خاتمی و احتمال خلق یک اتفاق تازه میان اصلاحطلبان
به گزارش یزدرسا، ایسنا به تازگی مصاحبه مبسوطی با احمد سلامتیان، از فعالان سیاسی اصلاحطلب و دبیر کل سازمان منحلّه مجاهدین انقلاب اسلامی انجام داده است.
در بخشی از این گفتوگو به مفهومی با عنوان «خلق یک اتفاق تازه در میان اصلاحطلبان با موضوع رابطه آنها با حاکمیت» اشاره شده و سلامتیان هم با نام بردن از آقای خاتمی، پیرامون آن توضیحاتی داده است.
در قسمت اشاره شده از گفتوگوی مذکور در ایسنا میخوانیم:
«(احمد سلامتیان) در ارزیابی خود از رابطه اصلاحطلبان با حاکمیت همچنین در پاسخ به این سوال که آیا قرار است اتفاق تازهای در این راستا در میان اصلاحطلبان خلق شود؟ گفت: وقتی صحبت از اصلاحطلب و اصلاحطلبان میشود ، به این معنی است که این طیف، نظام را قبول دارند ودر چارچوب آن فعالیت میکنند. این دسته بر این نکته توجه دارند که اشکالاتی که وجود دارد، را از طریق مسالمتآمیز و ارائه راه حلها حل کنند؛ بنابراین اصلاحطلبان در چارچوب نظام و با نظام کار میکنند و همانطور که آقای خاتمی هم نشان داده تلاش میکنند رابطهشان با حاکمیت مستحکمتر شود تا از پتانسیلی که دارند بتوانند بیشتر در جهت سازندگی استفاده کنند»
فارس در این باره نوشته است: دقیقاً و به ضرص قاطع نمیتوان گفت که منظور ایسنا و توضیحات آقای سلامتیان پیرامون «خلق یک اتفاق تازه میان اصلاحطلبان با موضوع رابطه آنها با حاکمیت» چیست؟!
اما بر اساس صحبتهای چندی قبل آقای خاتمی مبنی بر «ضرورت حذف بدبینیهای نظام نسبت به اصلاحطلبان» و همچنین اظهارات مدتی بعد وی مبنی بر «لزوم شناخت خط قرمزها و اعلام مرزبندی هویتی توسط اعضای اردوگاه اصلاحات» و ایضاً صحبتهای مؤکد یکی از چهرههای مبرّز اصلاحات مبنی بر «عذرخواهی» و «جدّیت برای لحاظ شدن دغدغههای مقام معظم رهبری» به نظر میرسد که آن اتفاق تازه میتواند رخدادی شبیه به رأی دادن عذرخواهانه آقای خاتمی در انتخابات مجلس نهم باشد.
رخدادی که نخستین منصه حضور اصلاحطلبان در انتخابات پس از مدعاهای آنها در سال ۸۸ و رخدادهای آن سال محسوب میشد اما اصلاحطلبان آنرا تحریم کردند و فقط آقای خاتمی بود که با انداختن رأی خود به صندوق در حاشیه شهر تهران، بعنوان لیدر اصلاحات تلاش کرد پیامهای خاصی را با این کار خود القا کند.
به سخن دیگر اینکه بر اساس شواهد گفته شده، آن اتفاق تازه و مطلوب احتمالاً مزاجی خواهد داشت مثل اینکه آقای خاتمی (بهصورتی که قابل قبول برای نظام اسلامی نیز باشد) قصد خواهد کرد تا از زوایای مهمی از فتنه سال ۸۸ (بویژه بحث تقلّب و اغتشاشات) ابراز عذرخواهی کند و از آنها تبرّی بجوید.
صحبتهای آقای سلامتیان نیز در تشریح مفهوم اشاره شده و در پاسخ به مفهوم مورد اشاره خبرنگار، به شدت کلی هستند اما فیالواقع میتوان تأکیدات وی مبنی بر فعالیت اصلاحطلبان در چارچوب نظام و تلاش آقای خاتمی برای استحکام بخشی به رابطه با حاکمیت نظام، را نوعی ایما و اشاره برای پیوستن به جریانات و چهرههای موافق عذرخواهی آقای خاتمی ارزیابی کرد.
گفتنی است که در همین رابطه و در اقتفای صحبتهای مهم آقای خاتمی مبنی بر ضرورت حذف بدبینیهای نظام نسبت به اصلاحطلبان، تنی چند از روزنامهنگاران جوان اصلاحطلب نیز در یادداشتها و تحلیلهای خود از مفاهیمی مثل «کنشهای اعتمادافزا» و یا «کلیدی که قفل فعالیتهای اصلاحطلبان را باز میکند» یاد کردهاند.
انتهای پیام/ص
Related Assets:
- چرا هاشمی، خاتمی و احمدی نژاد به نمایشگاه مطبوعات نرفتند؟
- علت انصرافهای انتخاباتی عارف به نفع هاشمی، خاتمی و روحانی
- مراسم سوگواری در اردکان و اقدامی تأملبرانگیز!
- برنامه اصلاحطلبان ائتلاف با اعتدالیون و اصولگرایان معتدل است
- حمله یک نسل اولی به نو اصلاح طلبان/ چرا نامشان را ندا گذاشتند؟
- دیدار استاندار یزد با یکی از سران فتنه 88/ درخواست عجیب از خاتمی!
- پورتال استانداری یزد خبر دیدار استاندار یزد با یکی از سران فتنه 88 را حذف کرد!
- خاتمی هنوز در حال فرار به جلو/ 'عدهای دنبال براندازی هستند'
- به نام امام حسین(ع) به کام شمر و یزیدهای زمانه!
- تصمیم گیری های اصلاح طلبان در شورای هماهنگی صورت می گیرد/ارتباط نزدیک شورای هماهنگی با اشخاص برجسته اصلاحات/برای انتخابات فعالیت داریم/خودم کاندید نمی شوم