خودروسازان اگر یک سوم هزینه در فوتبال را دراتومبیرانی می کردند قهرمان می شدند
به گزارش یزد رسا، "حمیدرضا مهرعلی" در حاشیه نشست هماندیشی روابط عمومیهای هیاتهای ورزشی موتورسواری و اتومبیلرانی استانهای کشور به میزبانی استان یزد، در جمع خبرنگاران این استان تاکید کرد: ورزش، خود یک رسانه است و بسیاری از کمپانیهای بزرگ جهانی، تبلیغات خود را از طریق ورزش انجام میدهند.
وی در پاسخ به سئوالی در مورد این که آیا خودورسازان ایرانی نیز قدرت حضور در این عرصه را دارند، گفت: انحصار خودروسازان ایرانی، سوپاپ اطمینانی برای فروش محصولاتشان است، هرچند که برخی از این شرکتها، در مسابقات اتومبیلرانی صاحب تیم هستند و نمایندگانی از خودروسازان خارجی نیز متمایل به حضور در رقابتهای اتومبیلرانی کشورمان هستند.
مهرعلی در ادامه با نام بردن تعدادی از برندهای بزرگ خودروسازی جهان، اضافه کرد: هیچ یک از این برندهای خودورسازی بزرگ جهان تیم فوتبال ندارند ولی تمام این برندها، تیم اتومبیلرانی دارند و در این زمینه، هزینه و تبلیغ میکنند، ولی خودروسازان ایرانی به جای اتومبیلرانی در فوتبال هزینه میکنند.
به گفته وی، اگر یک سوم هزینههایی که خودورسازان در فوتبال هزینه میکنند، دراتومبیرانی هزینه میشد، عنوان قهرمانی را کسب میکردند.
وی در مورد نشست هماندیشی روابط عمومیهای هیاتهای ورزشی موتورسواری و اتومبیلرانی استانهای کشور به میزبانی استان یزد، به نقش مهم روابط عمومیها در فدراسیونهای ورزشی اشاره کرد: کسانی که در ورزش به عنوان یک رسانه فعالیت میکنند، در صورت نقش آفرینی به عنوان روابط عمومی قائدتاً نقشی حیاتی تر و مهمتر ایفا خواهند کرد.
این مسئول از برگزاری اولین دور این نشستهای سالیانه به میزبانی یزد تقدیر کرد و اعلام کرد: دور دوم این نشست را در اسفندماه امسال در مشهد مقدس شاهد خواهیم بود.
مهرعلی در بخش دیگری از سخنانش از مهمترین برنامههای پیش روی این رشته ورزشی را برگزاری مسابقات رالی خاورمیانه(رالی مرک) به میزبانی استان فارس خواند و گفت: این رقابتها از اول تا ششم مهرماه با حضور تیمهای خاورمیانه و چند کشور اروپایی به عنوان مهمان برگزار خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: 90 درصد رانندهها و نقشهخوانهای تیمهای حاضر در این دوره از مسابقات رالی، از کشورهای اروپایی هستند.
رییس فدراسیون اتومبیلرانی و موتورسواری کشورمان در بخشی از سخنانش یکی از مهمترین برنامههای فدراسیون برای توسعه این ورزش را برداشتن موانع این رشته که بخش اعظمی از آن قانونی و حقوقی است، اعلام کرد.
وی توضیح داد: بر خلاف بسیاری از کشورها، امکان توسعه این رشته در ردههای پایه به دلیل موانع قانونی در ایران وجود ندارد چرا که در کشور ما قوانین رانندگی با محدودیت سنی همراه است.
وی با اشاره به این که تردد و واردات موتورهای سنگین نیز به دلیل پارهای از مسائل امنیتی در کشور با موانع قانونی مواجه است، گفت: فدراسیون با ایده طراحی پلاک ورزشی و نصب جی.پی.اس سعی در رفع این موانع دارد.
مهرعلی با بیان این که رفع این قبیل موانع قانونی نیازمند کار فراسازمانی است، اظهار کرد: البته طرحی در این رابطه تهیه و به وزارت ورزش و جوانان ارائه شده است تا در شورای عالی ورزش کشور مورد بررسی قرار گیرد.
وی با بیان این که رشته موتورسواری و اتومبیلرانی از پولسازترین ورزشهای دنیاست، اعلام کرد: برنامههای متعددی برای تامین منابع مال پایدار برای هیاتهای استانی داریم که از جمله آنها، ایجاد امداد خودرو تحت نظارت فدراسیون و هیاتهای ورزشی است.
مهرعلی با بیان این که در حال حاضر در بخشهای مختلف این ورزش 15 هزار نفر به صورت حرفهای فعالیت دارند، افزود: پتانسیل این رشته ورزشی در کشورمان شامل 37 میلیون گواهینامه رانندگی اتومبیل و 9 میلیون نفر گواهینامه موتورسواری شهری است که این افراد میتوانند در بخشهای همگانی، قهرمانی و حرفهای ساماندهی و جذب شوند.
رییس فدراسیون موتورسواری و اتومبیلرانی ایران در ادامه استان یزد را استانی مستعد برای رشتههای موتورسواری و اتومبیلرانی خواند، افزود: البته وضعیت استان یزد با وجود پتانسیلهای زیادی که در موتورسواری و به خصوص اتومبیلرانی آقایان و بانوان دارد، از طرف فدراسیون قابل قبول نیست.
وی ادامه داد: فدراسیون با توجه به این ویژگیها در نظر دارد با همکاری استان به سمت توسعه کمی این رشته پیش برود و این در حالی است که این استان در رشته موتورسواری کراس در کشور حرف برای گفتن دارد و میتواند در رشتههای دیگر نیز موفق باشد.
مهرعلی با تاکید بر این که تامین زیرساختهای لازم در این رشته بسیار گران است، گفت: بنابراین برنامه هیات استان یزد باید براساس امکانات موجود اولویتبندی شود و توان خود را به سمت امکانات موجود پیش ببرد و در مراحل بعدی با تامین سایر زیرساختهای دیگر، علاقمندان بیشتری را به این ورزش سوق دهد.
وی عنوان کرد: فدراسیون در اولین اقدام برای توسعه این ورزش در یزد برنامههای آموزشی تئوری و عملی در شاخههای مختلف موتورسواری و اتومبیلرانی را به منظور جذب علاقمندان بیشتر و براساس اعلام نیاز هیات استان یزد در دستور کار دارد.
مهرعلی در پایان نیز قول میزبانی استان یزد در یک رخداد بین المللی رشته اتومبیرانی و موتورسواری را در صورت همراهی مسئولان استان و تامین زیرساختها، داد.
منبع: ایسنا