اما این موضوع نمی تواند دلیل مناسبی برای حضور بی چون و چرای اطرافیان و خانواده هاشمی رفسنجانی در بدست گرفتن پست های حساس این نهاد فرهنگی،علمی و البته به دلیل گردش مالی بسیار اقتصادی کشور باشد.
حضور مهدی،یاسر،فائزه،قاطمه و اخیرا محسن در دانشگاه آزاد و البته تکیه زدن میرزاده از نزدیکان هاشمی به کرسی ریاست دانشگاه آزاد بیانگر این نکته است که دانشگاه آزاد به نوعی خانه دوم خاندان هاشمی محسوب می شود.
در ادامه به بخشی از نقش هایی که فرزندان هاشمی در دانشگاه آزاد بازی می کنند اشاره می کنیم:
مهدی هاشمی/ ماهانه 14 میلیون حقوق برای فرار به لندن
چیزی حدود یک ماه از فتنه 88 گذشته بود که هاشمی رفسنجانی در تاریخ 88.04.25 فرزند خود، مهدی هاشمی را به عنوان مسئول دفتر و نماینده ریاست هیاتهای موسس و امناء در کلیه واحدهای برون مرزی دانشگاه آزاد منصوب کرد.
مهدی هاشمی که به علت فعالیت های گسترده در فتنه 88 مورد پیگرد حقوقی و قضائی قرار گرفته بود پس از فرار به لندن حکم خود به عنوان مسئول دفتر و نماینده ریاست هیئت های موسس و امناء در کلیه واحد های برون مرزی را دریافت کرد تا فرار او به لندن توجیه داشته باشد .
این انتصاب که در آن زمان سوال بر انگیز و برای مردم عجیب بود در افکارعمومی جامعه تاثیر منفی داشت چرا که آقازاده در آن زمان اسمش سر زبان متهمین دادگاههای فتنه و خرابکاران امنیتی بود و دریافت چنین حکمی که مستلزم اعزام به ماموریت نیز بود کمی جای سوال داشت!
با این حال جاسبی رئیس دانشگاه آزاد، در کنفرانسی خبری در دانشگاه آزاد واحد تبریز، هرگونه ارتباط سفر پسر آقای هاشمی با دانشگاه آزاد را رد کرد.
جاسبی اظهار داشت: بنده به آقای مهدی هاشمی ماموریت ندادم و وی از طرف مدیریت دانشگاه حکم نداشته و بنده نیز حکمی به ایشان ندادم.
اما جالب تر اینکه خبری در این ایام منتشر شد مبنی بر اینکه: در مدت 19 ماه که از ماموریت مهدی هاشمی به لندن می گذرد وی ماهیانه بابت حقوق و حق ماموریت مبلغ 3200 پوند همراه با 4 میلیون تومان دریافت کرده است که با محاسبه قیمت پوند در بازار ارز تهران که بیش از 3هزار تومان است وی جمعا ماهانه حدود 14 میلیون تومان دریافت کرده است.
اما سوال اینجاست که: پس از گذشت سه سال از حضور مهدی هاشمی در انگلستان باید در اینباره پاسخگو بود که در مدت ریاست سه ساله مهدی بر کلیه واحدهای برون مرزی دانشگاه آزاد چه اقداماتی در راستای بهبود فعالیتهای این واحدها انجام گرفته است. آیا صدور چنین احکامی نباید براساس کارنامههای درخشان علمی باشد و در اینجا این سوال مطرح میشود که مهدی با کدام کارنامه علمی درخشان چنین حکمی را دریافت کرده است و چه عجلهای در مورد حکم صادر شده برای او وجود داشته است؟
فاطمه هاشمی و اعتراض به مواضع پدر!
در جلسه تودیع و معارفه در دانشگاه ازاد واحد تهران جنوب فاطمه هاشمی بهرمانی رسما کار خود را در این دانشگاه شروع میکند.
لازم به ذکر است فاطمه هاشمی بهرمانی متولد سال 1339دارای کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه آزاد تهران مرکز میباشد و در حال حاضر جزو هیات علمی دانشکده علوم سیاسی تهران جنوب است. برخی سایتهای نزدیک به وی با عنوان «دکتر» از او نام میبرند که درباره گرایش و زمان اخذ این مدرک توضیحی ذکر نشده است.
از سابقه مدیریتی وی علاوه بر مسئولیت بینیاد امور بیماریهای خاص که از سال 73ادامه دارد، میتوان به ریاست فدراسیون ورزشهای بیماران خاص اشاره کرد که پس از انتخابات فدراسیون با حکم علی آبادی از تاریخ 22اسفندماه سال 84آغاز شد و در اوج فعالیتهای براندازانه سبزها در تابستان 88از این سمت استعفا داد.
وی فرزند ارشد هاشمی و همسر سعید لاهوتی و عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه است که برادر معتدلتر کارگزاران سازندگی شناخته میشد.
فاطمه هاشمی همچنین در انتخابات سال گذشته بهطور قاطع از میرحسین موسوی حمایت کرد اما پس از انتخابات بر خلاف خواهرش فائزه هاشمی مواضع و اقدامات تحریککننده خاص علنی ابراز نکرد و تنها خبر چندین سفر خارجی از او منتشر شد و در مصاحبهای در سال جاری نیز نسبت به مواضع پدرش اعتراض کرد که در برخی موارد نباید کوتاه میآمد.
