دارو هست اما بخاطر خلف وعده بیمهها، داروخانهها توان خرید ندارند/ طرح تحول سلامت عامل ایجاد بحران مالی در داروخانهها
به گزارش یزدرسا، محمدرضا پورشفیعی با بیان این که ضریب پوشش بیمه در استان یزد 96 درصد است، گفت: استان یزد جمعیت کارگری بالایی دارد و عمده درآمد داروخانهها از طریق فروش دارو به بیمهها حاصل میشود.
وی افزود: متاسفانه شرکتهای بیمه علیالخصوص تامین اجتماعی پرداختهای منظمی به داروخانهها ندارند و با تأخیر ۶ الی ۷ ماه انجام میشود که این شیوه پرداخت مشکلات زیادی را برای داروخانهها بوجود آورده است بهطوریکه دیگر ادامه این روند برای داروخانهها اقتصادی نیست.
رئیس انجمن داروسازان استان یزد اظهار داشت: در شرایط موجود توان مالی داروخانهها به شدت کاهش یافته و قدرت خرید دارو پایین آمده و از سویی دیگر شرکتهای دارویی به صورت نقدی و یا حداکثر فرجههای یک ماهه اقدام به فروش دارو میکنند. در این شرایط داروخانهها مجبورند بصورت نقد دارو را از شرکتها بخرند اما باید بیش از شش ماه منتظر باشند تا شرکتهای بیمهای پرداختهای خود را انجام دهند که این موضوع استطاعت مالی آنها را پایین آورده است.
دارو در شرکتهای دارویی موجود است اما داروخانهها توان مالی خرید آن را ندارند
وی با اشاره به کمبود بعضی از داروها در داروخانهها عنوان کرد: به دلیل عدم توان مالی، داروخانهها نمیتوانند بعضی از داروها را خریداری کنند که این موضوع باعث سرگردانی بعضی بیماران شده و متاسفانه این اتفاق به شکل محسوسی در استان رخ داده است؛ با این وجود بعضی از داروخانههای دارای توان مالی بیشتر مانند داروخانههای شبانهروزی سعی کردهاند کاهش توان مالی سایر داروخانهها را جبران کنند و با تأمین داروهای مورد نیاز مردم نگذاشتهاند تاکنون امنیت دارویی مردم به خطر بیافتد.
پورشفیعی در توضیح کمبود دارو خاطرنشان کرد: یک زمانی است کمبود دارو یک مشکل سراسری است که ممکن است به هر دلیلی اتفاق افتاده باشد؛ اما در وضعیت فعلی دارو در شرکتهای دارویی موجود است اما داروخانهها توان مالی خرید آن را ندارند به طور مثال در یکی از شهرها که اکثر داروخانهها نتوانستند قلم انسولین خریداری کنند و این موضوع باعث سرگردانی و نارضایتی مردم شده است.
وی با اشاره به آمار بالای ابتلا به بیماری دیابت در یزد تأکید کرد: داروخانههای استان تاکنون در تامین داروهای مختلف از جمله قلم انسولین خوب عمل کردهاند اما افزایش فروش این نوع دارو در بعضی از داروخانهها نشانه خوبی نیست و حاکی از آن است که قلم انسولین در همه داروخانههای استان وجود ندارد.
رئیس انجمن داروسازان استان یزد یادآور شد: در واقع یک نوع کمبود دارویی منطقهای در حال ایجاد شدن است که میتواند مشمول همه داروها شود؛ لیکن هر دارویی گرانقیمتتر باشد کمیابتر خواهد بود.
پورشفیعی با بیان این که توان مالی داروخانههای استان محدود شده، تصریح کرد: پیشبینی میشد تا آذرماه داروخانهها با تکیه بر بنیه مالی خود دوام بیاورند اما به مسئولین هشدار میدهم اگر این شرایط ادامه داشته باشد تا یک ماه آینده وضعیت نامساعدتر شده و بحران در سطح موجود احساس خواهد شد.
طرح تحول سلامت عامل ایجاد بحران مالی در داروخانهها
وی با بیان این که همه داروخانهها درگیر مشکلات مالی هستند بیان کرد: نشانههای بدی از وضعیت فروش و نقدینگی داروخانهها دیده میشود که برای جلوگیری از بحران دارویی در استان ضروری است بیمهها بدهی خود را به داروخانهها پرداخت کنند و این پرداختها را منظم کنند تا حداقل داروخانهها بتوانند برنامهریزی صحیح و مناسبی داشته باشند.
پورشفیعی ضمن هشدار نسبت به کمبود دارو در داروخانهها اظهار داشت: از حدود شش ماه قبل پیش آگهی وضعیت بحرانی داروخانهها به مسئولین ذیربط داده شده اما تاکنون موفق نشدیم تامین اجتماعی و مابقی بیمهها را وادار به پرداختهای منظم کنیم.
وی در خصوص میزان بدهی بیمهها به داروخانهها گفت: هر چند آمار دقیقی در دست نیست اما پیشبینی میشود بیمهها حداقل 40 میلیارد تومان به داروخانههای استان یزد بدهکار باشند.
این مقام مسئول با اشاره به طرح تحول سلامت اظهار داشت: این طرح هر چند در زمینههایی موفق بود و رضایت مردم را به دنبال داشته اما در مدیریت تخصیص منابع درست عمل نشده و باعث شده هزینه بیمهها به شدت افزایش یابد بهطوریکه در شش سال گذشته این طرح خیلی از منابع بیمهها را بلعیده و فشار زیادی را به بیمهها وارد کرده است.
پورشفیعی افزود: اجرای طرح تحول سلامت یکی از دلایل بوجود آمدن شرایط بحرانی موجود در داروخانهها است چرا که این طرح بار مالی سنگینی به بیمهها تحمیل کرده که باعث شده بیمهها در پرداخت تعهدات خود به داروخانهها دچار مشکل شوند.
انتهای پیام/