ID : 18049285
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان یزد:

جذب سوادآموزان در استان افزایش 62 درصدی داشته است/یزد، صاحب اولین نهضت سوادآموزی کشور


نهضت سواد آموزی استان با تلاش‌های صورت گرفته در سال جاری توانسته است میزان جذب سوادآموز را 62 درصد افزایش دهد...

به گزارش یزدرسا، نهضت سواد آموزی استان با تلاش‌های صورت گرفته در سال جاری توانسته است میزان جذب سوادآموز را 62 درصد افزایش دهد. استان همواره یکی از استان‎‎های موفق در سوادآموزی بوده و در سال جاری و در حالی ‌که قریب 2 ماه تا پایان سال باقی ‌مانده است، شاهد افزایش چشمگیر جذب سوادآموزان جدید در استان نسبت به سال گذشته هستیم. استان یزد در سال گذشته موفق به جذب 2948 نفر در کلاس‎‎های سوادآموزی شده بود، در حالی ‌که امسال این تعداد به 4742 نفر افزایش یافته است و رشدی 62‌درصدی را نشان می    دهد.
اطلاع‌رسانی مناسب در رسانه‌ها و همچنین در نظر گرفتن طرح‌های تشویقی برای سوادآموزی افراد و اطرافیان آنها به نحوی که در برخی از این طرح‎‎ها پاداش‌هایی 800‌هزار‌تومانی برای سوادآموزان و 80 هزار تومانی برای معرف سوادآموزان جدید به نهضت سوادآموزی در نظر گرفته شده، از مهم‌ترین دلایل این رشد بوده است.
البته اهمیت سوادآموزی را می‌توان در بسیاری از آیه‌های قرآن و همچنین سیره معصومین(ع) به وضوح مشاهده کرد، ضمن این که پس از پیروزی انقلاب اسلامی، رهبر کبیر انقلاب با صدور فرمان تأسیس نهضت سوادآموزی و مقام معظم رهبری در قالب سخنرانی‌ها، همواره بر ریشه‌کنی بی‌سوادی تاکید داشته‎‎اند.

یزد، صاحب اولین نهضت سوادآموزی کشور
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان با بیان این که یزد، اولین استان کشور به لحاظ تشکیل نهضت سوادآموزی پس از فرمان تاریخی حضرت امام خمینی(ره) بوده است، گفت: نهضت سوادآموزی استان در هفتم بهمن ماه 1358 با عنوان جهاد سوادآموزی یزد و به اهتمام سومین شهید محراب، شهید آیت الله صدوقی(ره) در استان تأسیس شد.
«مرآت امین‎‎الرعایا» با اشاره به حرکت عظیمی‌که پس از پیروزی انقلاب اسلامی‌برای رسیدن به جامعه‌ای باسواد انجام گرفته است، اظهار کرد: در راستای این تلاش‌ها و در سال‌های اخیر، طرح‌هایی برای افزایش استقبال افراد به سوادآموزی و کاهش افراد بی‌سواد در کشور انجام شده است.  وی با اشاره به افزایش 62 درصدی تمایل یزدی‎‎ها به عضویت در نهضت سوادآموزی استان در مقایسه با سال گذشته، در این‌باره تصریح کرد: تا پایان آذر ماه سال جاری 4742 نفر در نهضت سوادآموزی استان ثبت‎‎نام شده‎‎اند؛ این در حالی است که این تعداد در سال گذشته معادل 2948 نفر بوده است.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان در مورد دلیل افزایش علاقه یزدی‌ها به سوادآموزی در سال جاری نیز گفت: یکی از مهم‌ترین علل این اتفاق، ایجاد طرح‌های تشویقی بوده که برای افزایش انگیزه در افراد بی‌سواد به سوادآموزی ابداع ‌شده‌ است.
وی یکی دیگر از علل افزایش استقبال را اطلاع‌رسانی و همکاری خوب رسانه‌ها با نهضت سوادآموزی استان خواند.
امین‎‎الرعایا در ادامه با بیان این که برخی طرح‎‎های سوادآموزی از گذشته و برخی نیز از اوایل سال جاری اجرایی شده است، عنوان کرد: در حالی ‌که در گذشته کلاس‎‎های سوادآموزی با رسیدن به حد نصاب 10‌نفر تشکیل می‎‎شد، امسال این کلاس‎‎ها حتی با حضور یک سوادآموز نیز شکل می  گیرد.

