ثبت دوهزار هنرمند یزدی در بانک اطلاعات حوزه هنری
به گزارش یزد رسا به نقل از یزدبانو، هنر همواره در زمینه فرهنگ، معماری و گردشگری در کشور زبانزد بوده و این امر جزء با همت مستمر و تلاش خستگی ناپذیر پیشینیان و پیشکسوتان این عرصه فراهم نمی شود. هنر، از اسرارآفرینش وحیات فرهنگی انسان است که اندیشمندان علوم انسانی را به پژوهش بیشتر فرا میخواند.
«محمد صادق کوچک زاده» در گفتگو با خبرنگار یزدبانو در پاسخ به این سؤال که وضعیت هنری استان یزد را چگونه ارزیابی می کنید اظهار کرد: خوشبختانه در سال های اخیر با وجود دانشگاه ها و مراکز آموزش هنر در استان، هنرمندان خلاق و مستعد زیادی کشف، پرورش و معرفی شده اند که امیدواریم با حضور این قشر پویا رشد هنری استان شتاب بیشتری بگیرد و بیش از پیش شاهد درخشش هنرمندان یزدی در عرصه های ملی و بین المللی باشیم.
عدم موفقیت هنرمندن استان یزد در برخی رشته های هنری
وی به عدم موفقیت در برخی از رشته های هنری همچون فیلم، نمایش، شعر و داستان اشاره کرد و گفت: در این هنرها هنوز جای کار دارد اما باید به همه رشته های هنری در حد متعارف و متعادل پرداخته شود.
بخش هنری به جاذبه های تاریخی یزد نپرداخته است
کوچک زاده، استان یزد را یکی از کهن ترین شهرهای دنیا و اولین شهرخشت خام جهان دانست و ذکر کرد: متأسفانه معماری و صنعت توریسم آن آنگونه که باید معرفی و شناخته نشده و بخش گردشگری ما هنوز نتوانسته به خوبی از جاذبه ها وظرفیت های هنری استفاده کند و بخش هنر هم نتوانسته آن طور که باید و شاید به مقوله معماری، گردشگری و جاذبه های تاریخی یزد ورود کند و تأثیرگذار باشد.
کارهای زیاد هنر تجسمی روی زمین مانده است
سرپرست حوزه هنری استان گفت: در عرصه تجسمی نیز کارهای زیادی روی زمین مانده، هنرهای تجسمی با آن گستردگی شامل نقاشی، عکاسی، خوشنویسی، گرافیک، تذهیب و نگارگری، کاریکاتور، مجسمه سازی و غیره می تواند بسیاری از ظرفیت های این دیار را ترویج و تبیین نماید.
راه اندازی بانک اطلاعات هنرمندان استان یزد
کوچک زاده، با اشاره به راه اندازی بانک اطلاعات هنرمندان در سال های اخیر گفت: تا کنون نام دو هزار نفر از هنرمندان رشته های مختلف در این سامانه ثبت شده است.
برخی هنرمندان یزدی در گمنامی به خلق اثر می پردازند
وی به هنرمندان متعددی که در رشته های هنری در استان مشغول به تحصیل هستند اشاره کرد و گفت: تعداد دانش آموختگان هنرکم نیستند اما در این میان کسانی هستند که هنوز شناخته نشده اند و در گمنامی به خلق اثر می پردازند و آثارشان را هیچ کس نمی بیند.
این مسؤول ادامه داد : استان یزد ظرفیت های نهفته بسیار خوبی در همه زمینه ها به ویژه هنر داردکه می توان با برنامه ریزی، آموزش، مدیریت و تأمین اعتبارات لازم این ظرفیت و توانایی بالقوه را شکوفا و هدایت کرد تا در عرصه فرهنگ و هنر کشور نیز مؤثر و جریان ساز باشد.
کوچک زاده ، یکی از مهمترین عوامل در رشد هنرمندان و تعالی هنر را بحث آموزش و بهره مندی از دانش و تجربه صاحبنظران، کارشناسان و پیشکسوتان این عرصه دانست و افزود: این مهم با برگزاری مستمر دوره های آموزشی، کارگاه های تخصصی، برگزاری جشنواره های فرهنگی هنری و نیز ایجاد شرایط مناسب تولید و عرضه آثار فاخر هنری محقق خواهد شد.
موسیقی سنتی ایرانی معرفی شود
وی افزود : ما در زمینه موسیقی هم می توانیم حرف برای گفتن داشته باشیم و با وجود هنرمندان مستعد و جوان در این عرصه می توان با برنامه ریزی هدفمند از این پتانسیل برای رشد و معرفی موسیقی سنتی اصیل ایرانی در جامعه استفاده کرد.
تقویت ظرفیت های هنری نیازمند مطالبه هنرمندان
سرپرست حوزه هنری استان، برای تقویت ظرفیت های هنری استان گفت: تقویت ظرفیت های هنری علاوه برعزم و حمایت مسؤولان به همت و تلاش گسترده اهالی هنر هم نیازمند است و اگر هنرمندان درخواست و مطالبه ای نداشته باشند نمی توان حرکت مؤثری انجام داد.
کوچک زاده ادامه داد: آنان باید با همدلی، هم اندیشی و تعامل پای کار بیایند و با حمایت های مادی و معنوی مسؤولان، بدون دغدغه های معیشتی دست به تولید اثر بزنند و البته تحقق این امر با برنامه ریزی مناسب، تبیین تأثیر آثار هنری در جامعه، تربیت نیروهای خلاق و متعهد و همت هنرمندان و مسؤولان امکان پذیر است.
انتهای پیام/ص