حضور سردار نقدی در تفت و جلسه ای نادر
به گزارش یزد رسا به نقل از صبح تفت؛ برگزاری کارگروه اقتصاد مقاومتی شهرستان تفت به ریاست سازمان بسیج کشور، جلسه نادری بود که با خوشسلیقگی هر فردی که قرار نیست در این چند سطر در مقام تکه و پاره کردن تعارف برای او برآییم و تشکری بیهوده کنیم بیآنکه بدانیم چه کسی یا کسانی مسبب برگزاری این جلسه بودند.
شاید به ذهن متبادر شود که حضور رئیس سازمان بسیج دلیل نادر بودن این نشست باشد اما هرچند که حضور رئیس مردمیترین نهاد جمهوری اسلامی در یک جلسه شهرستانی، وزن و اهمیت این نشست را بالا میبرد ولی دلیل اینکه نویسنده، به این جلسه صفت «نادر» را نسبت داده؛ این موضوع است که اصلی و مهمترین مشکلات کشاورزان و تولیدکنندگان انار تفت در این نشست مطرح و بر روی آن بحث و تبادلنظر شد.
سردار نقدی که بهعنوان ریاست کارگروه در این نشست به جمعبندی نهایی پرداخت بهگونهای دقیق و جزئی، مسائل و مشکلات بعد از برداشت انار تفت را توضیح داد که گویی خود سالیان درازی است به امر کشاورزی در این خطه مشغول است.
نقدی، مهمترین مشکل باغداران تفتی را بعد از برداشت انار را مبحث فروش بیان و با تحلیلی دقیق حتی به این نتیجه رسید که گاهی اوقات وضعیت بازار بهجایی میرسد که حتی برداشت محصول هم مقرونبهصرفه نیست؛ موضوعی که کشاورزان تفتی در این سالیان اخیر مرتباً آن را لمس کردهاند.
سردار نقدی راهکار اصلی حل مسئله فروش را تبدیل کردن انار به محصولاتی چون رب انار، انار دان و... دانست که بهزعم همه کشاورزان و متخصصان کشاورزی تفت این موضوع بهترین راهکار برای رونق بازار فروش و کسب سود مناسب است.
چنین جمعبندی و نکتهسنجی نشان میدهد که عزم جدی در مسئولان یا حداقل مسئولان نهادهایی که بیشترین ارتباط با بطن مردم رادارند و پیشگام اجرای منویات مقام معظم رهبری هستند، به وجود آمده چراکه حتی یکی از مسئولان ارشد نظام اسلامی بهخوبی از ریزترین و جزئیترین مشکلات یک کشاورز شهرستانی باخبر است.
شاید سخت گیران این موضوع را متوجه این نوشتار بکنند که مهمترین واصلیترین مشکل کشاورزان تفتی، موضوع کمبود آب است.
کمبود آب، مشکل و مسئله مهم، جدی، اصلی و کلیدی است که در این چند سال اخیر دامنگیر استانهای کویری کشور مانند یزد شده است؛لکن مسئله کمبود آب مسئلهای نیست که بتوان برای آن راهکاری فوری ارائه و نسخهای سریع پیچید؛ هرچند میتوان با راهکاریهای مقطعی مانند آبیاری تحتفشار یا آبیاری قطرهای میران مصرف آب را کاهش داد اما در اصل و نفس موضوع کمبود آب نمیتوان راهکاری مشابه به صنایع تبدیلی داد.
به بیان واضحتر اینکه برای رونق بازار فروش انار راهکاری عملی، دقیق، جدی و همیشگی مانند صنایع تبدیلی وجود دارد که میتوان از آن همیشه استفاده کرد و بهرهوری از وضع موجود تولید انار را به حداکثر رساند اما برای آب نمیتوان راهکاری به این دست طراحی کرد و پروژههایی چون آبیاری تحتفشار یا قطرهای، پیشنهاداتی مقطعی هستند که برای یک مدت محدود و معین جوابگو خواهد بود.
اصل موضوع کمبود آب راهکاری بهجز انتقال آب ندارد؛ انتقال آبی که خط دوم آن به استان یزد هم به دنبال سیاسیکاری بعضی از مسئولان یزد، از همان مسیر خط اول یعنی اردکان و میبد عبور خواهد کرد و هنوز میزان سهمیه تخصیصی تفت از این خط معلوم نیست.
مطالبه انتقال آب و تخصیص از خط دوم، برخلاف برنامهریزی و عمل برای فروش و تبدیل محصول انار که تنها و تنها باید از خود مردم شکل بگیرد و دنبال شود؛ مطالبهای است که مردم نمیتوانند وارد میدان عمل آن شوند بلکه باید نمایندگان مردم، مسئولان استان و شهرستان پیگیر احقاق حقوق مردم در این حوزه باشند.
مطالبهای که بیش از همه متوجه نماینده مردم تفت و میبد در مجلس شورای اسلامی است!
حال اینکه چرا نماینده مردم بیشترین نقش در مطالبه تخصیص آب را دارد در نوشتار بعدی به آن خواهیم پرداخت.
انتهای پیام/م*
Related Assets:
- خطر برداشت های نجومی از بیت المال، از خطر داعش بیشتر است/ضرورت انتخاب مدیران از طبقه متوسط جامعه
- رو شدن حقوق های نجومی امداد غیبی بود/نجومی بگیران بدتر از داعش هستند
- آغاز فعالیت گروههای جهادی در عرصه صنعت از ماه آینده
- عکس یادگاری ابوعزرائیل در کنار سردار نقدی
- اقتصاد کشور 6 سال معطل گشایش دلار شده است/ اقتضای «اقتصاد مقاومتی» حذف دلار از تجارت است نه التماس گشایش آن
- صدای شکستن نظام لیبرال دمکراسی شنیده می شود
- از زمان پیروزی انقلاب هر روز از قدرت آمریکا کاسته شده است/صدای شکسته شدن استخوانهای پوسیده لیبرال دموکراسی غرب به گوش میرسد