اجرای 8 طرح برای تشویق سوادآموزان
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان در مورد طرح‌های جدید نیز گفت: 8 طرح جدید برای افزایش انگیزه در افراد بی‌سواد برای سوادآموزی طراحی ‌شده است.  امین‎‎الرعایا با اشاره به طرح خودآموزی به عنوان یکی از این طرح    ها، اضافه کرد: در این طرح به افرادی که بدون حضور در دوره‌های آموزشی نهضت و به ‌صورت خودآموز، آموزش‎‎های مورد نظر را فرا می‌‌گیرند و در انتها در امتحان اعطای مدرک نهضت سوادآموزی، نمره لازم را کسب کنند، مبلغی که قرار بوده برای آموزش‎‎شان هزینه شود، به‌ عنوان هدیه، پرداخت می‎‎شود. به گفته وی، هزینه آموزش برای دوره سوادآموزی 730 هزار تومان، دوره تحکیم 120هزار تومان و دوره انتقال 800 هزار تومان است که این مبلغ به ‌صورت هدیه به سوادآموزان خودآموز اهدا می‌شود.
امین‎الرعایا به طرح باسوادی افراد بین 10 تا 20‌سال نیز اشاره و بیان کرد: در این طرح به افراد 10 تا 20‌سالی که دوره‌های نهضت را بگذرانند، مبلغ 100‌هزار تومان هدیه پرداخت می‌شود. وی ادامه داد: در این طرح مبلغ 100‌هزار‌تومان پاداش نیز برای معلمانی که این افراد را آموزش می‌دهند، در نظر گرفته شده است.
این مسئول از طرحی با عنوان طرح پاداش نیز خبر داد که در آن معادل 20 درصد هزینه آموزش به صورت هدیه به سوادآموز داده می‌شود. وی دیگر طرح تشویقی سودآموزان را که با بودجه دستگاه‌های اجرایی مختلف اجرا می‌شود، به این صورت تشریح کرد که در این طرح دستگاه‌های اجرایی با تشویق کارکنان خود به امر سوادآموزی با روش‌های مختلف، زمینه سوادآموزی آنها را فراهم می‌کنند. وی از جمله تشویق‌های این طرح را اختصاص ساعات کاری برای سوادآموزی، اعطای کمک هزینه سفر به عتبات عالیات و مشهد مقدس و ترفیع درجه سوادآموزان برشمرد.
امین‎‎الرعایا به طرح گروه‌های خاص برای سوادآموزی زندانیان و نابینایان نیز اشاره کرد و در مورد طرح سوادآموزی زندانیان، گفت: در این طرح، آموزش رایگان درون زندان‌ها انجام می‌شود و همچنین معلمانی از بین زندانیان انتخاب می‌شوند و به آنها حقوق داده می‌شود.

چاپ اولین کتاب سوادآموزی نابینایان کشور
معاون آموزش و پرورش استان در رابطه با طرح سوادآموزی نابینایان نیز گفت: این طرح در استان‌های محدودی در کشور اجرا می‌شود که در استان یزد، برای اولین بار در کشور اقدام به تهیه کتاب بریل برای سوادآموزان نابینا به همت فردی نابینا شد.
امین‎‎الرعایا ادامه داد: در حال حاضر 5 نابینا در استان یزد از سوی یک فرد نابینای دیگر مشغول سوادآموزی هستند. وی به طرح ایجاد مراکز یادگیری محلی نیز اشاره کرد و گفت: در این طرح، علاوه بر آموزش خواندن و نوشتن به افراد، مهارت‌های زندگی نیز به آموزش داده می‌شود.  وی همچنین از اجرای طرح باسوادی اولیای دانش‌آموزان خبر داد که برای اولین بار در کشور، استان یزد در سال 1390 آن را ابداع و اجرا کرد و در سال 1392 در سطح کشور اجرایی شد.
این مسئول عنوان کرد: در همین رابطه 1167 نفر از اولیای دانش‎‎آموزان در کلاس‌های سوادآموزی نهضت شرکت کردند و با اجرای این طرح، تمام اولیای دانش‎‎آموزان استان یزد باسواد شدند. وی طرح مشاوره نهضت سوادآموزی را نیز طرحی خواند که به معرف افراد بی‌سواد برای گذراندن دوره‌های سوادآموزی، مبلغ 80 هزار تومان پاداش پرداخت می‎‎شود. امین‎الرعایا، یزد را تنها استان مجری این طرح ذکر کرد که از سال 92 اجرای آن را آغاز کرده است، به‌نحوی که اکنون 300 نفر مشمول این طرح هستند.

ساختار آموزشی نهضت‎‎ سوادآموزی
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان یزد با بیان این که ساختار آموزشی نهضت‎‎ سوادآموزی از سه بخش سوادآموزی، تحکیم و انتقال تشکیل‌ شده است، تصریح کرد: دوره سوادآموزی، دوره‌ای است که به‌ منظور دستیابی افراد بزرگسال به حداقل سواد در قالب دوره‎‎های 400 ساعته برگزار می‌شود.  «مرات امین‌الرعایا» ادامه داد: دوره تحکیم نیز در قالب 200 ساعت آموزش برای استمرار آموخته‌های کسانی که دوره سوادآموزی را فرا گرفته‌اند، اجرا می‎‎شود. وی دوره انتقال را نیز دوره‌ای خواند که در آن فرصت ادامه تحصیل برای سوادآموزان فراهم می‌‌شود و آموزش    هایی را به مدت 600 ساعت برای سوادآموزان در نظر می‎‎گیرد که در پایان به آنها مدرک ششم ابتدایی اعطا می‎‎شود.

انتهای پیام/آ




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.