جلوههای زیبای ایثار و فداکاری در شرایط کرونایی ریشه در خانوادههای ایرانی دارد
حجتالاسلام احمد دهقان کارشناس مسائل خانواده در گفتگو با خبرنگار یزدرسا گفت: در دین اسلام حفظ نظام خانواده یک اصل مسلم است و بخشی از آموزههای دینی و اخلاقی به این جهت قرار داده شده است که نظام خانواده حفظ شود.
وی افزود: خانوادهای که در آن تجلی بندگی خدا در رفتارها، حرفها و در تعاملات کمرنگ بوده باشد معلوم است که چه در شرایط کرونایی و چه در غیر آن، اعضای آن نمیتوانند دلپذیر و با توجه به تشخیص اولویتهای همسری زندگی کنند و همیشه در آن خانواده دعوا، بیمهری و عدم توجه به اصول اخلاقی وجود دارد.
استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: زن و مردی که با محور اخلاق و بندگی خدا و برای یک هدف جاودانه با هم ازدواج کردهاند و برای یک هدف جاودانه به هم محبت میکنند، هیچوقت محبتشان تکراری و کمرنگ نخواهد شد بلکه جاریتر از قبل و به فرزندان هم منتقل خواهد شد.
دهقان تأکید کرد: خانوادهای که محوریت اخلاق و ایمان در زندگیشان به نمایش گذاشته میشود این خانواده در همه شرایط خانوادهای دلپذیر و آرامشبخش برای خود و دیگران هستند.
وی اضافه کرد: اما خانوادهای که واقعا یادشان رفته برای چه چیزی ازدواج کردهاند و هدفشان از تشکیل خانواده و از فرزندآوری و فرزندپروری چه بوده است، این خانواده در شرایطی که در کنار هم قرار بگیرند هم نمیتوانند از وجود هم بهرهمند شوند.
کارشناس مسائل خانواده ادامه داد: برای چنین خانوادهای جایی که باید در این شرایط کرونایی سهم همسری و سهم پدری و مادریشان را ایفا کنند اینجا عرصه بر اطرافیانشان تنگ میشود، چون قبلش در کنار همدیگر و اهل گفتگو و بروز عواطف نبودند و مسئولیتهای همسری و یا پدری و مادری را خوب انجام ندادند و نتوانستند در جایگاه خودشان قرار بگیرند و لذا طبیعتا زد وخوردها، بیمهریها و تندیها بیشتر میشود.
دهقان عنوان کرد: لذا خیلی از خانوادههایی که در این شرایط در کنار هم قرار میگیرند اما حضور همدیگر را برنمیتابند کسانی هستند که چنین خصوصیاتی را قبلا نداشتند، یعنی اهل گفتگو نبودند، هدف و چشمانداز زندگیشان روشن نبوده، در زندگی همدیدگاه و همباور نبودند و یادشان رفته که اطرافیانشان در زندگی به گردنشان حق دارند و اینها آدمهایی هستند که حوصله دیدار همدیگر را ندارند.
جلوههای مهروزی این روزها ناشی از ریشههای ایمانی خانوادههای ایرانی است
وی بیان کرد: اما خانوادههایی که واقعا کنار هم بودن را و محبت و خدمت را جزئی از بندگیشان تعریف کردند در این شرایط تجلی مهر و عاطفه و محبتشان بیشتر خواهد شد.
استاد دانشگاه تهران تصریح کرد: در خانوادههای ما که واقعا محور وصال برای ایمان و تقویت بندگی و یک زندگی خدایی بوده معلوم است که در شرایط سخت همان باورهای دینی و اخلاقی به سراغ آدمها میآید و خانواده تجلی دوری از منیت و خودخواهی میشود ، این خانوادهای میشود که روحیه ایثار و گذشت بین اعضای خانواده در این شرایط جلوهگری میکند.
دهقان خاطرنشان کرد: اگر خانوادهای برای رضای خدا و برای همان هدف آفرینش و خلقت و رسیدن به کسب رضای الهی تشکیل زندگی دادند همان خانواده هم وقتی ببینند در شرایط سخت دیگر خانوادهها دارند آسیب میبینند به میدان میآیند و بر اساس همان باورهای دینی، مشق عملی آموزهها را به نمایش میگذارند.
وی تأکید کرد: لذا در شرایط کنونی که خیلی از جلوههای از محبت و مهرورزی را نظارهگریم این بخاطر همین ریشهها و باورهای دینی و ایمانی است که در خانوادههای ایرانی وجود دارد و روح حمایتگری و ایثار و فداکاری دارد به نمایش گذاشته میشود.
دهقان گفت: رهبر حکیم انقلاب هم که رزمایش بزرگ محبت و مهربانی و توجه به محرومین را اعلام کردند به خاطر این است که چنین ریشهها و زمینههایی در خانوادههای ایرانی وجود دارد و در بزنگاهها و بهنگام به سراغ ملت ایران و جامعه اسلامی میآید و آن را از کشورهای دیگر متمایز میکند.
انتهای پیام/