حق انتخاب در مذاکرات هسته ای با ایران است
به گزارش یزدرسا به نقل از نسیم ، علاءالدین برجردی شب گذشته در همایش گرامیداشت دانشجویی روز ملی فناوری هسته ای با اشاره به سابقه فعالیت هسته ای در جمهوری اسلامی ایران گفت: در سال 1337 اولین کرسی تدریس در دانشگاه تهران آغاز شد و تنها رآکتور 5 مگاواتی ایران در امیرآباد شمالی توسط آمریکایی ها ساخته شده بود بنابراین ما از یک چنین عمق تاریخی برخوردار هستیم.
نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی افزود: در همین سخنان اخیر مقام معظم رهبری ایشان فرمودند که غرب می گوید اگر شما دانش هسته ای داشته باشید خیلی از کشورها از شما این دانش را می خواهند خب بفرمایید داشته باشید. دانش هسته ای چیزی نیست که در اختیار کسی قرار بدهند.
بروجردی با بیان اینکه در همه مذاکرات هسته ای قبل از انقلاب با آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه انجام می شد گفت: در آن مذاکرات حاضر نشدند دانش را در اختیار ما قرار بدهند و گفتند ما می سازیم و قرارداد برای ساخت نیروگاه اتمی بسته شد و آلمان ها و فرانسوی ها قرار شد در ایران نیروگاه بسازند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه این اقدام غرب و ساخت نیروگاه ارزشی ندارد و علم نیست بیان کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی همه همکاری های بسیار گسترده کشورهای غربی با جمهوری اسلامی ایران قطع شد و ما در برابر دو انتخاب قرار داشتیم یا تسلیم واقعیت موجود شویم و یا براساس آموزه جاودانه حضرت امام(ره) که ما می توانیم است پافشاری کنیم، دنبال کنیم تا بر این دانش مسلط شویم.
نماینده مردم بروجرد در خانه ملت، گفت: در همان سال های اولیه انقلاب جنگ اتفاق افتاد و ملت ایران 8 سال درگیر جنگ شد و اولویت اول جنگ و دفاع از کشور شد.
بروجردی ادامه داد: پس از پایان جنگ این راه دوباره ادامه داده شد و یکی از مشخصه های جمهوری اسلامی ایران این است که هیچ کشوری این دانش هسته ای را در اختیار ما قرار نداده است و با هوش ملت و جوانان کشور و دانشمندان به دانش بومی هسته ای دست یافتیم.
وی با اشاره به مذاکرات هسته ای در اوایل دهه 60 بیان کرد: در آن سال ها وقتی ما در مذاکرات خواستار شدیم 20 دستگاه سانتریفیوژ به ما بدهند مخالفت کردند و همین آقای جک استراو که در آن زمان وزیر خارجه انگلیس بود گفت ما دو سانتریفیوژ هم به شما نمی دهیم.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همیشه دنبال این بودم که یک پاسخ در این زمینه بدهم گفت: بعد از چندین سال و زمانی که آقای جک استراو نماینده مجلس در انگلیس شدند به ایران سفر کردند و در دیدار با ایشان گفتم امروز ما 19 هزار سانتریفیوژ داریم.
وی با توجه به اینکه غرب مانع دستیابی ایران به دانش هسته ای می شد گفت: برای بومی سازی این دانش به دنبال تهیه نمونه از بازار سیاه بودیم و با حداقل امکانات توانستیم با توجه به خرابکاری های سازمان های امنیتی غرب و کشورهای غربی به دانش هسته ای دست پیدا کردیم.
بروجردی با بیان اینکه از روز اول تا کنون هیچ گامی را خارج از عهد نامه NPTو تعهدات خودمان و مقررات آژانس برنداشتیم گفت: غرب با دروغ پردازی ها و تکرار دروغ های متعدد که متأسفانه در خیلی از کشورها منجر به یک باور شد ما را متهم به دستیابی به بمب اتم می کرد.
نماینده مردم در خانه ملت با اشاره به فتوای مقام معظم رهبری مبنی بر حرام بودن به دستیابی برای بمب هسته ای اظهار داشت: اگر معاهده NPTهم نبود رهبری همین فتوا را می دادند و این یک نظریه فقهی و برداشت یک مرجع تقلید است مگر می توان به صورت کور و در یک لحظه صدها هزار انسان بی گناه را کشت کاری که آمریکایی ها در ژاپن انجام دادند و این روسیاهی همیشه برای آنها در تاریخ باقی مانده است.
بروجردی با بیان اینکه امروز آمریکایی ها و اروپایی ها بمب جدید هسته ای می سازند و آزمایش می کنند افزود: اگر قرار باشد این محکمه قانونی وجود داشته باشد آمریکا اولین متهم است و براساس ماده 6 NPTکه در این ماده آمده است که کشورهایی که دارای بمب اتم هستند باید به سمت کاهش بمب هسته ای اقدام نمایند.
وی با بیان اینکه شرایط به گونه ای شد که به کشور ما فشار غیر قانونی وارد کردند گفت: فشارها را تحمل کردیم و امروز صاحب دانش بومی هستیم و توانستیم غنی سازی کنیم آن هم با درصد بالا.
