ID : 18495313
مدیر کل حمل و نقل و پایانه‌های یزد:

حمل مسافر یزد در سال جاري رشد 11 درصدي داشته است/ناوگان مسافربري يزد جوانتر از كشور


استان یزد به عنوان يكي از استان‌هاي پيشرو در امر توسعه اقتصادي و اجتماعي محسوب می‌شود به طوري كه اين استان در بخش حمل و نقل جاده‌اي علي‌رغم گستردگي مناسب شبكه ريلي، به لحاظ قرارگيري در مسير محورهاي ترانزيتي و كريدور شمال - جنوب و شرق – غرب كشور از موقعيت خاصي برخوردار است.

به گزارش یزد رسا، محمدرضا بشیری مدیر کل حمل و نقل و پایانه‌های استان یزد، در اين خصوص به بيان اقدامات صورت گرفته در اين حوزه طي سال جاري مي‌پردازد و مي‌گويد: در 10 ‌ماهه سال‌جاری بیش از 13.6 میلیون تن کالا از مبدا استان به سایر نقاط کشور حمل شده ‌است و هر چند استان از لحاظ تعداد ناوگان عمومي در رتبه سیزدهم كشور قرار دارد ولي به لحاظ جابجايي حمل و نقل كالا توانسته است كه رتبه هفتم كشور را به خود اختصاص دهد و اين امر بيانگر ميزان بهره‌وري بالاي ناوگان و رانندگان استان است.

وی رونق صنعتي و اقتصادي، وجود منابع غني معدني و موقعيت استراتژيكي استان را از عوامل اصلي ارتقاي جايگاه حمل و نقل استان در چند سال اخير بیان و اضافه مي‌كند: در حال حاضر 200 شرکت در بخش حمل و نقل کالا و مسافر در سطح استان مشغول فعالیت هستند.

بشیری عمده کالاهای حمل شده از مبدأ استان را سنگ‌آهن، گندله، آهن‌آلات، انواع کاشی، انواع آجر، انواع بلوک، انواع خاک معدنی و ساختمانی، ذغال‌سنگ، نفت و گاز، کلینکر و سیمان برمي‌شمارد.

وی همچنین عملكرد حمل و نقل جاده‌اي استان در بخش مسافر مثبت ارزيابي مي‌كند و در اين باره مي‌گويد: تنها در 9 ماهه امسال بيش از يك ميليون مسافر از مبدا استان به ساير نقاط كشور جابجا شده‌اند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 10.7 درصد افزايش داشته است.

اين مسئول در ادامه تصريح مي‌كند: در حال حاضر 37 شرکت، موسسه و دفتر نمايندگي با 755 دستگاه ناوگان اعم از اتوبوس، ميني‌بوس و سواري كرايه در بخش حمل و نقل مسافر در استان مشغول به فعاليت هستند كه سهم اتوبوس 53 درصد، ميني‌بوس 11درصد و سهم سواري كرايه 36 درصد است.

وي همچنين خاطرنشان مي‌كند: در حال حاضر فروش بيش از 42 درصد از بليط‌هاي مسافري استان در خارج از پايانه مسافربري و از طريق فروش اينترنتي در سايت‌هاي اختصاصي و مشترك شركت‌هاي مسافربري، دفاتر سطح شهر و وب‌كيوسك‌ها صورت مي‌گيرد.

بشيري در رابطه با نوسازی ناوگان باري و مسافربری استان هم خاطرنشان مي‌كند: عمر ناوگان مسافربري استان در حال حاضر 13سال است كه در مقايسه با متوسط عمر ناوگان كشور يك سال جوان‌تر است و عمر ناوگان باري استان نيز هم‌اكنون 18 سال است.

وی از صدور تاكنون 17 موافقت اصولي جهت ساخت مجتمع‌هاي خدماتي رفاهي و تيرپارك بين‌راهي در محورهاي مواصلاتي استان و در دست ساخت بودن چهار واحد تاكنون خبر مي‌دهد و در اين باره اعلام مي‌كند: اجراي آسفالت راه دسترسي مجتمع‌هاي خدماتي رفاهي بين‌راهي كه داراي موافقت اصولي از اين اداره ‌كل و داراي پيشرفت قابل ملاحظه‌اي هستند، در دستور كار قرار دارد.

