خوشنامی دارالعباده در گرو برخورد قاطع با معدود مسئولان فرصتطلب
به گزارش یزدرسا، بازداشت یک مقام عالیرتبه بانکی در استان یزد، از جمله خبرهای داغ روزهای اخیر استان بود. وی که گویا میانه خوبی با اخذ رشوه و اقدامات غیرقانونی داشته، با تلاش و إشراف سربازان گمنام امام زمان(عج) و دستگاه قضایی در استان جلب و بازداشت شده است. به گفته دادستان یزد، این مسئول سابق و متهم کنونی، در تحقیقات صورت گرفته، اخذ وجوه کلان در قبال اقدامات غیر قانونی و پرداخت تسهیلات و ... را پذیرفته است.
شاید شنیدن اخباری چون اختلاس و ارتشا و تضییع حقوق بیتالمال و مردم در برخی استانها چندان دور از انتظار نباشد؛ خواه این اختلاس و تضییع حقوق مردم از ناحیه مسئولان و متصدیان دولتی صورت گرفته باشد و خواه از سوی صنفهایی چون پزشکان در مطبها و بیمارستانهای خصوصی. اما بیگمان شنیدن وقوع چنین مفاسدی در دیاری که به واسطه سلامت نفس، خداترسی و نوعدوستی مردمانش از دیرباز به «دارالعباده» شهرت یافته است، بسیار آزاردهنده است؛ حتی اگر تعداد و حجم این تخلفات در مقایسه با میانگین کشوری معتنابه نباشد؛ چه اینکه کسانی که از دیگر شهرهای کشور به یزد سفر کردهاند یا به نوعی با مردم و مسئولان و کسبه یزدی معاشرت داشته و دارند، به طور معمول دقت متمایز در حفظ بیتالمال و رعایت حقالناس و کسب مال حلال را از جمله ویژگیهای متمایز مردم و مسئولان یزدی برمیشمرند. این واقعیتی است که آمارهای بانک مرکزی نیز بر برخی ابعاد آن صحه میگذارد؛ همانگونه که بر اساس گزارش چندی پیش بانک مرکزی درباره چکهای برگشتی، یزد دومین استان خوشحساب کشور شمار میآید و این مهم، اگر چه معلول عوامل متعددی است، اما نمیتوان نقش خداترسی و پایبندی به حقالناس و توجه ویژه به ارتزاق حلال را در رسیدن به این جایگاه انکار کرد.
در بخش بهداشت و درمان نیز وضعیت استان یزد متمایز است؛ به گونهای که تعهد و مسئولیتشناسی پزشکان و کادر درمان در استان رضایتبخش است و موجب شده بیماران فراوانی علیرغم دسترسی به مراکز درمانی نزدیکتر، رنج سفر را به جان خریده و برای اخذ خدمات پزشکی و درمانی به یزد سفر کنند. البته این به معنای نفی وقوع فسادهایی چون اخذ پول زیرمیزی نیست، بلکه تاکیدی است بر سلامت کلی فضای استان و ضرورت تلاش همه متصدیان و مردم برای حفظ جایگاه برتر استان یزد در زمینه کسب روزی حلال و پرهیز از آلوده شدن به مفاسدی چون دریافت و کسب وجوه غیرقانونی از راه رشوه و اختلاس و .... از این رو شایسته است مسئولان به ویژه در دستگاههای امنیتی و قضایی در استان با تلاش مضاعف، برخوردهای قاطع و بدون خط قرمز خود با متخلفان را استمرار و ارتقا بخشند و با محاکمه فوری متهمان درچارچوب موازین و صدور احکام قاطع و بازدارنده اجازه ندهند کسانی اینگونه حقوق ملت و آبروی دارالعباده را دستخوش اغراض سودجویانه خود قرار دهند و به نوعی زنگ هشدار را بار دیگر برای کسانی به صدا درآورند که احیانا انگیزهای برای ارتکاب فساد و سوء استفاده از موقعیت خود در دستگاهها و نهادهای دولتی دارند. به فرموده رهبر فرزانه انقلاب، «تسامح در مبارزه با فساد، بهنوعی همدستی با فاسدان و مفسدان است» و این تاکیدی است بر ضرورت قاطعیت در برخورد با فساد و مفسدان.
طبیعی است محاکمه مسئول رشوهگیر و صدور احکام قاطع در کوتاهترین زمان ممکن و اعلان آن از یکسو نقشی بیبدیل در کاهش جرایم مشابه دارد و از سوی دیگر، به افزایش سرمایه اجتماعی و حفظ اعتبار و خوشنامی دارالعباده میانجامد و سره را از ناسره متمایز میکند. در این باره گفتنیها فراوان است.
نویسنده: علی شورکی
پایان پیام/