ID : 10399797
گفتگو/ معاون فرهنگی حوزه علمیه حضرت زینب (س) یزد:

حماسه 9 دی یک انقلاب فرهنگی دیگر آفرید


معاون فرهنگی حوزه علمیه حضرت زینب (س) یزد گفت : بعد از حماسه 9 دی مردم بیدارتر شدند و پیرامون تذکرات چندین ساله رهبری در مورد توطئه های فرهنگی دشمن، یک انقلاب فکری و فرهنگی دیگر رخ داد.

به گزارش یزد رسا به نقل از یزدبانو، اقدس السادات دهقان منشادی  در تبیین جریان فتنه درسال 88 در گفتگو با  یزدبانو اظهار داشت : جریان 9 دی فعالیت منافقان در چهره و لباس مسلمان به خاطر قدرت اسلام بود  که  در نتیجه، این جریان باعث افزایش بصیرت مردم شد که زود به هر جریانی اعتماد نکنند .

دهقان منشادی درمورد 9 دی به عنوان نقطه عطف انقلاب اظهار داشت :  اگر زمانی در حماسه 9 دی حضور فیزیکی مردم را بیشتر داشتیم ولی بعد از این  مقطع، بیداری مردم بیشتر شد  و در مورد تذکرات چندین ساله رهبری در مورد توطئه های دشمنان علیه فرهنگ بیدارتر شدند و انقلاب فرهنگی و فکری و بیداری اسلامی رخ داد.

معاون فرهنگی حوزه علمیه حضرت زینب (س) یزد در مورد علل  و عوامل شکل دهنده  فتنه 88 گفت : انحراف قلبی  و عدم رشد روح انسانی  موجب می شود که انسان نتواند سره را از ناسره تشخیص بدهد .

دهقان منشادی ترجیح ولایت کفار بر ولایت خداوند متعال را که قرآن از آن نهی نموده است یکی از علل وقوع جریان فتنه خواند و افزود : فراموش کردن امدادهای غیبی از سوی سران فتنه یکی از دلائل شکل گیری این جریان بود زیرا به اعتقاد مسلمانان اگر همه دست به دست هم بدهیم  و متکی به امداد های غیبی الهی باشیم به قول معروف دستمان لای در نمی ماند و کار به مو می رسد ولی پاره نمی شود و آن لحظه خدا امدادش را نشان می دهد.

وی جاسوسی های منافقان  و اهل نفاق را یکی دیگر ازعوامل این جریان خواند و تصریح کرد: نباید به خبر  فاسق اعتماد کنیم  که  قرآن در مورد این خبر فاسق می فرماید :« فتبینوا» یعنی بررسی کنید که آیا حقیقت دارد یا نه ؟ متأسفانه برخی هر خبری به  دستشان می رسد  فوری به آن اهمیت می دهند  و نگرشی غیر حقیقی  و باطل  در مورد آن پیدا می کنند.
وی،  بی رحمی و ظلم به مردم  را نیز از جمله دلائل شکل گیری جریان فتنه برشمرد و اظهار داشت : برخی افراد   دراین جریان با ازدست دادن روحیه رحم  و مروت نسبت به مردم ازنفرین دیگران درحق خود غمی نداشتند. 

معاون فرهنگی حوزه علمیه حضرت زینب (س) یزد معصیت  و بی تقوایی را از همه عوامل درشکل گیری  این جریان مهمتر دانست  و خاطرنشان کرد : به  فرموده  قرآن :« اگراهل شهرها همه ایمان می آوردند و پرهیزگار می شدند ما درهای برکاتی از زمین و آسمان برایشان می گشودیم » که درجریان فتنه برخی بی تقوایی پیشه کردند که باعث دنیا دوستی و اخلاق مذمومی که ائمة ازآن نهی کرده اند و تبدیل ضدارزش به ارزش و نیز بی رحمی  درحق مردم شد.

دهقان منشادی بصیرت پایین مردم درشرایط عدم روشنی حق و باطل را درشکل گیری جریان فتنه  بسیارمؤثردانست و تصریح کرد :  همین مسأله در زمان امیرمؤمنان علی (ع)  موجب خانه نشینی ایشان شد زیرا کسانی که تا دیروز نماینده مجلس بودند و یا خصوصا در لباس روحانیت بودند آمدند ضد نظام حرف می زدند !

وی در ادامه افزود : وگرنه فرمایش رهبری را که مردم متوجه می شدند ولی شبهه ای که بوجود آمد درست مثل جریان طلحه و زبیر بود که این افراد جزو انصار رسول خدا (ص) بودند ولی ناگهان دربرابر امیرمؤمنان تغییرموضع دادند و مردم به اشتباه افتادند و فردی به حضرت علی (ع) دریکی ازهمین جریانات پرسید: نمی دانم حق با کدام طرف است ؟ ایشان به این مضمون  فرمودند : حق را اول شناس بعد ببین  چه کسی پیرو حق است نه اینکه بخواهی با شخصیت افراد دنبال حق بگردی  و همین عدم توجه به این نکته است که عمق فاجعه فتنه 88 را جریحه دارتر می کند.

