ID : 3637016
لیست کالاهای ایرانی تحویل روسها شد

جزییات جدیدی از یک تفاهم که قرار است توافق بزرگ باشد/ روسها چگونه از ایران نفت می خرند؟


نفت و گاز ما تبدیل به پول شده و بعد از آن تبدیل به کالا و خدمات می شود و تهاتری صورت نمی گیرد. این کالاها لزوما کالای روسی نخواهد بود و کالاهایی است که کشور و شرکت سازنده مشخص می شود.

به گزارش یزد رسا ، قرارداد ۲۰ میلیارد دلاری ایران و روسیه که فعلا در حد یک تفاهم نامه است و به مرحله توافق نرسیده همچنان در مرحله بررسی است و تا زمان تصویب جزییات، مقامات ارشد دو کشور امضای آن را به تعویق انداخته اند.

به گزارش« پارس» ، در صورتی که این تفاهم نامه به توافق منجر شود، تمامی ارزهای خارجی در مبادلات دو کشور ایران و روسیه، حذف می شود و به جای دلار و یورو، گزینه « روبل- ریال» جایگزین می شود. به این صورت که یک واحد پول اروپایی مبنای مبادلات قرار می گیرد و هر شش ماه یکبار پرداخت صورت می گیرد. در حال حاضر تمامی نقل و انتقالات بانکی دنیا با دلار و از طریق نیویورک انجام می شود و زیر نظر دستگاه اطلاعاتی و خزانه داری کل ایالات متحده آمریکا قرار دارد.

اما در قراردادی که ایران و روسیه در حال مذاکره پیرامون آن هستند، در قبال فروش نفت و قسمتی از گاز کشورمان، خدمات کالاهای مورد نظر ما از طریق روسیه و دیگر کشورهای اروپایی وارد می شود. همچنین روسیه فاینانس برخی از طرح های و پروژه های عمرانی از جمله در صنعت نفت و برق را در ایران، دنبال خواهد کرد.

این قرارداد بر این اساس تنظیم شده که نفت و گاز در مقابل کالا نیست بلکه نفت و گاز ما تبدیل به پول شده و بعد از آن تبدیل به کالا و خدمات می شود و تهاتری صورت نمی گیرد. فهرست کالاهایی که در طول اجرای این توافق از روسیه وارد ایران می شود مشخص شده است. این کالاها لزوما کالای روسی نخواهد بود و کالاهایی است که حتی طرف ایرانی، کشور و شرکت سازنده را مشخص می کند. لیکن تمرکز اصلی بر واردات سنگهای تزیینی چون طلا و نقره و ماشین آلات صنعتی است.

در توافق نامه نهایی ایران و روسیه بخشی از نفت ایران در قالب نفت روسیه به اروپا و شرق آسیا فروخته خواهد شد. احتمالا این قرارداد یک تا پنج ساله خواهد بود.

 دو حساب در بانک مرکزی ایران و بانک مرکزی روسیه ایجاد می شود که مبادله از این طریق صورت می گیرد و هر شش ماه تسویه انجام می گیرد. سقف این قرارداد در طول یک تا پنج سال، ۲۰ میلیارد دلار است که می توان رقم را در این مدت، تغییر داد. احتمالا بهای نفت تحویلی ایران به روسیه در این قرارداد حدود ۳.۵ تا ۱۰ درصد زیر قیمت نفت در بازار های بین المللی است. ۳۰ درصد نفت مبادله شده از طریق خلیج فارس در اختیار روسیه قرار می گیرد. 

اتفاقات جدیدی در روسیه و اوکراین به وجود آمده، موجب شده تا طرف روس به تعجیل در انعقاد این قرارداد رغبت بیشتری نشان دهد. بر این اساس سفر اخیر بی‍ ژن زنگنه وزیر نفت در تسریع این موضوع موثر بوده است.

در صورتی که تفاهم نامه با روسیه منتهی به قرارداد شود چین هم ابراز تمایل کرده تا قراردادی شبیه قرارداد ایران- روسیه با ایران داشته باشد. برخی منابع، معتقدند بخشی از مذاکرات حسن روحانی در سفر به چین در این خصوص خواهد بود. بر این اساس چین سر پل ارتباطی ایران با کره، چین، ‍ ژاپن، مالزی و اندونزی خواهد بود.

ایده تبادل نفت و کالا در جریان اولین دیدار بین پوتین و حسن روحانی رییس جمهور ایران که شهریور ماه گذشته در قزاقستان انجام شد، مطرح شده است. پس از آن پیشنهادات مشخصی توسط وزرای دو کشور به ویژه در جریان سفر لاوروف به تهران مورد مذاکره قرار گرفته است

البته در روزهای اخیر الکساندر نُواک، وزیر انرژی روسیه از عدم توافق تهران و مسکو بر سر عقد قرارداد نفت در مقابل کالا خبرداده است. به گفته نواک در مذاکراتی که با بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران در مسکو انجام شد طرفین نتوانستند به توافق نهایی دست یابند.
برخی کارشناسان پیش بینی می کنند احتمالا انتهای شهریور، تفاهم نامه به قراراداد خواهد رسید.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.