جلوگیری از آلودگی منابع آبی مهمترین هدف اجرای شبکه فاضلاب در میبد/ مردم نگران نباشند
به گزارش یزدرسا؛ علی اسلامی مديرعامل آبفاي يزد در گفت و گو با خبرنگار میبد خبر در رابطه با اجرای طرح فاضلاب بیان داشت: جلوگیری از آلودگی آبهای زیرزمینی، ارتقاء بهداشت و استفاده دوباره از آب بخشی از مزیت های اجرای کامل طرح های فاضلاب شهری می باشد.
وی افزود: در مناطق کویری به ویژه استان یزد کمبود آب به شدت احساس می شود و یکی از زیر ساختهای توسعه با توجه به صنعتی بودن استان بحث آب می باشد بطوریکه صنایع حد مشخص و معینی نیاز به آب دارند و قرار است پساب حاصل از تصفیه فاضلاب عمدتا به صنایع اختصاص یافته و یا در حوزه کشاورزی به مصرف شود.
اسلامی با تاکید بر این نکته که هدف از اجرای طرح های فاضلاب جلوگیری از آلودگی منابع آب می باشد، اظهار داشت: با اجرای این طرح از آلودگی منابع محدود آب در شهر میبد جلوگیری شده و با انتقال فضلاب به تصفیه خانه و تصفیه آن این امکان بوجود می آید تا بتوان مجددا از این آب در صنعت استفاده کرد. بسیاری از صنایع گوناگون هستند که خواستار استقرار یا اجرایی شدن در منطقه می باشند ولی صرفا به دلیل اینکه آب ندارند متوقف هستند.
وی در ادامه افزود: با آبی که از محل تصفیه فاضلاب ایجاد می شود چندین صنعت ایجاد می شود و شهر اگر بدون اشتغال جدید باشد به مرور زمان رو به خاموشی خواهد رفت. تنها راه در این زمینه توسعه صنعت است که آن نیز نیاز به آب دارد و قرار است با تامین آب صنایع از محل تصفیه فاضلاب بتوان اشتغال پایدار را در منطقه ایجاد کرد.
مديرعامل آبفاي يزد در رابطه با اجرای طرح ها اذعان داشت: اصولا هر طرحی که بخواهد در کشور اجرایی شود قبل از اجر توسط مشاور بررسی شده و در ادامه نیز در سازمان برنامه و بودجه بررسی می شود و اگر ضرورتی برای اجرای یک طرح بود مصوب شده و ردیف دار می شود و هر ساله مبلغی بعنوان اعتبار به آن تخصیص می یابد. طرح های فاضلاب پر هزینه است و با اعتبارات دولتی شاید حدود 30 تا 40 سال طول بکشد تا طرح بطور کامل اجرا شود. سرمایه گذار پروژه فاضلاب میبد قرار است ان شاالله این پروژه را ظرف 3 تا 3/5 سال به پایان رساند و منافع آن در جهت خدمت به اشتغال مردم باشد.
وی ادامه داد: طرح شبکه فاضلاب میبد در سازمان برنامه و بودجه مصوب شده و مکان یابی تصفیه خانه نیز هم توسط مشاور و هم در کمیسیون های مختلف مورد بررسی قرار گرفته که مستندات آن موجود می باشد. شرکت آبفای استان نیز تا زمانیکه مردم در میبد زندگی می کنند در این زمینه مسئولیت داشته و پاسخگوی تمام مسائل خدماتی شرکت آبفا به مردم می باشد.
اسلامی در رابطه با تصفیه خانه میبد توضیح داد: این نوع تصفیه خانه که به لجن فعال مشهور است معمولا در کنار واحدهای ساختمانی ساخته شده و مشکلی از نظر بو ندارد. قانون برای این نوع تصفیه خانه 500 متر فاصله از منطقه مسکونی در نظر گرفته است. در شهرستان میبد اگر تصفیه خانه در محل دورتری احداث شود خطی که فاضلاب به تصفیه خانه می برد خودش مخزن بزرگی است که با توجه به حجم زیاد فاضلاب خام و طول زیاد خط انتقال مشکل بو بد را ایجاد می کند.
مديرعامل آبفاي يزد با اشاره به اینکه تصفیه خانه فاضلاب میبد مجهز به سیستم بو گیر می باشد، اظهار داشت: در تصفیه خانه عمده ترین نقاطی که بو تولید می کند ورودی محلی که فاضلاب خام وارد شده و آخر سیستم تصفیه که سیستم لجن می باشد با این وجود در تصفیه خانه یزد بوی احساس نمی شود و این نکته نیز قابل ذکر است که برای تصفیه خانه میبد سیستم بو گیر تعبیه شده در حالیکه تصفیه خانه یزد این سیستم را ندارد. در این زمینه دوستانی که از منطقه شهیدیه میبد از تصفیه خانه یزد بازدید داشتند از نظر آنها مشکلی در زمینه بوی نا مطبوع وجود نداشت.
وی گفت: محل پیش بینی شده برای تصفیه خانه فاضلاب میبد فاصله لازم را نسبت به اردکان و میبد داشته و کوچکترین جای نگرانی و تردیدی برای مردم نخواهد داشت و این سیستم در اقصی نقاط کشور مانند تهران، اصفهان و شهر های دیگر اجرا شده و شرکت آبفای یزد آمادگی دارد تا در این زمینه نظرات عزیزان که سوالاتی در ذهنشان وجود دارد شنیده و حتی زمینه بازدید آنها را از این نمونه تصفیه خانه ها فراهم آورد و از این دوستان تقاضا داریم اگر ابهامی دارند آن را از مرجع امر که اداره آب و فاضلاب هست پیگیری کنند.
