دانشگاه یزد با دو سازمان بین المللی در زمینه فرسایش بادی همکاری می کند
به گزارش یزد رسا به نقل از روابط عمومی دانشگاه یزد، دکتر حمیدرضا عظیم زاده گفت: فرسایش بادی، طوفانهای ماسه و ریزگردها یکی از معضلات فعلی کشور پهناور ایران قلمداد میشود و یکی از ضروریترین نیازهای حال حاضر اندازهگیری آن و تعیین میزان تاثیرگذاری روشهای کنترل بیولوژیک برای کاهش آن است. وی افزود: در این میان پژوهشکده مناطق خشک و بیابانی در قالب طرحی تحت عنوان « تجزیه و تحلیل دادههای ایستگاه پایش فرسایش بادی پروژه بینالمللی RFLDL » که تامین کننده اعتبارات آن دفتر امور بیابان، FAO و GEF است، به کارفرمایی اداره کل منابع طبیعی استان کرمان، ایستگاه های سنجش بادی را در کشور تاسیس کرده است.
وی اظهار کرد: در این طرح دو ایستگاه دائمی در مناطق تحت تاثیر فرسایش بادی یکی در مناطق احیا و مدیریت شده با کنترل بیولوژیک و دیگری در منطقه شاهد فاقد کنترل احداث شد. بدین لحاظ امکان مقایسه تاثیر عملیات اصلاحی پوشش گیاهی در کاهش مقادیر انتقال ذرات بادرفت و کنش ناشی از باد فراهم آمد.
دکتر عظیم زاده افزود: پس از دوسال و نیم تلاش ایستگاههای دائم اندازهگیری فرسایش بادی در منطقه محروم محمدآباد ریگان نرماشیر بم را در تاریخ 20/06/93 الی 22/06/93 با همت اعضای هیات علمی دانشگاه یزد(پژوهشکده مناطق خشک و بیابانی-دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی) به ثمر نشست و نتایج کاربردی مربوط به برداشتهای نیمه دوم سال 1391 و سال 1392 در قالب کارگاه آموزشی سه روزه در اداره کل منابع طبیعی استان کرمان ارائه شد.
وی ادامه داد: طی این کارگاه علاوه بر مقایسه مقادیر فرسایش بادی در اراضی شاهد با اراضی مدیریت شده به روش بیولوژیک، نرم افزار سنجش فرسایش بادی و ریزگردها که در محیط MATLAB توسط مهندس محمدرضا کوثری دانشجوی دکترای آبخیزداری دانشگاه یزد نگارش و تنظیم شده بود، ارائه شد.
رییس پژوهشکده مناطق خشک و بیابانی دانشگاه یزد افزود: موارد ارائه شده در این کارگاه با استقبال کارشناسان دفتر امور بیابان سازمان جنگلها، معاونت آن دفتر و مسؤولان اداره کل منابع طبیعی کرمان قرار گرفت. وی گفت: قبل از ارائه این نرم افزار محاسبات مقدار فرسایش بادی در قالب یک فرایند زمانبر و استفاده از نرم افزارهای متعدد انجام میشد؛ لیکن در حال حاضر این امکان وجود دارد تا بتوان رخدادهای مختلف فرسایش بادی در شرایط مختلف اندازهگیری کرد. اندازهگیری مقدار فرسایش گام اول به منظور کنترل آن است.
دکتر عظیم زاده اظهار کرد: در پروژه بینالمللی RFLDL دکتر حمیدرضا عظیمزاده، دکتر محمدرضا اختصاصی، مهندس محمدرضا کوثری دانشجوی دکترای آبخیزداری و مهندس فیروزه نظری همکاری دارند.
Related Assets:
- وقتی تمام مراحل تألیف تا نشر کتاب ظرف 2 ماه طی می شود!/ گزارشی از ادعای تالیفات کتب از بازه زمانی ریاست اولیاء در دانشگاه یزد
- تألیفات دانشگاه یزد ؛ از ادعا تا واقعیت!
- تأسیس رشته کارشناسی ارشد سیستم های اقتصادی اجتماعی در دانشگاه یزد
- کانون های حساس فرسایش بادی در بافق شناسایی شد
- برخلاف گذشته امسال«آشنایی با دفاع مقدس» در دانشگاه یزد به گروه معارف واگذار نشد/ارائه یا عدم ارائه این درس ربطی به گروه معارف ندارد
- پذیرش دانشجوی دکترای علوم اقتصادی در پردیس دانشگاه یزد
- به من میگن: «خروس بی محل» ابرکوه!