یاسر هاشمی/ یاسر پشت تصمیمات میرزاده چه می کند؟
یاسر هاشمی بهرمانی (رفسنجانی) (۵ مرداد ۱۳۵۰ در تهران) رییس دفتر هیئت امنای دانشگاه آزاد و رئیس دفتر اکبر هاشمی رفسنجانی در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت است.
یاسر هاشمی کوچکترین فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی است. وی تحصیلات متوسطه خود را در دبیرستان نیکان و تحصیلات دانشگاهی را در دانشگاه تهران و علم و صنعت گذرانده و دارای مدرک فوق لیسانس MBA از دانشگاه علم و صنعت است.
نقش یاسر هاشمی پس از ورود میرزاده و تکیه زدن وی به کرسی ریاست دانشگاه آزاد بیش از پیش به چشم می آید.
در تصمیماتی که میرزاده در طی این مدت کوتاه ریاست گرفته بسیاری نقش یاسر هاشمی را بسیار پررنگ می بینند.
عابدی مدیر مسئول روزنامه فرهیختگان که پس از روی کارآمدن میرزاده و ارائه نظراتی برکنار شد یکی از همان افراد است.
وی در گفت و گویی اعلام کرده بود که در پشت تصمیم گیری های میرزاده ردپای یاسر هاشمی به چشم میخورد.
او تاکید کرد:ت طی همین مدت اندک بعد از انتخاب آقای میرزاده به عنوان سرپرست دانشگاه آزاد، متاسفانه اینگونه به نظر میرسد که وی تصمیمگیر نهایی نیست و اشخاص دیگری برای وی و به جای وی تصمیمگیری میکنند.
عابدیگفت: به نظر میرسد یاسر هاشمی رفسنجانی فرزند آیتالله هاشمی رفسنجانی در حال حاضر تصمیمگیر اصلی در دانشگاه آزاد است و آقای میرزاده از استقلال رای و استقلال تصمیم برخوردار نیست.
با این تفاسیر می توانیم نقش یاسر هاشمی را پررنگ تر از گذشته در دانشگاه آزاد ببینیم و اسم او قطعا بیش از پیش به گوشمان خواهد خورد.
فائزه هاشمی رفسنجانی/ دریافت پست برخلاف حکم دادگاه
فائزه هاشمی رفسنجانی متولد 1341 در قم و دومین دختر آیت الله محسوب می شود.
او با وجود اینکه از لحاظ قانونی یک مجرم محسوب میشد، برای سومین ترم تحصیلی در شهریور 91 به عنوان مدیر گروه حقوق بینالملل واحد پردیس دانشگاه آزاد مشغول به فعالیت شد.
وی که در کسب عنوان پرحاشیه ترین فرزند آیت الله رقابت تنگاتنگی با مهدی هاشمی دارد مصاحبه های جنجالیش با شبکه های تلویزیونی سایت های ضد انقلاب و مطبوعات بارها جنجال آفرین شد.
فائزه که سابقه دستگیری های مکرر را در کارنامه دارد با حکم جاسبی یکی از جایگاه های رفیع علمی در دانشگاه آزاد را از آن خود کرد.
او با وجود اینکه از لحاظ قانونی یک مجرم محسوب می شد برای سومین ترم تحصیلی به عنوان مدیر گروه حقوق بین الملل واحد پردیس دانشگاه آزاد معرفی شد.
این درحالی بود که فائزه در دادگاه محکوم و براساس حکم قطعی صادره 5 سال وی از حضور در چنین فعالیت هایی محروم شده بود.
محسن هاشمی/ پیوستن آخرین آقازاده به چرخه دانشگاه آزاد
خبری که تیتر یک تلکس خبرگزاری های کشور را به خود اختصاص داد، حمید میرزاده با صدور حکمی محسن هاشمی را به عنوان معاون عمرانی دانشگاه آزاد محسوب کرد.
هاشمی که البته سابقه حضور و مدیریت مترو تهران را بر عهده داشته با این سمت بیگانه نیست.
او که با دریافت این سمت جایگزین حمید عباسی شد پس از عدم موفقیت در به دست گرفت کلید بهشت و شهرداری تهران با حکم میرزاده سکاندار معاونت عمرانی بزرگترین دانشگاه غیر دولتی جهان شد.
هرچند این روزها گمانه زنی هایی در خصوص احتمال شهردار شدن وی در تبریز به گوش می رسید اما امروز این گمانه زنی ها نیز با ورود آخرین فرزند آیت الله به دانشگاه آزاد بی اعتبار شد.
هرچند بسیاری از ورود میرزاده به عنوان پرخبرترین روزهای دانشگاه آزاد در آینده یاد می کنند اما باید این نکته را به یاد داشت که نباید دانشگاه آزاد ملک شخصی هیچ شخص یا گروهی اطلاق شود.
نه دانشگاه آزاد بلکه هیچ سازمان انتفاعی یا غیر انتفاعی که از بودجه عمومی و بیت المال ارتزاق می کند نمی تواند چنین رویکردی را در پیش بگیرد چرا که ادامه این بحث چیزی جز سلب اعتماد عمومی را به دنبال نخواهد داشت.