تیم مذاکره کننده ایرانی محکم می ایستد/فرصت 60 روزه سنا برای بررسی توافقنامه، امکان هر دخل و تصرفی را فراهم می کند
به گزارش یزدرسا به نقل از دانا ،علی خرم نماینده پیشین ایران در مقر اروپایی سازمان ملل متحد در خصوص تمدید مذاکرات تا روز دوشنبه و تأثیر زیاده خواهی آمریکایی ها در طولانی شدن مذاکرات ضمن بیان این موضوع که در شرایط گوناگون، هر کسی سعی می کند از فرصت ها برای پیشبرد کار خود بیشترین استفاده را کند؛ اظهار داشت: دولت آمریکا در مقابل جمهوری خواهان و تندروها مورد تاخت و تاز است و کنگره آمریکا، دولتش را متهم به این می کند که می خواهد مذاکرات را سریع تمام کند و به ایران امتیازهای زیادی بدهد. دولت آمریکا نیز برای دفاع از خود می خواهد نشان دهد که اینگونه نیست.
وی در مورد فرصت 60 روزه سنا برای بررسی و امکان خدشه وارد شدن به بندهای توافقنامه ابراز داشت: قرار بر این بود که اگر مذاکرات تا پنج شنبه تمام شود، طبق مقررات سنا 30 روز فرصت بررسی داشت؛ اما از دیروز جمعه این تبدیل زمان به شصت روز افزایش پیدا می کند. این کار دولت آمریکا در حقیقت جلب رضایت تندروها است که تأکیدشان بر این بود که فرصت بررسی 30 روز نباشد و 60 روز باشد. این یک اتفاق منفی برای ایران است؛ زیرا در این فاصله فرصت دارند که در موافقتنامه و در موارد مختلفی دخل و تصرف کنند و ممکن است که توافق به طور کلی برهم خورد.
این کارشناس بی الملل درباره مطرح کردن موضوع تحریم های تسلیحاتی از سوی تیم مذاکره کننده ایرانی نیز گفت: ایران نیز در فرصت های باقی مانده، تلاش کرد تا تحریم های تسلیحاتی را نیز جزء تحریم های هسته ای قرار دهد و همه مشکلات را به طور کامل حل کند. این درحالی است که ایران تا همین اواخر اصرار داشت که فقط و فقط راجع به موضوعات هسته ای صحبت می کند. این درخواست تیم مذاکره کننده ایرانی سبب شده است که آنها به قول معروف "بل" بگیرند و فضای مذاکرات را تغییر دهند. به هر ترتیب احتمالا تا فردا شب به یک نتیجه ای خواهند رسید و آن را اعلام می کنند.
خرم در پاسخ به این سؤال که «آیا این احتمال وجود ندارد که آمرکایی ها بخواهند در لحظات پایانی و درحالی که همه منتظر انعقاد توافقنامه نهایی هستند، یک سری از خواسته هایشان را به تیم مذاکره کننده ایرانی تحمیل کنند» بیان داشت: حتی اگر هم این اتفاقات بخواهد رخ دهد، تیم مذاکره کننده ایرانی محکم می ایستد و قبول نخواهد کرد.
این استاد دانشگاه در پاسخ به این سؤال که «آیا ایران می تواند با مدت زمان 60 روزه سنا برای بررسی توافقنامه مخالفت کند یا خیر؟ تصریح کرد: این موضوع دست ایران نیست و ایران نمی تواند کاری کند. بنابراین امضا و ابلاغ قطعنامه احتمالی شورای امنیت نیز بعد از این 60 روز خواهد بود.
انتهای پیام/ص