ID : 40241694
مردانی از تبار جهاد؛

جهاد حد و مرز ندارد/ از تخلیه آب مغازه سیل‌زدگان یزدی تا ساخت سرپناه در جنوب شرق کشور


گروه جهادی شهید «محمود دهقانی طزرجانی»، گروهی جغرافیا محور و نمونه کوچکی از جوشش مردمی یزد است که رهنمودهای مقام معظم رهبری را به کار بسته است.

به گزارش یزدرسا، رهبر انقلاب اسلامی به وضوح اهمیت و جایگاه جهت‌گیری و کار جهادی را در منظومه‌ی ارزشی انقلاب اسلامی مشخص می‌کند. «ما هرجا انقلابی عمل کردیم پیش رفتیم و هرجا از انقلابی‌گری و حرکت جهادی غفلت کردیم، عقب ماندیم و ناکام شدیم.». همچنین ایشان فرمودند: «ما جز با کار جهادی و کار انقلابی نخواهیم توانست این کشور را به سامان برسانیم.».
 
انتظار رهبر انقلاب در این زمینه «همگانی شدن گفتمان جهادی» و «گسترش حضور عموم مردم به‌خصوص جوانان در جریان فعالیت‌های جهادی» است و حفظ و ارتقای روحیه و کار جهادی یکی از توصیه‌های همیشگی رهبر انقلاب به جوانان و مسئولان کشور است. این توصیه‌ها چراغ راهی بود برای فعالان اقتصادی و مدیران جهادی که آستین همت را بالا بزنند و فعالیت‌های جهادی و مردمی خود را در قالب گروه‌های جهادی به جامعه ارائه دهند.
 
گروه جهادی شهید «محمود دهقانی طزرجانی»، گروهی جغرافیا محور و نمونه کوچکی از جوشش مردمی یزد است که رهنمودهای مقام معظم رهبری را به کار بسته است. این گروه از سال ۹۳ تشکیل و به ثبت رسمی رسیده است و بالغ بر ۵۰ نفر در آن خدمت‌رسانی می‌کنند و از سال ۹۸ «مجید قربانی» که چندی پیش به عنوان جهادگر نمونه مورد تقدیر مسئولان استانی و فرمانده سپاه الغدیر استان یزد قرار گرفت، مسئولیت آن را عهده‌دار شد.
 
 
تخلیه آب مغازه و شستن فرش‌های سیل زدگان یزدی

مجید قربانی مدیر گروه جهادی شهید دهقانی در گفتگو با یزدرسا، به تشریح اقدامات و فعالیت‌های این گروه پرداخت و گفت: با وقوع سیل در استان یزد، از همان روز نخست، نیروهای جهادی دست به کار شدند و اقدام به تخلیه آب و گل و لای از چندین مغازه‌ در سطح شهر یزد که دچار آب‌گرفتگی شدند کردند.
 
وی ادامه داد: از روز گذشته با هماهنگی که انجام گرفت کارخانه‌ای متروکه در نقطه‌ای از شهر را با نصب داربست برای شست و شوی فرش‌های سیل‌زدگان آماده کردیم  و با استفاده از کارواش صنعتی که بسیج سازندگی در اختیار ما گذاشت، تاکنون بیش از ۵۰ تخته فرش توسط نیروهای جهادی این گروه شسته شده است.
 
 
این جهادگر یزدی افزود: با اطلاع‌رسانی که انجام‌گرفته، فرش‌های سیل‌زدگان پس از آواربرداری به این محل منتقل می‌شود و از ۸ صبح تا ۱۲ شب، به صورت شیفتی این فرش‌ها شست‌وشو داده می‌شود که در این زمینه بسیجیان، مردم محلات و هیئات مذهبی نیز به کمک ما آمدند و در این کار خیر سهیم شدند.
 
