ملی نیز قابل طرح میباشد.
نمازی دلیلی این موضوع را چنین بیان کرد: به نظر می رسد دلیل اصلی این موضوع شرایط اقتصاد کلان استان در سال های اخیر، به ویژه اثرات وضع تحریم های ظالمانه در این سال ها بوده است.
وی ادامه داد: امید می رود با اجرای برجام و برنامه ریزی و هماهنگی ایجاد شده در استان برای جذب سرمایه گذاری، شاهد جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی بیشتری در استان باشیم.
نمازی ضمن بیان این که در دوسال اخیر 20 هیئت خارجی در استان حضور یافتهاند اظهار داشت: این هیئتها از کشورهایی نظیر ایتالیا، کره جنوبی، ژاپن، آلمان، فرانسه، اوکراین، چین، روسیه، کنیا و افغانستان و در حوزه های انتقال آب، انرژی خورشیدی، لوله های انتقال اب، فرایند اکواپونیک، نورد، تولید تجهیزات پزشکی و مدیریت پسماند بوده اند.
وی اولویت اصلی و نخست استان برای سرمایهگذاری در صنایع با فناوری بالا و کم آب خواه و توسعه خدمات برتر ( نظیر گردشگری، بهداشت و درمان، آموزش و پژوهش، فناوری اطلاعات و ارتباطات و ...) دانست.
نمازی در خصوص نقش سرمایهگذاری خارجی در اقتصاد گفت: یکی از بهترین روشهای مطرح در زمینه نظام تأمین مالی طرحهای سرمایهگذاری، بهرهگیری از سرمایهگذاری مستقیم خارجی است که غیر از تامین مالی پروژهها، دستاوردهای متعدد دیگری همچون انتقال تکنولوژی، ارتقاء سطح فناوری و کیفیت عرضه کالا و خدمات، افزایش رشد اقتصادی و بهبود سطح رفاه عمومی جامعه را به همراه خواهد داشت.
مدیر کل امور اقتصادی و دارایی استان با تاکید بر لزوم جذب سرمایهگذاری خارجی اذعان داشت: آگاهی از جایگاه سرمایهگذاری خارجی در توسعه اقتصادی و عوامل تأثیرگذار بر جذب سرمایهگذاری مستقیم خارجی، میتواند بر تصمیمگیری و اتخاذ سیاستهای کارآمد اقتصادی در راستای بهبود فضای کسب و کار، شفافسازی قوانین مربوط به سرمایهگذاری و در نهایت توسعه و جلب سرمایهگذاری خارجی در کشور مفید واقع گردد.