اسلامی در رابطه با بحث جمع شدن پشه و حشرات دیگر ابراز داشت: در مجموعه استان کانون های مختلفی برای تولید پشه داریم که یکی از مراکز مهم آن مکان هایی بود در آنها آب رها شده و برکه هایی از فاضلاب را ایجاد کرده بودند. در اوایل که بحث پروژه فاضلاب راه افتاد تا اندازه ای با این مشکل روبرو بودیم ولی به مرور زمان و با توجه به تجارب کسب شده و استفاده از سموم طبیعی دیگر مشکل خاصی در این راستا وجود ندارد بطوریکه بر اساس گزارشات و تایید مرکز بهداشت یزد در رابطه با تصفیه خانه یزد مشکلی در این رابطه وجود ندارد.
وی در رابطه با مشکلات شبکه فاضلاب در برخی مناطق اظهار داشت: در رابطه با تصفیه خانه یزد که مقابل زارچ و شاهدیه قرار داشت چون در گذشته چون تصفیه خانه از نوع برکه ثابت بود و زمانی حدود 17 تا 20 طول می کشید تا فاضلاب تصفیه شود مشکلاتی را ایجاد و مردم را اذیت می کرد ولی در حال حاضر حوضچه هایی که در تصفیه خانه یزد داریم هر 4 تا 5 ساعت فاضلابی را که درون آن می آید با هوادهی تصفیه کرده و آب زلال و شفاف استخراج شده که از این آب برای ایجاد فضای سبز در محل تصفیه خانه نیز استفاده شده و می شود. ما در سال چندین نوبت شبکه های شهری را شستشو داده و بعد برای جلوگیری از حشرات موذی سم پاشی می کنیم و هدف رفع آلودگی است نه ایجاد آن و اگر بحث شبکه فاضلاب بدرستی اجرا شود هیچ گونه نگرانی برای مردم وجود نخواهد داشت.
مديرعامل آبفاي يزد ادامه داد: مشکل دیگری که در یکی از مناطق وجود داشت به این علت بود که در ابتدا تعداد انشعاب فاضلاب کم بوده و طبیعتا به خاطر ماندی که فاضلاب در شبکه دارد و رسوبی که می گذارد مقداری بو ایجاد می شود و این مشکل زمانیکه انشعاب ها به حد مطلوب رسید عمل انتقال فاضلاب روان خواهد بود و بویی نیز ایجاد نخواهد شد.
اسلامی در رابطه با نظارت براجرای پروژه اذعان داشت: در اجرای این پروژه دو نظارت اصلی توسط مشاور صورت می گیرد یکی با انجام نقشه برداری برای اینکه شیب کنترل شود و دیگری نظارت از طریق ویدئو متری بر تاسیسات در حین لوله گذاری که از بروز مشکلات احتمالی پیشگیری شود. معمولا شبکه فاضلاب طوری نیست که به سادگی نشتی داشته باشد مگر اینکه در جایی شکستگی رخ دهد و یا لوله گذاری در محلی باشد که تحت فشار آب زیر زمینی بوده و قفل و بندها خوب کوپله نشده باشد. در میبد مسیر لوله گذاری در محلی که تحت فشار آب های زیر زمینی باشد قرار ندارد و در این طرح به جز در یچه های چدنی که کف خیابان تعبیه شده همه جا بسته می باشد.
وی با اشاره به اینکه سرمایه گذار این پروژه یعنی شرکت پترو فرایند کرخه مبلغی حدود 300 میلیارد تومان برای اجرای طرح سرمایه گذاری خواهد کرد، اذعان داشت: به طور طبیعی این شرکت سرمایه گذار با توجه به بهره برداری که از این طرح خواهد داشت حساسیت بیشتری در اجرای کار داشته تا طرح به بهترین نحو ممکن اجرا شود و مسئولیت نظارت عالیه بر طرح به عهده شرکت آب و فاضلاب بوده و مسئولیت کار از ابتدا تا انتها بعهده آبفا می باشد و آبفا یک شرکت پیمانکار نیست بلکه شرکتی خدمت رسان بوده که وظیفه ارائه خدمات مطلوب به مردم را دارد و همیشه پاسخگو خواهد ماند.
وی در پایان با اشاره به این نکته که قرارداد اجرای پروژه فاضلاب میبد برای فرماندار فرستاده شده، تصریح داشت: این قرارداد در صورت درخواست برای هرکدام از مدیران شهری میبد که متولی این موضوع می باشند مثل مرکز بهداشت، شورای شهر و صنایع تقدیم خواهد شد و هر رسانه ای نیز که که اطلاعاتی را در این زمینه خواسته باشد به طور شفاف در خدمتشان هستیم و در اجرای شبکه فاضلاب میبد جای هیچگونه نگرانی برای مردم نیست.
انتهای پیام/
Related Assets:
- سالانه 120 کیلومتر فاضلاب شهری در یزد ایجاد می شود
- تحقق شعار سال در گرو مبارزه جدی با قاچاق کالا است
- اجرای بیش از 13 هزار متر شبکه جمعآوری فاضلاب در ابرکوه
- آب تفت را به چه قیمتی می برند؟!/تبعات ویرانگر اجرای طرح فاضلاب شهری در تفت!
- بازارچه های نوروزی و صنایع دستی میبد به کار خود پایان دادند/نارین قلعه در صدر بازدیدهای نوروزی
- 933 اثر از 246 شاعر داخلی و خارجی به دبیرخانه کنگره بین المللی شعر توحیدی در میبد ارسال شد
- مهلت نام نویسی در چهل و یکمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم تمدید شد