حیات وحش یزد در جدال با خشکسالیهای دورهای/ هشدار بی آبی برای یزد و 6 استان دیگر
به گزارش یزد رسا، با وجود این، در دهههای اخیر شاهد جدال حیات وحش استان با خشکسالیهای دورهای هستیم که حیاتبانان را با چالش حفاظت از این ظرفیتهای طبیعی مواجه کرده است.
«حسن اکبری» معاون محیط زیست طبیعی اداره کل محیط زیست استان با اشاره به مشکلاتی که از ناحیه خشکسالی متوجه حیات وحش استان شده است، در گفتوگو با همشهری به تشریح اثرات خشکسالی بر حیات وحش استان پرداخته است.
اهمیت تنوع حیات وحش در یزد چیست؟
درباره ذخایر گیاهی و جانوری حیاتوحش استان بیشتر توضیح دهید؟
برنامه اداره کل محیط زیست برای حفاظت از این تنوع زیستی چیست؟
در مورد برنامه هایی که در رابطه با فرهنگسازی برای حفاظت از حیات وحش استان انجام دادهاید، بگویید؟
چه برنامههای دیگری در این رابطه مدنظر دارید؟
البته بدیهی است رویکرد توسعه فرهنگ زیستمحیطی با بهرهگیری از ظرفیت سمنها رویکردی کم هزینه، فراگیر و با مقبولیت اجتماعی بالاست که میتواند بستری مناسب برای حفاظت از محیط زیست کشور قلمداد شود.
سمنها در مورد حفاظت از محیط زیست و حیات وحش استان چه نقشی میتوانند ایفا کنند؟
برای مقابله با بحرانهای طبیعی که حیات وحش را تهدید میکند، چه برنامهای دارید؟
خسارتهای خشکسالی بر حیات وحش استان چیست؟
از طرفی حضور این جانواران برای یافتن آب و غذا در روستاهای اطراف مناطق حفاظت شده باعث بروز مشکلاتی هم برای خود حیوانات و هم برای روستاییان شده است و خروج این حیوانات از مناطق حفاظت شده برای تامین غذا، آنها را در معرض شکار شکارچیان غیرمجاز قرار داده است. پدیده خشکسالی بر پوشش گیاهی منطقه نیز اثرات زیانباری به دنبال داشته است.
آیا اعتبارات در این رابطه جوابگو بوده است؟
هشدار بی آبی برای 7 استان ایران
نکته اینجاست که حتی استان های گیلان، مازندران و آذربایجان ها در دسته های مرطوب، نرمال یا حتی قابل تحمل هم قرار نگرفته اند تا وضعیت خشکسالی کشور بیش از پیش خودش را به رخ بکشد.
خبر آنلاین نوشت: نگاهی به سطح زیر کشت استان با تنش آبی شدید یا مواجهه با کمبود آب نشان می دهد اصلاح الگوی کشاورزی بیش از گذشته حس می شود.
بی آبی، بلایی که می تواند مهلکتر و خانمان سوزتر از هر جنگی باشد. عاقبتی که معمولا همه ترجیح می دهند درباره اش حرفی نزنند. اما اوضاع آبی در همه مناطق ایران خوب نیست. جدیدترین آماری که وزارت نیرو منتشر کرده، نشان می دهد هیچ استان ایران اوضاع آبی خوبی ندارد.
در طبقه بندی استان های کشور براساس شاخص پایش منابع آب از مهرماه تا اسفندماه سال 93، هیچ استانی وضعیت مناسبی ندارد؛ وزارت نیرو استان های کشور را شش دسته مرطوب، نرمال، قابل تحمل، دارای تنش آبی، دارای تنش آبی شدید و کمبود آب طبقه بندی کرده است؛
- استان های بوشهر، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان، هرمزگان و یزد در رده مناطق مواجه با کمبود آب قرار گرفته اند.
- 13 استان که در دسته مناطق با تنش آبی شدید قرار دارند؛ اصفهان، ایلام، تهران، البرز، خوزستان، زنجان، قزوین، قم، کرمانشاه، گلستان، لرستان، مرکزی و همدان.
- 11 استان هم در دسته مناطق درگیر با تنش آبی قرار گرفته اند؛ آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، چهارمحال و بختیاری، خراسان شمالی و رضوی، سمنان، کردستان، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان و مازندران.
نکته اینجاست که حتی استان های گیلان، مازندران و آذربایجان ها در دسته های مرطوب، نرمال یا حتی قابل تحمل هم قرار نگرفته اند تا وضعیت خشکسالی کشور بیش از پیش خودش را به رخ بکشد.
نگران کننده تر اینجاست که بر اساس آمار سال آبی 91-92 هیچ استانی در رده کمبود آب قرار نگرفته بود، دسته بندی تنش آبی شدید در 7 استان خلاصه می شد و رده قابل تحمل که امسال هیچ استانی را در برنمی گیرد، 4 استان را زیر مجموعه خود داشت.
وضعیت هشدار
در دسته بندی هایی که برای شاخص منابع آب شهرها درنظر گرفته شده است تعریف هایی گنجانده شده که هر کدام شرایطی را برای شهرها به وجود می آورند.
انتهای پیام/ع
Related Assets:
- فیلمی فوق العاده از حیات وحش زیبای یزد
- پرداخت187میلیاردریال غرامت به کشاورزان ودامداران استان یزد/محصولات و دام خود را بیمه کنید
- سرسبزی لرد شیطور بافق پس از 5سال خشکسالی/ رونق دامداری منطقه
- تصاویر فوق العاده زیبا از طبیعت و حیات وحش شهرستان خاتم
- تداوم خودنمايي غول خشکسالی برپیکره خشک استان يزد/ بارندگیهای اخیر، جوابگوی نیاز آبی استان نیست