دبیرکل حزب اتحاد ملت به کدام واقعیت اذعان کرد؟
به گزارش یزدرسا علی شکوریراد دبیرکل حزب اتحاد ملت در گفتگویی اظهار داشت: اعتراضات اخیر موجب ریزش رأی اصلاحطلبها نشده یا اگر شده خیلی کمتر از میزانی است که از رأی اصولگراها ریزش کرده است؛ اعتراضات معمولا در حواشی شهرهای بزرگ و در مناطقی که مردم از برخورداری مالی کمتری بهرهمند هستند اتفاق افتاد.
وی ادامه داد: این جاها به طور سنتی جاهایی بوده که مردم مناسکی رأی میدادند، یعنی همانطور که نماز میخوانند و روزه میگیرند میآمدند و رأی میدادند، خب اینها الان آسیب دیدهاند، بنابراین برخلاف دورههای قبل که کاهش مشارکت، بیشتر به ضرر اصلاحطلبها بود، بعد از این اعتراضات اخیر در حقیقت کاهش رأی بیشتر در اردوگاه اصولگرایان اتفاق افتاده است.
در رابطه با این سخنان دبیرکل حزب اتحاد ملت چند نکته قابل اهمیت است. نکته اول اینکه او با این سخنان به صراحت نسبت حزب و جریان سیاسی متبوعش با عموم مردم را بیان میکند. در واقع شکوریراد علنا میگوید: درست است که مسئله گرانی بنزین موجب نارضایتی عموم مردم شده است اما این موضوع خیلی به پایگاه رأی اصلاحطلبی ربطی ندارد چرا که اصلا پایگاه اجتماعی اصلاحطلبان جایی غیر از عموم مردم است.
افزون بر این، وی در این سخنان به واقعیت تأسفبار دیگری نیز اذعان میکند و آن هم اینکه اگر ناکارآمدی دولت شرایطی را بر کشور حاکم کرده که مردم تحت فشار اقتصادی و معیشتی هستند و اگر گرانی چندبرابری بنزین موجب تشدید فشارها بر روی مردم شده است این اساسا برای جریان اصلاحطلب موضوعیتی ندارد و آنچه مهم است این است که این گرانیها و این فشارهای اقتصادی به بدنه رأی اصلاحطلبان ضربهای وارد نکرده و لذا جای نگرانی وجود ندارد.
به عبارت دیگر نگاه این آقایان به مسائل اقتصادی و معیشتی مردم هم نگاه سیاسی است و تا زمانی که این مشکلات اقتصادی متوجه خود آقایان و اقشار بالانشین نشود ایرادی ندارد که عموم مردم زیر بار گرانی له شوند.
اما طنز ماجرا جایی است که همه این موارد در حالی اتفاق افتاده است که وضعیت امروز کشور و فشارهایی که به قول جناب شکوریراد «به مردمی که از برخورداری مالی کمتری بهرهمند هستند» وارد میشود همگی ماحصل عملکرد دولتی است که با حمایت اصلاحطلبان و «تکرار»های آنها روی کار آمده و چنین وضعیتی را بر کشور حاکم کرده است.
البته اظهارات دبیرکل حزب اتحاد ملت یک فرضیه را نیز به ذهن متبادر میکند و آن هم اینکه اصلا از کجا معلوم که این همه ناکارآمدی و بیتدبیری، عامدانه نباشد تا بدین شکل بر روی اقشار ضعیف فشار وارد کنند و آنها را از حضور پای صندوقهای رأی ناامید کنند و از طرفی با حضور سازماندهی شده شمال شهریهایی -که تصمیمات و ناکارآمدیهای دولت تأثیری بر روی زندگی آنها ندارد- بار دیگر خود را بر مردم تحمیل کنند.
انتهای پیام/