این مسؤول، در مورد اینکه آیا با توبه و استغفار گناه سران  فتنه  در اخلال علیه امنیت ملی پاک می شود  یا نه گفت: جریانی  در صدراسلام رخ داد که درآن چند نفربه خاطرسرباز زدن ازجهاد به دستور پیامبراکرم (ص) به مجازات قطع رابطه  محکوم شدند به این صورت که مردم ازطرف پیامبر مآمور بودند که با این افراد رابطه برقرار نکنند و این مجازات باعث  پشیمانی شدید این افراد شد  و خداوند آیه ای دربخشش آنان نازل نمود.

دهقان منشادی در مورد توبه سران فتنه عنوان کرد : توبه  این افراد بیشتربه توبه گرگ می ماند و برخی شخصیت های جریان فتنه  که عده ای تصورمی کنند موثقند  فاسق  و به دنبال آب درآسیاب دشمن ریختن می باشند و دوستی با آنها اشکال دارد.

وی تصریح کرد : در جریان انقلاب افرادی داشتیم که کاملا ازمسیرخلاف گذشته خود برگشتند ولی این افراد هنوز هیچ تصمیمی نگرفته اند  و دستشان هنوز دردست دشمن است و بخشیدن آنها مشکل دارد زیرا همانگونه که روزی با قدرت گرفتن اسلام و مسلمانان درصدر اسلام عده ای نفاق گونه اسلام آوردند الان هم همانگونه است.
وی با اذعان به این مطلب که روحیه توبه کننده کاملا مشخص است خاطرنشان کرد : حتی زمان پیامبر(ص) برخی افراد خطاکار از پیامبر به خاطر گناهشان تقاضای جاری ساختن حد می کردند ولی درمورد جریان فتنه 88 و فتنه گران اینگونه نیست و نباید اینگونه افراد در فضای انقلاب فعالیت کنند زیرا جامعه اسلامی را با خطرمواجه می کنند.

دهقان منشادی درمورد محاکمه این افراد هم ابراز داشت :  به قول معروف صلاح مملکت خویش را خسروان دانند و نظر ما تابع نظر بزرگان است شاید محاکمه گوشه ای ازکاررا بگیرد که مهمترین آن آمدن این افراد درصحنه  و بازگو کردن جزئیات  وقایع  و اعتراف به کرده های خویش است که البته دراین بین برخی بی بصیرت ها ممکن است به این برنامه دامن بزنند که با زهم می گویم باید بزرگان  و علماء و کسانی که در رآس هستند تصمیم بگیرند  و ما تبعیت کنیم.


وی درمورد 9دی به عنوان نقطه عطف انقلاب اظهار داشت :  اگرزمانی در حماسه 9 دی حضورفیزیکی مردم بود ولی بعد از این حماسه مردم  درمورد تذکرات چندین ساله رهبری درمورد توطئه های دشمنان علیه فرهنگ بیدارتر شدند  و انقلاب فرهنگی  و فکری و بیداری اسلامی رخ داد.


معاون فرهنگی حوزه علمیه حضرت زینب (س) یزد به نقش روحانیت دراستمرارحرکت 9 دی پرداخت و تصریح کرد : از اول اسلام تا به حال نقش روحانیت  ایجاد بیداری و بصیرت در مردم بوده است همان بصیرت و روشنگری که یک روز موجب شکستن قلیانها توسط زنان یکی ازشاهان ایران  در دربار با شد .

دهقان منشادی شبهه  شدید بین حق و باطل  را به فرموده امام صادق (ع) ازنشانه های آخرالزمان برشمرد و تأکید کرد :با توجه به اینکه تاریخ قابل تکرار است روحانیت امروزحتما وظیفه دارد که مسائل  تاریخی را با جریانات امروزی تطبیق دهد جریاناتی که غالبا بیشتر مردم متوجه آن نیستند .

وی درپایان با یادآورشدن مسأله اهمیت شناخت شمرهرزمان گفت : اگربیدار نباشیم جریاناتی مثل زمان حضرت زهرا (س) رخ می دهد یا اینکه برخی مثل جریان کربلا قربة الی الله امام حسین (ع) را خواهند کشت!

وی درمورد آیاتی که حاوی پیام قرآنی حماسه 9 دی است، مجموعه آیات منافقین در قرآن را به جریان فتنه 88  قابل برگشت دانست که این آیات فراوان است.

انتهای پیام/ع




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.