ID : 10874494
گزارش/

خیابان مسجد جامع یزد«پیاده‏‏ راه»می‎‎شود/ راه‎‎اندازي شبکه ویژه حمل ونقل داخل بافت تاریخی/ ساماندهی خیابان امام(ره)


خیابان‏‏ های هسته مرکزی شهر همواره با مشکل ترافیک مواجه است و در این میان، مشکل ترافیکی و تردد در خیابان‏‏های منتهی به بافت و بناهای تاریخی یزد بیشتر است که از جمله آنها می‏‏توان به خیابان مسجد جامع اشاره کرد.

به گزارش یزد رسا، خیابان‏‏ های قدیمی یزد که به دلیل قدمت به فراخور نیاز گذشته‏‏های دور ساخته شده‌اند برای تردد امروز خودروها بسیار کم عرضند.
البته با وجود شکل‏‏گیری مراکز خدماتی و بازارهای قدیمی در حوالی این خیابان‏‏ها از یک سو و ثبت ملی بافت تاریخی یزد در فهرست آثار ملی از سوی دیگر  امکان تعریض این معابر نیز وجود ندارد.


نبود پارکینگ مناسب برای توقف تعداد قابل توجهی خودرو به ویژه در ایام خاصی مانند نوروز و رواج پارک‏‏های حاشیه‏‏ای در خیابان‏‏های هسته مرکزی شهر، تردد و ترافیک را در این معابر کند و اسباب دردسر می‎‎کند.


یکی از این معابر که به دلیل بن بست بودن وضعیت نسبتا بغرنج‎‎تری دارد، خیابان مسجد جامع است که در واقع  مسیر خروجی مستقیمی به هیچ یک از خیابان‏‏های شهر ندارد و به بنای تاریخی مسجد جامع کبیر یزد ختم می‏شود.


این خیابان به جز محدوده مقابل مسجد که ظرفیت محدودی برای پارک خودروها دارد، بدون فضای پارکینگ برای خودروهاست و حتی معمولا فضایی نیز برای توقف خودرو بازدیدکنندگان نیز وجود ندارد.البته در ورودی این خیابان پارکینگی برای توقف خودروها تعبیه شده است و هرچند ورودی آن نیز وضعیت مناسبی ندارد،  ولی اغلب مسافران و گردشگران هم ترجیح می‏‏دهند که خودرو خود را در نزدیک‏‏ترین محل ممکن به بناهای تاریخی پارک کنند.
دسترسی پیاده‌راه از کنار مسجد‏جامع به بافت تاریخی یزد هم بر تردد و توقف در این مسیر افزوده است، به طوری که اغلب گردشگران ابتدا خودروهای خود را در حاشیه یا توقفگاه ورودی مسجد جامع پارک می‏‏کنند و سپس پیاده به سمت سایر بناهای تاریخی بافت حرکت می‏‏کنند.


علاوه بر این خیابان، سایر معابر اصلی هسته مرکزی شهر یزد از جمله خیابان‏‏های‏ امام(ره) و قیام نیز بسیار شلوغ و پرترددند و اجرای طرح‏‏های خاص ترافیکی در ایام خاص به ویژه نوروز در آنها احساس می‎‎شود. البته در سال‏‏های اخیر نیز طرح‏های ترافیکی در ایام نوروز برای این خیابان‏‏ها و با هدف تسهیل در امر ترافیک منظور می‎شده که بسیار موثر نیز بوده است.

 

طرح ساماندهی خیابان امام(ره) 
معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار یزد از اجرای طرح ساماندهی خیابان امام(ره) به منظور مناسب‏‏سازی آن برای تردد شهروندان و مسافران نوروزی خبر داد.
به گفته «محمدرضا شفیعی» گفت: در قالب این طرح، خیابان امام خمینی(ره)، حد فاصل میدان شهید بهشتی تا چهارراه امیرچخماق، به عنوان یكی از محورها اصلی و مركزی شهر، به تمام استانداردهای لازم در حوزه مدیریت شهری و ترافیکی مجهز می‌‌شود.
وی با بیان این که شهرداری بیشترین نقش را در استانداردسازی این معبر خواهد داشت، این اقدام را شامل کف‏‏سازی و بدنه‎‎سازی، نصب علائم و تجهیزات ترافیکی، ساماندهی تابلوهای شناسایی واحدهای تجاری و تابلوهای تبلیغاتی خیابان و غیره اعلام کرد.

 

اجرای اولین مرحله طرح سامان تا نیمه اسفند
شفیعی نیمه اسفندماه را مهلت اجرای اولین مرحله از طرح سامان در این خیابان ذکر کرد و افزود: با توجه به اهمیت این خیابان در ایام نوروز و بالا رفتن حجم ترافیک به دلیل تردد مسافران برای بازدید از بناهای تاریخیِ، در نظر است که مناسب‎‎سازی وضعیت ترافیک خیابان‎‎های منتهی به بافت تاریخی یزد در یکی از جلسات شورای ترافیک بررسی شود.
وی همچنین از ساماندهی خیابان مسجد جامع یزد خبر داد و گفت: خیابان مسجد جامع به دلیل بن بست بودن همواره ترافیک سنگینی را متحمل می‏‏شود که از این رو در نظر است که ترافیک این خیابان به ویژه برای ایام نوروز مناسب‏سازی شود.
وی هدف از تصمیم‌های ترافیکی را کاهش زمان سفر و افزایش بهره‎‎وری از معابر شهری دانست تا شهروندان به راحتی قادر به تردد در معابر شهر به ویژه در هسته مرکزی شوند.