مدیر کل حمل و نقل استان راجع به ایمن‌سازی مدارس حاشیه راه‌ها به عنوان يكي از وظايف اين دستگاه نيز عنوان مي‌كند: تاكنون 106مدرسه واقع درحاشیه راه‌هاي استان مشمول اجرای طرح آموزش اصول و مباني ايمني عبور و مرور و ایمن‌سازی قرار گرفته‌اند كه کار آنها نيز به اتمام رسیده ‌است.

وی اظهار مي‌كند: پارسال 19 مدرسه در برنامه‌هاي آموزش مباني ترافيكي و همچنين 13مدرسه نیز ايمن‌سازي فيزيكي در محوطه جلوي مدارس قرار گرفته‌اند، ضمن اين كه در سال‌جاری نيز 20 باب مدرسه جهت آموزش مباني ترافيك و 20مدرسه براي محوطه‌سازي و ايمن‌سازي فيزيكي در دستور كار اين اداره كل قرار دارند.

بشیری به نصب 24 دستگاه دوربين‌هاي نظارت تصويري و پنج دستگاه دوربين‌هاي پيشرفته كنترل سرعت در محورهاي مواصلاتي استان به منظور كنترل ترافيك اين مسيرها اشاره مي‌كند و مي‌گويد: با هدف كنترل رفتار ترافيكي و برآورد ميزان تردد‌ها نيز 62دستگاه ترافيك‌شمار الكترونيكي در سطح محورهاي استان در حال جمع‌آوری اطلاعات هستند.

وي همچنين با اعلام اين كه سامانه برداشت اتوماتیک اطلاعات مسیر(RMG) با هدف تکمیل اطلاعات جغرافیایی راه‌ها، اماکن و  تأسیسات در اين اداره ‌کل به صورت مستمر در حال برداشت اطلاعات جدید است، مي‌گويد: اطلاعات جمع‌آوری شده توسط اين سامانه به مرکز براي بروزرسانی اطلاعات شناسنامه راه‌ها و تأسیسات جانبی کل کشور ارسال می‌شود.

اين مسئول از اجراي طرح ساماندهي حمل و نقل روستايي در استان نيز خبر مي‌دهد و در اين باره تصريح مي‌كند: اين طرح با هدف ارتقاي كيفيت زندگي و فعاليت ساكنان روستاهاي محروم و ارائه خدمات مطلوب به استفاده‌كنندگان و همچنين توسعه آباداني اين مناطق در دستور كار است.

وي اضافه مي‌كند: در همين راستا نيز تاكنون 45 دفتر روستايي داراي كد فعاليت شده‌اند كه از اين تعداد 14دفتر فعال و 31 دفتر غيرفعال هستند، همچنين براي خريد دو دستگاه ون غزال و 19دستگاه پژو 405 و سمند به متقاضيان تسهيالات اعطا شده و تعداد مسيرهاي روستايي مصوب استان از 19 مسير به 46 مسير فعال و 59 مسير پيشنهادي افزايش يافته ‌است.

بشيري در پايان نيز از ساخت پايانه حمل و نقل كالا و شهرك‌هاي حمل و نقل جديد، راه‌اندازي شش مركز مكانيزه مجاز معاينه فني وسايل نقليه سنگين و نيمه سنگين در استان، ساخت و تجهيز پاسگاه‌هاي پليس ‌راه و پيگيري ساخت پاسگاه پليس ‌راه بافق- بهاباد، نصب و راه‌اندازي سيستم توزين در حال حركت، جابجايي شركت‌ها از داخل شهر به پايانه‌هاي بار و مسافر و ساماندهي آنها، تاكيد بر تغيير رويكرد سازمان از حمل و نقل سنتي به حمل و نقل الكترونيك يا هوشمند، پيگيري ايجاد پل‌هاي عابرپياده در جاده‌هاي برون‌شهري و شناسايي و رفع نقاط پرحادثه با همكاري پليس‌ راه و اداره ‌كل راه و شهرسازي استان به عنوان ديگر اقدامات اين اداره كل ياد مي‌كند.

انتهای پیام/س*

 



summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.