ID : 12208687
کارشناس مسائل سیاسی:

حرکت‌های احمقانه آل سعود نظیر تهاجم به یمن موجب انزجار مردم منطقه از این رژیم می‌شود/ هدف آل‌سعود انحراف روند بیداری اسلامی است


رژیم آل سعود یک هزارم دموکراسی که در جمهوری اسلامی وجود دارد و از حضور مردم استفاده می کند تا بر سرنوشت خودشان کاملا اشراف داشته باشند، ندارد؛ لذا در دفاعی هم که حتی کشورهای استکباری از این رژیم می کنند، می دانند که اگر از یک حدی بیشتر دفاع کنند؛ در افواه و افکار عمومی منفور واقع می شوند.

به گزارش یزدرسا ،علیرضا نادعلی، کارشناس مسائل سیاسی و منطقه  در خصوص تأثیر انقلاب اسلامی در تحولات منطقه و بیداری اسلامی ناشی از صدور انقلاب اظهار داشت: انقلاب اسلامی به جهت اینکه نسخه به روز، مهیا و کابردی برای امروز ما بود، با زحمات امام و خون شهدا، توانست در طول این 36 سال به طور تدریجی به نواحی اطراف خودش الهام بخشی کند و آرام آرام صدور نرم انقلاب صورت بپذیرد.


وی در ادامه گفت: در ابتدای انقلاب عده ای با دیدگاه های دیگر صدور انقلاب را دنبال می کردند؛ اما امام دقیقا همین مدلی را مدنظر داشت که مقام معظم رهبری هم وقتی که به رهبری رسیدند به آن پایبند ماندند و الهام بخشی انقلاب اسلامی در منطقه و جهان را ادامه دادند. کشورهایی مثل لبنان، فلسطین، بحرین، پاکستان و حتی کشورهایی که در کلیتشان اهل تسنن محسوب می شوند، تحت تأثیر این موضوع قرار گرفتند و اکنون در اطراف ما می درخشند.


کارشناس مسائل منطقه یادآور شد:این کشورها پیام انقلاب اسلامی و شعار امام مبنی بر مبارزه با ظلم در سراسر عالم را دریافتند و با انقلاب اسلامی ایران همراه شدند. البته باید گفت که متأسفانه گاهی اوقات حرفهایی زده می شود مبنی بر اینکه ما نمی خواهیم با بعضی از کشورهای ظالم خصومت داشته باشیم ولی چیزی که در ابتدای انقلاب مطرح شد و حضرت آقا هم روی آن تأکید دارند مبارزه جدی با استکبار بوده است و ما به این مفتخریم. حزب الله لبنان و مقاومت لبنان با پیگیری شعارهای انقلابی ما توانست در منطقه سیادت و آقایی پیدا کند و پیروز شود. موضوع در یمن هم به همین شکل است و انصارالله نیز تشکلی همچون حزب الله لبنان است که کاملا بومی یمن و متأثر از فضای این کشور هستند؛ اما بازتاب های انوار انقلاب اسلامی هستند.

عربستان می خواهد با استفاده از نیروهای تندرو در منطقه، بر جریانات بیداری اسلامی تأثیر بگذارد


نادعلی ضمن اشاره به سابقه شکل گیری آل سعود در عربستان با کمک انگلیس بیان داشت: بعد از مضمحل شدن امپراتوری عثمانی با نقشه های مستقیم انگلیس و سپس آمریکا در منطقه، یک خانواده خیلی کوچک (آل سعود) که نه پایگاه اجتماعی آنچنانی داشتند و نه ثروت آنچنانی، یک باره تمام شبه جزیره عربستان را تحت تأثیر خودش قرار داد؛ تا امروز نیز پایگاه اجتماعی این رژیم توانسته بود به لطف پول نفت تاحدی استواری پیدا کند، ولی این پایگاه اجتماعی دیگر خیلی نمی تواند به برکت پول نفت پایدار بماند؛ چراکه گروه های مختلف اجتماعی، طایفی و مذهبی نسبت به وضعیت موجود ابراز نارضایتی می کنند.



وی به سیاست های رژیم آل سعود در ناامن کردن منطقه اشاره و اذعان داشت: عربستان منطقه را با نفوذ دادن نیروهای القاعده و تند سلفی نا امن کرد. عربستان از یک طرف می خواست نیروهای تندتر را از داخل خودش دفع کند تا کمتر مزاحمت برای خودش ایجاد کنند و از طرف دیگر می خواست که این تندروها بستر تأثیرگذاری اش در بیرون و در کشورهای دیگر باشند و با آنها بتواند به جریان ها و اتفاقات مختلفی که خلاف میلش در منطقه و در جهان اسلام روی می دهد فشار بیاورد. به طور مثال یکی از اهدافش خنثی و بی اثر کردن تأثیر جمهوری اسلامی در منطقه است؛ به خصوص اینکه آمریکا و متحدینش در منطقه موضوع ایران هراسی را دامن می زنند و قصد دارند ایران را در مقابل عربستان قرار دهند و عربستان نیز با این رویکرد تلاش می کند که نفوذ ایران در منطقه را به حداقل ممکن برساند.