 

محدود شدن مسیر سواره خیابان مسجد جامع

شفیعی از اقدامات در نظر گرفته شده برای ساماندهی ترافیک این خیابان را تبدیل قسمتی از مسیر سواره آن به مسیر پیاده اعلام کرد.وی ادامه داد: در نظر است که یک لاین ۵ متری برای حرکت سواره و مابقی عرض خیابان برای تردد پیاده در این خیابان ایجاد شود.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری یزد گفت: خیابان مسجد جامع به دلیل منتهی شدن به مسجد جامع، یکی از معابر با اهمیت در حوزه گردشگری است ولی با توجه به جذابیت‏‏های این معبر می‏‏تواند با تبدیل شدن آن به مسیر پیاده مورد استقبال شهروندان و گردشگران قرار گیرد.

 

 

پیاده راه شدن خیابان مسجد جامع تا ایام نوروز
شفیعی با اشاره به این که طرح مذکور از سوی پیمانکاران آغاز شده و در نظر است که برای ایام نوروز آماده بهره‏‏برداری شود، گفت: اجرای این طرح از مصوبات شورای ترافیک استان است تا به دنبال آن مشکلات ترافیکی خیابان امام(ره) نیز کاهش یابد.
وی گفت: از مصوبات شورای ترافیک استان ممنوعیت تردد خودروهای سنگین از جمله اتوبوس، مینی‌بوس کامیون و کامیونت به خیابان مسجد‌جامع است و قرار است که باند پیاده رو نیز به صورت سنگفرش اجرا شود.
وی با اشاره به ضرورت اتمام این طرح تا نیمه اسفندماه گفت: قطعا همراهی و همکاری کسبه و ساکنان این خیابان در اجرای طرح نقش مضاعفی دارد و امید است در تمام مراحل انجام کار شاهد همکاری مردم برای مناسب‎سازی خیابان مسجد جامع باشیم.

 

ترافیک در خیابان‏‏ های هسته مرکزی شهر به دلیل عرض کم
خیابان‎‎های امام(ره) و قیام و مسجد جامع یزد به عنوان مسیرهای دسترسی به بافت و بناهای تاریخی شهر یزد، از جمله معابر مهم در هسته مرکزی شهر محسوب می‏‏شوند. عرض کم خیابان‏‏های هسته مرکزی باعث ترافیک این خیابان‎‎ها در روزهای عادی می‌شود، ولی این ترافیک در روزهای شلوغ و مناسبت‎‎های خاص از جمله ایام نوروز چند برابر می‎شود. معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار یزد و پلیس راهور هر سال طرح‏‏هایی را برای مدیریت ترافیک خیابان‏‏های هسته مرکزی شهر اجرا می‎کنند و امسال نیز مسئولان برای ایام نوروز برنامه‏هایی تدوین کرده‎‎اند و در دستور کار قرار داده‌اند.

 

 

راه‎‎اندازي شبکه ویژه حمل و نقل داخل بافت تاریخی يزد
   

مکانیابی مسیر تردد تاکسی و مینی‏‏بوس در بافت تاریخی شهر یزد با حضور مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد، معاون شهردار، روساي سازمان تاکسیرانی و اتوبوسرانی و شهردار منطقه 2 يزد برگزار شد.

"محمدمهدی شرافت" مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در اين نشست تغییر را اجتناب‏‏ناپذیر خواند و گفت: هنر انسان‏‏های عاقل، آینده‏‏نگری است بنابراین با توجه به این که 700 هکتار بافت تاریخی داریم، باید تغییر در این بافت به گونه‏‏ای اعمال و مدیریت شود كه به هویت بافت ارزشمند تاریخی لطمه‏‏ای وارد نشود.

وی گفت: ما خواهان ارائه برتر برای ساکنین این بافت و حفظ اصالت و هویت آن و در کنار آن ارائه راهکارهایی جهت آسان شدن بازدید گردشگران از این هویت اصیل، هستیم.

شرافت تصریح کرد: قصد داریم یک شبکه ویژه حمل و نقل داخل بافت تاریخی راه‏‏اندازی شود و برای شروع به صورت آزمایشی یک مینی‏‏بوس یا ون در مکان‎‎هایی از جمله کوچه شیخداد، کوچه امیری و غيره مستقر شود.

اين مسئول همچنين اعلام كرد: همچنین در نظر است كه رانندگان تاکسی که علاقمند به یادگیری یا مسلط به زبان انگلیسی هستند، به عنوان تاکسی گردشگری معرفی شوند و هتل‏‏ها ملزم به همکاری با رانندگان این تاکسی‏‏ها شوند.

گفتني است؛ یکسان سازی مسیرهای گردشگری، کرایه دادن دوچرخه در بافت و فرهنگسازی جهت استفاده از دوچرخه و قرار دادن کالسکه جهت استفاده مردم و گردشگران از دیگر مباحثی بود که در این جلسه مطرح شد.

منابع: همشهری و ایسنا و روابط عمومی میراث فرهنگی

انتهای پیام/ع




summary-address :
Your Rating
Average (1 Vote)
The average rating is 5.0 stars out of 5.