ID : 13054368
یادداشت/ قسمت اول

جشن های نیمه شعبان تفت و فاصله عمیق تا اسلامی شدن


نیمه شعبان سالروز ولادت ولی خدا حضرت مهدی(عج) اوج معرفت و صحنه های زیبای ارادت و عشق در هر کوچه و پس کوچه چشم نوازی می کند و بزرگترین، زیباترین و پرشورترین شادی شیعیان را رقم می زند.

یزد رسا به نقل از صبح تفت؛ با شنیدن اسم «شعبان» شادی و سروری ناخودآگاه در دل ارداتمندان و شیعیان اهل بیت(ع) ایجاد می شود چراکه ماه شعبان، تداعی کننده سالروز ولادت امام حسین(ع)، سالروز امام سجاد(ع)، حضرت ابالفضل(ع) و بویژه حضرت مهدی(عج) است.

ماه شعبان شهر، کوچه، محله و مردم و همه را به همت و تکاپو وا می دارد تا با عشق و علاقه خود به ائمه اطهار(ع)، ایام ولادت ایشان را گرامی بدارند.

نیمه شعبان سالروز ولادت ولی خدا حضرت مهدی(عج) است که اوج معرفت و صحنه های زیبای ارادت و عشق در هر کوچه و پس کوچه چشم نوازی می کند و بزرگترین، زیباترین و پرشورترین شادی شیعیان را رقم می زند.

در شهرستان تفت هم از اولین روزهای ماه مبارک شعبان کودک و نوجوان، بزرگ و کوچک، جوان و پیر محله های مختلف تفت همه دست در دست می دهند تا سالروز امام زمان(عج) را گرامی بدارند.

جشن های نیمه شعبان که هر سال بر تعداد آن افزوده می شود به عنوان اصلی ترین برنامه نیمه شعبان در محله های مختلف تفت محسوب می شود، اما...

هر چند برگزاری جشن و محفل سرور و شادی برای نیمه شعبان خوب است اما چند سالی است انجام بعضی از برنامه ها و حرکات ناشایست، زیبایی آن را تحت تاثیر قرار می دهد، به عنوان مثال ساخت بعضی از عروسک ها، اجرای تئاتر های دور از شان، پخش موسیقی های مبتذل، انجام حرکات سوال برانگیز و این دسته از کارها.

اینگونه برنامه ها که به راستی فاصله زیادی تا اسلامی بودن دارند، علاوه بر آنکه بر تقویت فرهنگ مهدوی کمک نمی کند بلکه زمینه را برای انجام گناه و دور شدن از این فرهنگ گسترش می دهد.

با یک بررسی کلی در جشن های نیمه شعبان تفت به این نتیجه می رسیم که وجه مشترک و برنامه اصلی این جشن ها اجرای تئاتر است که غالبا توسط جوانان همان محله برگزار می شود.

اشتراک اصلی این تئاترها هم بدون محتوا بودن و صرفا برای خنده بودن است؛ چنین تئاتر هایی به جای آنکه فرهنگ غنی مهدویت و انتظار را تقویت کند و زبان دیگری برای ارائه آن باشد، به کلی دور از این هدف شده است و حتی زمینه انجام گناه را فراهم می کند که مصداق کامل آن را می توان اجرای تئاتر توسط چند دختر و پسر جوان به صورت مختلط در یکی از جشن ها سال گذشته تفت دانست.

قطعا تمام کسانی که برای برگزاری جشن های نیمه شعبان تلاش و فعالیت می کنند، هدفی جز شادی امام زمان(عج) و کسب رضایت خداوند ندارند اما عدم توجه به محتوای جشن و اجرای برنامه هایی که عینا گناه محسوب می شود نه تنها باعث شادی امام زمان(عج) نمی شود بلکه قلب ایشان را ناراحت و شاید فرج این بزرگوار که آرزوی حقیقی همه شیعیان است را به تاخیر می اندازد.

 

اما براستی چرا محتوای اکثر جشن های نیمه شعبان تفت اینگونه است؟

ایا چنین محتواهایی عامداُ ارائه می شود و یا از روی عدم آگاهی است؟

چه کسی وظیفه نظارت بر این جشن ها را دارد؟

جشن اسلامی چه ویژگی های دارد؟

نقش اصلی برای جلوگیری از انحراف و رسوخ خرافات در جشن ها را چه کسی باید ایفا کند؟

 

در قسمت بعدی این یادداشت به بررسی و پاسخ به این سئوالات خواهیم پرداخت.

نویسنده: مصطفی اردانی زاده




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.