بروجردی افزود: وقتی در موضع قدرت می ایستید فشار وارد می کنند اما امروز هیچ قدرتی نمی تواند و جرأت نمی کند به کشور ما حمله نظامی کند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی با بیان اینکه در جنگ 8 ساله تحمیلی به ما موشک نمی دادند اظهار داشت: امروز به مدد الهی ما جزء چند کشور اول در ساخت موشک هستیم و از آن دفاع می کنیم و اجازه نخواهیم داد که بخواهند به فکر حمله به ما باشند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه اجازه نخواهیم داد فضای مذاکرات هسته ای به 12 سال قبل برگردد گفت: این جمله مقام معظم رهبری در خصوص نرمش قهرمانانه این است که امروز ما در موضع قدرت هستیم برخلاف 12 سال قبل و اختیار داریم که تصمیم بگیریم.
بروجردی گفت: در مذاکرات هسته ای حق انتخاب با ماست و همانطور که رهبری نظام فرمودند هنوز هیچ اتفاقی نیافتاده است و بیانیه لوزان یک جمع بندی کلی می باشد.
نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آستانه تحمل و حساسیت ما و نخبگان کشور باید بالا باشد و دشمن را رصد کنیم گفت: باید از تیم مذاکره کننده هسته ای حمایت کنیم و همه فریاد خود را بر سر آمریکا بزنیم.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه امروز تیم مذاکره کننده هسته ای، دکتر ظریف، دکتر صالحی و ... در یک میدان جنگ در حال مبارزه هستند بیان داشت: زمانی ما درگیر جنگ سخت بودیم ولی امروز در میدان دیگری در جنگ هستیم که بتوانیم حق خود را بگیریم.
وی با اشاره به اینکه در دوران 8 سال دفاع مقدس حتی یک وجب از خاک کشور را به دشمن ندادیم گفت: امروز بر موضع قدرت هستیم و در خانه ملت به عنوان مدافع ملی منافع کشور طرحی را تصویب کردیم که به دولت اجازه خواهیم داد تمام تعهدات خود را کنار بگذارد.
بروجردی با بیان اینکه به دنبال بمب هسته ای نیستیم گفت: در مذاکرات هسته ای می گویند رفع تحریم ها به صورت تدریجی است و این خلاف و دروغ است و به مجرد آنکه توافق هسته ای امضا شد باید تمامی تحریم ها یکجا برداشته شود.
نماینده مردم در مجلس ادامه داد: تحریم ها و قطعنامه های شورای امنیت علیه کشور ما غیر قانونی است و دولت در خصوص هسته ای به تمام تعهدات خود عمل کرده است و ما در موضع اقتدار هستیم و در تاریخ مذاکرات هسته ای تکرار نخواهد شد.
وی با بیان اینکه ساختار کشور ما در بین 57 کشور اسلامی ساختاری است که ولایت فقیه یعنی دستورات الهی در آن حکمفرما است تصریح کرد: در زمان حمله به افغانستان از ما خواستند که از فضای کشور استفاده کنند اما فرماندهی معظم کل قوا یک نه بزرگ به آنها اعلام کردند که ما یک ملت اسلامی را بمباران نمی کنیم.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به مذاکرات هسته ای اظهار داشت: نباید محدود بمانیم وباید در بحث هسته ای به سمت نسل های جدید IR8، 6، 7 و 4 برویم که در این زمینه کار کردیم.
بروجردی با بیان اینکه تحقیق و مطالعه جزء توافق لوزان است بیان کرد: امروز برای رآکتور تهران نیاز به 800 هزار سانتریفیوژ داریم و باید غنی سازی را ادامه دهیم ونشان دادیم که اگر بخواهند ما را محدود کنند می توانیم، همانطور که غنی سازی 20 درصد را انجام دادیم که غرب ابتدا باور نمی کرد.
نماینده مردم در خانه ملت افزود: در بیانیه لوزان اتفاقی واقع شده که ما می توانیم تحقیق و توسعه را ادامه دهیم.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با بیان اینکه امروز از صفر تا 100 دانش هسته ای را بومی کرده ایم و به آن مسلط هستیم گفت: امروز مقام معظم رهبری در خصوص مذاکرات دغدغه دارند و می توانیم با دقت حقوق خود را گرفته و از این مرحله عبور کنیم.
نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: باید اوضاع را تا 3 ماه آینده رصد کنیم و براساس دستور رئیس مجلس شورای اسلامی نظرات نمایندگان در خانه ملت را جمع می کنیم تا بتوانیم به دولت کمک کنیم.
انتهای پیام/ص
Related Assets:
- موضوع مذاکرات با طرف مقابل صرفاً در خصوص مسائل هستهای است
- حمله عربستان به یمن، اشتباه راهبردی سعودیها بود
- متاسفانه عربستان و کشورهای منطقه در باتلاق یمن گرفتار هستند
- صلح سیاست جمهوری اسلامی ایران است
- خواستار اعلام نظر نمایندگان در خصوص مذاکرات هستهای شد
- نگاه درست به توافق هستهای تحول جدی درعلم و فناوری به همراه دارد
- توافق لوزان با منافع ملی همخوان نباشد، دولت تجدیدنظر کند
- تحریم ها لغو نمی شود بلکه کاهش می یابد
- جلسات کمیته هستهای شورای عالی امنیت ملی از سر گرفته شد
- از کنگره میخواهیم که در مسیر مذاکرات هستهای با ایران مانع ایجاد نکند