کارشناس مسائل منطقه افزود: در حال حاضر نماینده تندرو عربستان در افغانستان و پاکستان طالبان است و داعش و گروه های تکفیری حاضر در عراق، سوریه، یمن، مصر و ... هم سری جدید آنها هستند. به نظر من این موضوع کم‌کم باعث می شود که دامن خودشان را بگیرد؛ چراکه از یک طرف این گروه های تندرو در درون اروپا و آمریکا منتشر شده اند و احتمالا خود این کشورها هم درگیر این ماجرا می شوند و بعد هم واکنش هایی  که در کشورهای منطقه از این همه شلوغی و التهابی که اینها می آفرینند بوجود می آید باعث می شود که کم کم دامن کشورهایی مثل عربستان و قطر را بگیرد.



حرکت های احمقانه و کور حکومت آل‌سعود موجب انزجار مردم منطقه از این رژیم خواهد شد


نادعلی با طرح ادعای رژیم آل سعود و دلیل حمله این رژیم به خاک یمن برای ایجاد دموکراسی گفت: رژیم آل سعود یک هزارم دموکراسی که در جمهوری اسلامی وجود دارد و از حضور مردم استفاده می کند تا بر سرنوشت خودشان کاملا اشراف داشته باشند، ندارد؛ لذا در دفاعی هم که حتی کشورهای استکباری از این رژیم می کنند، می دانند که اگر از یک حدی بیشتر دفاع کنند، در افکار عمومی منفور واقع می شوند؛ چراکه عربستان واقعا از این حیث ضربه پذیر و آسیب پذیر است.


وی تصریح کرد: رژیم آل سعود با پیگیری حرکت های تند و احساسی می خواهد خودش را خلیفه امت معرفی کند و همه را پشت خودش جمع کند، اما حرکت های احمقانه و کور این رژیم مثل حمله به یک کشور و کشتار مردمش و همین طور ایجاد بسیاری از ناامنی ها در منطقه که با پشتیبانی های مالی و نظامی و اطلاعاتی این رژیم صورت می گیرد، سبب می شود که نفرت مردم منطقه و خود ملت عربستان نسبت به حکومت آل سعود بیشتر شود و این احساس با تغییر پادشاه و سلسه جنبانی آدم های مختلف قبیله آل سعود خیلی تفاوتی ایجاد نمی کند.


کارشناس مسائل سیاسی اذعان داشت: این طبیعی است که کشوری مثل یمن که شیعه و اقسام مختلف آن به اندازه تاریخ اسلام در آنجا قدمت دارند، نمی ایستد تا نیروهای القاعده بخواهند تمام سرنوست کشور را دست بگیرند؛ در حال حاضر شرایط انقلاب بحرین نیز به همین صورت است. البته اعتراضات و نارضایتی هایی هم در درون عربستان و در جنوب این کشور وجود دارد و درحال گسترده تر شدن است و کافی است که اینها دست به دست هم دهند تا به هدفشان برسند.
نادعلی با انتقاد از شرایط داخلی و خلاف حقوق بشری جامعه عربستان افزود: وقتی کشوری در درون خودش حداقل های مردم سالاری دینی را مراعات نکرده و به رسمیت نشناخته است؛ چطور می خواهد در نظام بین الملل چنین نقشی را ایفا کند؟ این موضوع کاملا برای ما قابل قبول است که اگر در یک کشوری اکثریت از اهل سنت هستند، حکومتش هم از اهل سنت است؛ ما هیچ وقت نمی توانیم بگوییم که کشوری که غالب مردمش از اهل تسنن هستند یک حکومت شیعی تشکیل دهد. چون می دانیم که یک حکومت باید پذیرش داشته باشد.


وی در ادامه یادآور شد: در تاریخ هم تا مردم به دور امیرالمؤمنین (ع) نیامدند، ایشان حکومتی تشکیل نداد و ما هم همین اعتقاد را داریم و در حقیقت تفکر شیعی این است، اما شما ببینید که حکومت تکفیری و سلفی آل سعود چطوری به قضیه نگاه می کند. این رژیم به محض اینکه در یک کشوری حتی تفکر اهل تسننی که همراستا با نگاه وهابی خودشان نیست شکل بگیرد، با آن به مخالفت می پردازند و در حقیقت این رژیم با هر دیدگاهی که همسو با نگاه آنها نباشد و بخواهد سرکار بیاید، مخالفت می کنند. به طور مثال رژیم آل سعود با تغییر بافت حکومتی که در مصر اتفاق افتاد و اخوان المسلمین که از اهل تسنن و تند هم بودند روی کار آمدند؛ به خاطر تفاوت گرایش هایشان با گرایش های آل سعود، حاضر نشدند به هیچ عنوان حضور اخوان المسلمین را تحمل کنند.


