دامنه شناسایی استعدادهای برتر «دارالعلم» گسترش می یابد
به گزارش یزد رسا به نقل از یزد بانو، در سال 1387همزمان با اولین سالگرد ورود مقام معظم رهبری(مدظله العالی) به استان یزد، به دلیل کثرت فرهیختگان و نخبگان یزدی و دارالعلم بودن یزد، بنیاد نخبگان استان یزد به استناد آیین نامه تأسیس و اداره دفاتر استانی نخبگان بنیاد ملی نخبگان توسط معاون علمی و فناوری رییس جمهور آغاز به کار کرد.
دکتر قاسم امیریان رئیس بنیاد نخبگان استان، درآستانه 12 دی ماه، ششمین سالروز افتتاح بنیاد نخبگان یزد (اولین بنیاد نخبگان استانی کشور) در گفتگوی تفصیلی با یزدبانو اظهار کرد: نظر به تأکید مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در استفاده صحیح و مناسب از ظرفیت های علمی نخبگان در راستای توسعه کشور و لزوم حرکت انقلابی در مسیر رفع موانع تولید دانش و جنبش نرم افزاری در جلسه دیدار برخی ازنخبگان علمی کشور با ایشان در مهرماه1383 ،بنیاد ملی نخبگان کشور، تشکیل شد.
وی ادامه داد: بنیاد نخبگان یزد در طول دوره فعالیت شش ساله خود مطابق آیین نامه های بنیاد ملی نخبگان به شناسایی و جذب نخبگان در استان پرداخته و در این مدت تعداد زیادی از نخبگان استعدادهای برتر و مخترعان استان را شناسایی نموده و تحت پوشش قرار داده است.
این مسؤول، در خصوص تعامل صنعت و دانشگاه با تأکید بر نقش محوری استعدادهای برتر و نخبگان عنوان کرد: در طول این مدت بازدیدهای مختلفی از مراکز تحقیقاتی، صنعتی و نمایشگاه ها برای انجام این مهم صورت گرفته است.
دکتر امیریان درادامه گفت: درخصوص کارگروه گیاهان دارویی و طب سنتی، پتانسیل های موجود استان در حوزه گیاهان دارویی شناسایی شده و درخصوص تجاری سازی آنها اقداماتی در حال انجام است.
رئیس بنیاد نخبگان استان، دیگرفعالیت های مستمراین بنیاد را، فعالیت های فرهنگی و ورزشی، حضور مؤثر و پررنگ مخترعان در بخش فن بازار ومعرفی نوآوری های برتر و موفق در حوزه تجاری سازی، برگزاری همایش ها و نشستهای تخصصی و تفاهم نامه با مراکز علمی پژوهشی و صنعتی جهت هم افزایی و تعامل بیشتربرشمرد.
دکتر امیریان خاطر نشان کرد: در راستای جریان سازی و نهادینه نمودن مطالعه به ویژه در بین جوانان و تاثیرات مطالعه و همچنین الگو سازی از مشاهیر و فرهیختگان و نخبگان «همایش ملی آذر یزدی» در دستور کار است که ان شاا... در هفته اول اسفند ماه جاری این همایش با رویکرد شعر و داستان و مقاله نویسی و در رده های سنی مختلف با هدف بررسی تاثیر داستان و شعر بر فرهنگ مطالعه نوجوانان و جوانان برای بازیابی هویت دینی و ملی برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به این که بنیاد ملی نخبگان در نظر دارد تا دامنه شناسایی استعدادهای برتر را توسعه دهد، افزود: بنیاد نخبگان یزد نیز با توجه به ضرورت آموزش و پرورش و شناسایی برجستگان آینده، فعالیتهای خود را از دانش آموزان آغازکرده و طرح شهاب (شناسایی و هدایت استعدادهای برتر) توسط اداره کل آموزش و پرورش در ناحیه 2 یزد و در مقطع چهارم ابتدایی در حال اجراست و توسعه آن درکلیه مقاطع تحصیلی در سالهای آینده مد نظراست.
رئیس بنیادنخبگان استان، برنامه ریزی برای شناسایی اجتماعات نخبگان و توجه به ویژگیهای بومی استان را از اولویت های این بنیاد اعلام و عنوان کرد: مشارکت و تعاون با سایر دستگاهها، همچنین پشتیبانی از اختراعات برگزیده و دانشجویان و دانش آموختگان برتر، برگزاری برنامه های فرهنگی و تشکیل کارگروه های تخصصی و بطور کلی برنامه ریزی برای توانمند سازی استعدادهای برتر و ایجاد زمینه و بستری تاثیر گذار در رفع مشکلات و توسعه استان از جمله اقداماتی است که ضرورتاً باید اجرا شود و از اهداف آتی بنیاد به شمار می رود.
دکتر امیریان در پایان از برگزاری جشنواره و نمایشگاه گیاهان دارویی، همایش فرخی یزدی، برنامه ریزی برای توانمند سازی استعدادهای برتر همچون کمپ کارآفرینی و جشنواره اختراعات آب به عنوان اقدامات عملی این بنیاد نام برد.
انتهای پیام/ ع ب
Related Assets:
- کتابچه اختراعات و طرح های فناورانه برای توسعه پایدار استان یزد تدوین می شود +فرم فراخوان
- راهکاری برای فرار مغزها بیندیشیم
- مظلومیت علوم انسانی درجشنواره ابداعات و اختراعات/ نخبگان علوم انسانی وارد میدان شوند
- رئیس جدید «بنیاد نخبگان استان یزد» منصوب شد
- روایتی تصویری از برگزاری کارگاه شعر انقلاب در یزد