خطر ورود آنفولانزای فوق حادّ پرندگان به ابرکوه/ مواد غذایی گوشتی را از دوره گردها نخرید
به گزارش یزد رسا به نقل از سرو ابرکوه، علی فاتحی نیا رئیس اداره دامپزشکی شهرستان ابرکوه در جلسه ستاد خدمات سفر نورزی این شهرستان ، ضمن هشدار در رابطه با بیماری آنفولانزای فوق حادّ پرندگان، اظهار کرد: این بیماری که مشترک بین انسان و دام می باشد بسیاری از شهرهای کشور و از جمله 60 کانون مرغداری در اصفهان را درگیر کرده و برای اولین بار وارد کشور شده است.
فاتحی نیا با بیان اینکه تا کنون گزارشی مبنی بر ابتلای انسانی نرسیده است، تصریح کرد: برای پیشگیری، مقابله و کنترل آنفولانزای فوق حاد پرندگان در ابرکوه ستاد مبارزه با این بیماری تشکیل شده است، اما مردم نیز باید نکاتی را در رابطه با استفاده از فراورده های خام دامی رعایت کنند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در آستانه نوروز قرار داریم و خرید مردم متفاوت خواهد بود، شهروندان سعی کنند مرغ تازه را به صورت بسته بندی از فروشگاه های مجاز خریداری کنند که طبیعتاً از فیلتر های دام پزشکی عبور کرده و مصرف آن بلامانع است. ضمن اینکه تاریخ مصرف مرغ تازه 48 ساعت است که این مورد باید بر روی بسته بندی محصول قید شده باشد.
برخورد قانونی با فروشندگان دوره گرد و سیّارِ مواد غذایی
رئیس اداره دامپزشکی با اشاره به اینکه تخم مرغ نیز ناقل آنفولانزا است، افزود: تاریخ مصرف تخم مرغ 30 روز است که این نکته به علاوه نام شرکت، باید بر روی تخم مرغ ها درج شود؛ در غیر اینصورت تخم مرغ ها غیر بهداشتی و غیر قابل مصرف خواهد بود. مرغ منجمد نیز اگر در زیر بسته بندی آن برفک دیده شود غیر بهداشتی بوده و مصرف آن موجب مسمومیت می شود.
فاتحی نیا ادامه داد: فروش مرغ، تخم مرغ و جوجه توسط فروشندگان سیّار کاملا غیر قانونی بوده و ممکن است محصولاتی را بفروشند که درگیر آنفولانزا شده باشند. شهروندان توجه داشته باشند که ماهی را نیز باید از فروشگاه های معتبر تهیه کنند نه خودروهایی که به صورت دوره گرد اقدام به فروش با قیمت ارزان تر می کنند؛ چرا که این کار از نظر شرعی و بهداشتی مورد تأیید نیست و با چنین فروشنده هایی برخورد قانونی می شود.
وی در خاتمه اذعان کرد: در هنگام خرید گوشت قرمز در قصابی ها نیز باید دقت شود که گوشت دارای لیبل اداره دامپزشکی باشد. ضمن اینکه تاریخ مصرف گوشت تازه گوسفند 3 روز و گوشت تازه گاه تا 5 روز است.
تلاش کلیه دستگاه ها برای جلوگیری از ورود آنفولانزای فوق حاد پرندگان به ابرکوه
دکتر عبدالحسین اکرمی رئیس شبکه بهداشت ابرکوه، همچنین بیان کرد: دستگاه های اجرایی ذیربط باید دقت و تمرکز بیشتری بر مسائل بهداشتی در ایام نوروز داشته و در این راستا با مسئولین مرکز بهداشت همکاری لازم را جهت بازدید از مواد غذایی، منابع آب و کنترل دستفروشان دوره گرد، داشته باشند.
اکرمی تصریح کرد: در رابطه با آنفولانزای فوق حاد پرندگان، حساسیت بدین علت است که این بیماری پتانسیل منتقل شدن به انسان را دارد و جدای از خسارات مادی که برای صاحبان دام وارد می آورد، مبحث سرایت انسانی آن خطرناک تر بوده و باید همه تلاش کنیم تا پای آن به شهرستان و استان باز نشود.
انتهای پیام/م.ف