این کارشناس مسائل منطقه گفت: البته این نوع نگرش و تفکر آنها سابقه تاریخی دارد؛ وقتی که این رژیم برای محکم تر کردن پایه های حکومتش با پشتوانه انگلیس به مکه و مدینه حمله می کنند بسیاری از اهل تسنن را در این دو شهر کشتار می کنند و در مقابل نیز مفتی های 4 مذهب اصلی اهل تسنن برای محکوم کردن این اقدام بنی سعود حکم تکفیرشان را صادر می کنند. این رژیم در حال حاضر نیز همان رویکرد سابق را دارد و در یمن نیز با عده ای که کاملا در بین مردم پایگاه دارند و با خواست و پشتیبانی مردم روی کار می آیند؛ چون تفکرشان با تفکر حکومتی که تحت تأثیر اندیشه های رژیم آل سعود بوده است هماهنگی ندارد؛ تصمیم می گیرند که با حمله نظامی به مواضع انصارالله و تلاش برای نابودی آنها، از نفوذ و قدرت گیری آنها جلوگیری می کنند. با اینکه اکثریت در این کشورها شیعه هستند کمااینکه بحرین هم همین وضعیت را دارد.

پیروزی انقلاب اسلامی و شکل گیری جمهوری اسلامی برپایه تقریب مذاهب بوده است


نادعلی در ادامه به رویکرد جمهوری اسلامی در خصوص مذاهب گوناگون اسلامی پرداخت و تصریح کرد: موضوع تقریب مذاهب در انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی موضوع بسیار جدی است و از پیش از پیروزی انقلاب اسلامی درون حوزه های علوم دینی تشیع و از زمان حضرت آیت الله بروجردی به طور  جدی دنبال می شد. باید گفت که پیروزی انقلاب اسلامی و برپایی جمهوری اسلامی نیز بر پایه این نوع نگاه شکل گرفت و ما انقلاب اسلامی را نسخه ای برای جهان اسلام می دانیم و نه فقط یک نسخه شیعی.


وی همچنین گفت: جمهوری اسلامی دفاع از حق مظلومین و مسلمین را سرلوحه کار خودش قرار داده است، لذا برای همین است که خطاب ها و پیام های امام در وصیت نامه شان نسبت به کشورهای منطقه ، فراگیر است و حقیقتا ما هیچ وقت به دنبال چیزهایی که انها مطرح می کنند همچون تشکیل هلال شیعی و تشکیل امپراتوری نوین با محوریت ایران نبوده ایم؛ البته خودشان متأسفانه همیشه به دنبال ایجاد امپراتوری بوده اند اما ما هیچ گاه از این تفکرات نداشته ایم. چیزی که انقلاب اسلامی با شعارهایی که امام مجددا از درون دین بازآرایی و اعلام کرده، این است که ملت ها بیداری خودشان را پیدا کنند.


این کارشناس مسائل منطقه افزود: این بیداری اسلامی که حضرت آقا دائما روی آن تأکید می کنند، یعنی متوجه شدن اینکه در کجای این پیچ تاریخی قرار داریم و چطور می توانیم همدیگر را پیدا کنیم تا نقش خاص جهان اسلام به عنوان یک ابر قدرت ایفا بشود. اگر جهان اسلام اتحاد پیدا کند، واقعا منازع و رقیبی نمی تواند در مقابلش باشد. بعضی ها این را فهمیدند و بعضی ها هم نمی خواهند بفهمند و تحت تأثیر اختلاف افکنی غرب، مدام حرکت های معکوس انجام می دهند و سمت اختلاف می روند و در این اختلاف می دمند.



اظهارات یونسی درباره منطقه با سیاست‌های جمهوری اسلامی نسبتی ندارد


نادعلی در پایان یادآور شد: گاهی اوقات ما از داخل کشورمان هم حرف های نامناسبی در می آید که این پندارها را تقویت می کند و  به طور مثال صحبتی که مشاور رئیس جمهور چندی پیش مطرح کردند، حرف‌هایی است که با سیاست های کلی و جزئی نظام از ابتدای پیروزی انقلاب تا الان نسبتی ندارد؛ ما باید در خصوص این موضوعات دقیق‌تر صحبت کنیم و به نظر من باید با کسانی که نسنجیده صحبت برخورد کرد؛ چراکه ما دشمنان زیادی داریم و رعایت این نکات لازم و ضروری است.

منبع:دانا

انتهای پیام/ص




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.