ID : 10151572
پای صحبت های دکتر ابویی؛

حضور زائرین کربلا کمتر از انتظار ماست


اهل بیت از صدر اسلام برای اثبات قدرت تشیع، حضور همه شیعیان در روز اربعین در یک مکان معین را طراحی و برنامه ریزی کرده اند. باید اربعین میعادگاه همه پیروان مکتب تشیع شود. باید طبق پیش بینی اهل بیت عصمت و طهارت همه شیعیان جهان- یعنی متجاوز از 300 میلیون نفر- افق دید ما باشد.

عصر فرهنگ، آنچه در ادامه می آید، گزیده گفت و گوی خبرنگار عصر فرهنگ با حجت الاسلام دکتر ابویی در خصوص اربعین حسینی است: 

 

حضور 20 میلیون نفر، نباید ما را قانع کند
جریان اربعین که به صورت ویژه در فرهنگ دینی ما مورد تاکید قرار گرفته، تلفیقی از پیام فرهنگی عاشورا یعنی عبودیت و تسلیم محض و پیام سیاسی یعنی مقابله با ستم و ستمگر تا سرحد جان است. شاید به سبب همین  پیام های غنی عاشورا، این همه تاکید بر فضلیت زیارت اربعین، از ناحیه اهل بیت صادر شده است.



شرکت 20 میلیون نفر در چنین گردهمایی، نباید ما را راضی کند چرا که این مقدار کافی نیست. اهل بیت از صدر اسلام برای اثبات قدرت تشیع، حضور همه شیعیان در روز اربعین در یک مکان معین را طراحی و برنامه ریزی کرده اند. باید اربعین میعادگاه همه پیروان مکتب تشیع شود. باید طبق پیش بینی اهل بیت عصمت و طهارت همه شیعیان جهان- یعنی متجاوز از 300 میلیون نفر-  افق دید ما باشد.



چرا اربعین؟
شاید برای بعضی ها این سوال پیش بیاید که چرا زیارت امام حسین در روز اربعین پر رونق تر از روز عاشوراست؟ اربعین مثل خیلی از آئین ها یک موسس و یک افتتاحیه داشته، در واقع اربعین استمرار عهد و پیمانی است که اهل بیت اولین بار  بعد از شهادت اباعبدالله(ع) با خط و مکتب ایشان بسته اند. اربعین، نماد تجدید عهد جامانده های کربلا با جریان عاشوراست. لذا پیامش زیباتر و جامع تر از خود عاشوراست. اربعین فقط عزاداری برای سرور و سالار شهیدان محسوب نمی شود، اربعین یک درس سیاسی و اجتماعی یعنی فریاد علیه ظالم را هم به ما یادآوری می کند.



توصیه ای به جا مانده ها
بعد از پیروزی در جنگ جمل یکی از یاران حضرت علی(ع) آمد و گفت کاش برادر من هم اینجا حضور داشت و در ثواب جهاد با ما شریک می شد. حضرت خطاب به این شخص گفت: اگر برادرت قلباً با ماست، در ثواب این جهاد با ما شریک است. لذا اگر کسی از صمیم دل آرزو داشت اربعین در کربلا حضور داشته باشد و موانع زندگی مانعش شده، قطعا ماجور است. اصلاً بر اساس روایات در همه صحنه ها، انسان با چیزی محشور می شود که دوستش دارد. امام رضا می فرمایند: « هر كس سنگی را دوست داشته باشد، خداوند در روز قيامت او را با آن محشور كند. »
به هر روی کسانی که توفیق حضور در کربلا را نداشته اند، زیارت اربعین را از دست ندهند.

 

فضیلت گریه بر سیدالشهدا
طبیعتا گریه بر اباعبدالله اشک برای خداست و در مسیر احیای دین خدا شکل می گیرد. سایر اشک ها مادی است، یا اشک شوق است یا ناشی از مصیبت های دنیایی است. این اشک با نیت بهره مندی نیست و به همین خاطر هدر می رود. ولی گریه بر حسین(ع) هدفمند و به جهت بهره مندی معنوی ریخته می شود.  به همین جهت صدها خاطره و روایت از علما و بزرگان موجود است که این اشک را وسیله معنوی برای رسیدن به درجالت بالا می دانند.

 

دلیل رونق بازار، اباعبدالله چیست؟
چند عامل امام حسین و مجالس ذکر ایشان را در بین شیعیان پر رونق کرده است. اولین عامل ماندگاری جریان عاشورا اخلاص و بذل جان، مال، عشیره و دوستان بود. جاودانگی امام حسین به برکت همین عمل خالص است.


دومین دلیل ماندگاری جریان عاشورا این است که، اباعبدالله با بذل جان خود دین خدا را حفظ کرد، دین خدا هم به تصریح قرآن جاودانه است. پس چون مکتب امام حسین احیاگر دین اسلام بوده، با آن جاودانه خواهد شد.


سومین راز تمام نشدن این شور حسینی، تجلی  حدیث «حسین منی و انا من حسینی» است. می توان گفت جاودانگی و ماندگاری اباعبدالله برکتش را از جاودانگی پیغمبر می گیرد.


چهارمین عامل ماندگاری عاشورا، رنج و محنت هایی است که پیام آوران عاشورا در راه  رساندن پیام واقعه عاشورا به جهانیان متحمل شدند.


پنجمین و آخرین دلیل که به ذهن می رسد، این است که اباعبدالله «مصباح الهدی و سفینه النجاه» است. هم به لحاظ معنوی مومنین را هدایت می کند و هم گره گشای زندگی مادی آن هاست. مردم این گره گشایی را به خوبی لمس می کنند و لذا قدردان این همه عنایت هستند.

 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.