قربانی عنوان کرد: با توجه به اینکه سیل موجب تخریب برخی منازل و واحدهای مسکونی در برخی از نقاط شهر و استان یزد شده است و ساکنان آن در محلی امن اسکان داده شده‌اند، علاوه بر اینکه مردم یزد به صورت خودجوش به کمک آنها شتافتند، گروه جهادی شهید دهقانی نیز در این زمینه نسبت به تهیه اقلام مورد نیاز آنها از جمله بسته‌های معیشتی و بهداشتی اقدام کرده است.
 
 
 
ساخت چهار باب منزل مسکونی در نوار مرزی جنوب شرق کشور
 
وی با اشاره به جغرافیا محور بودن این گروه جهادی گفت: فعالیت و اقدامات گروه جهادی شهید دهقانی محدود به استان یزد نشده است بلکه رسیدگی و کمک به ساکنان روستاهای صعب‌العبور در نوار مرزی واقع در استان سیستان و بلوچستان نیز در دستور کار ما قرار گرفته است.
 
قربانی ادامه داد: هم اکنون در حال ساخت چهار باب منزل مسکونی در چهار روستای محروم و صعب‌العبور از جمله گزبستان و مشنگ از توابع دهستان مورتان در نوار مرزی جنوب شرق کشور هستیم که تاکنون بالغ‌بر ۴۵۰ میلیون تومان برای آن هزینه شده است. در این روستاها مردم در کپر زندگی می‌کنند و از امکانات اولیه چون آب شرب نیز محروم هستند و امکان کشاورزی نیز در آن به دلیل شرایطی که دارد وجود ندارد.
 
 
وی با بیان اینکه هزینه‌های ساخت این منازل از کمک‌های خیری و مردمی تأمین می‌شود، افزود: مسیر رسیدن به این روستاها چنان صعب‌العبور است که امکان تردد با آن با خودرو سواری وجود ندارد و مسیرهای ۷۰ کیلومتری این روستاها را باید در۷ ساعت طی کرد و در این زمینه در موارد محدودی از امکانات دولتی برای انتقال مصالح ساختمانی به این روستاها استفاده کردیم.
 
این جهادگر بسیجی عنوان کرد: صعب‌العبور بودن روستاها هزینه‌های تردد و همچنین هزینه انتقال مصالح ساحتمانی به این نقاط را بسیار افزایش داده است به‌گونه‌ای که کامیونی که اخیراً برای انتقال مصالح ساختمانی برای این روستاها در نظر گرفته  بودیم در طول مسیر چندین بار پنچر کرد.
 
 
ساخت امکانات بهداشتی در نوار مرزی جنوب شرق کشور
 
وی ادامه داد: با توجه به محرومیت و شرایط سختی که در این روستاها وجود دارد از وجود امکانات بهداشتی نیز بی‌بهره هستند و این گروه جهادی پس از ساخت این چهار باب منزل مسکونی، ساخت سرویس بهداشتی و حمام نیز در این روستاها را نیز در دستور کار قرار دارد.
 
قربانی گفت: متأسفانه مسئولان کمتر به این روستاها توجه دارند و به جز اقدامات انجام گرفته از سوی سپاه و چند نهاد دیگر، هیچ رسیدگی به این روستاها نمی‌شود بنابراین از مسئولان امر درخواست داریم علاوه بر در اختیار قرار دادن امکانات و خودروهای مناسب برای تردد در مسیر این روستاها، در بحث تأمین بودجه نیز به ما کمک کنند تا بتوانیم آب‌رسانی به این منطقه را نیز انجام دهیم.
 
 
ساخت کارگاه اشتغالزایی در اکرمیه 
 
وی ساخت کارگاه اشتغال‌زایی برای اقشار ضعیف اکرمیه و بخش مرکزی یزد را از دیگر اقدامات این گروه نام برد و افزود: تاکنون با کمک خیرین و بسیج سازندگی یزد، تقریباً ۴۰۰ میلیون برای ساخت این کارگاه اشتغال‌زایی هزینه شده است و اقدامات خوبی در این زمینه انجام گرفته است.
 
قربانی با بیان اینکه برای اتمام ساخت این کارگاه به ۴۰۰ میلیون بودجه نیاز است، گفت: با تأمین بودجه و اتمام ساخت این کارگاه قالی‌بافی، راه‌اندازی آن، زمینه اشتغال ۳۰ نیرو را در زمینه بافت قالی دست‌بافت به طور مستقیم فراهم می‌کند و می‌تواند منبع درآمدی برای مردم محروم این منطقه باشد.
 
 
وی با بیان اینکه عمده کار این گروه جهادی، فعالیت‌های عمرانی و اشتغال‌زایی است، گفت: چنانچه مسئولان و دستگاه‌های دولتی ما را در این راه همیاری کنند با نیروهای پا به کار و جهادی، می‌توانیم در این شرایط اقتصادی، اقدام به ساخت و راه‌اندازی چندین کارگاه اشتغال‌زایی کنیم.
 
برپایی مراسم روضه خانه به خانه در یزد 
 
وی با اشاره به دیگر اقدامات گروه جهادی شهید دهقانی گفت: با شیوع کرونا و محدودیت‌هایی که برای برگزاری مراسم عزاداری اباعبدالله الحسین(ع) به وجود آمد، اقدام به برپایی روضه‌خوانی خانه به خانه و کوچه به کوچه با رعایت تمام پروتکل‌های بهداشتی در یزد کردیم که جمعیت شرکت‌کننده در این مراسم‌ حتی تا ۳۵۰ نفر نیز می‌رسید.
 
 
قربانی گفت: با توجه به درخواستی که از سوی مردم برای برگزاری روضه خانه به خانه و کوچه به کوچه در یزد شد، امسال نیز این مراسم برپا و برقرار است و مورد استقبال قرار گرفته است.
 
اقدامات گروه جهادی در دوران شیوع کرونا 
 
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در ایام شیوع کرونا نیز گفت: در دوران کرونا پخت بالغ بر پنج هزار قرص نان انجام و دربسته‌های سه تا پنج‌تایی در بین نیازمندان و بیماران کرونایی در یزد توزیع شد، همچنین بالغ بر ۶ هزار پرس غذا رد بین بیماران و نیازمندان تهیه و توزیع شد.
 
مدیر گروه جهادی شهید محمود دهقانی تولید ماسک را نیز از دیگر اقدامات دوران کرونا برشمرد و افزود: در این دوران با راه‌اندازی کارگاه خیاطی و فراخوانی که در این زمینه داده شد تعدادی از بانوان خیر اقدام به دوخت بالغ بر ۱۰ هزار ماسک کردند که پس از ضدعفونی در اختیار مردم قرار گرفت.
 
 
قربانی تهیه بسته‌های معیشتی و بهداشتی، خرید اقلام مورد نیاز برای خانواده‌های بیمار کرونایی، همچنین تهیه آب میوه برای بیماران کرونایی و کادر درمان، اجرای برنامه‌های فرهنگی مخصوصاً در زمینه فرهنگ‌سازی مقوله حجاب و پخت و توزیع پیتزا در بین کودکان نیازمند در عید سعید غدیر را از دیگر اقدامات این گروه جهادی برشمرد.
 
 
گروه‌های جهادی در هر عرصه‌ای مثل سیل، زلزله،محرومیت‌زدایی و... و در قالب هر نوع فعالیتی از جمله عمرانی، اشتغال‌زایی و ... به‌صورت خودجوش حضور دارند و قطعاً خدماتی که نیروی جهادی انقلابی انجام می‌دهد بسیار زیاد است و توقع می‌رود مسئولان بیشتر در کنار آنها حضور داشته باشند تا بتوان با هم‌افزایی خدمات بهتری را به هم‌وطنان به‌خصوص محرومان جامعه ارائه داد.
 
انتهای پیام/



summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.