در دیدار اعضای جامعه مدرسین با ظریف چه گذشت؟
به گزارش یزد رسا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی جامعه مدرسین قم، اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در جلسه ای با حضور وزیر امور خارجه کشورمان به بررسی ابعاد مختلف بیانیه ژنو و مسائل کلی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران پرداختند.
اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با توصیه به وزیر امورخارجه مبنی بر رعایت عزت مندی در مذاکرات هسته ای تاکید کردند: معتقدیم حمایت های مقام معظم رهبری سرمایه مهمی برای شماست و شما نیز لازم است دقیقا دیدگاه ها و منویات ایشان را که در بر گیرنده درخواست مردم انقلابی است لحاظ کنید.
در ادامه تعدادی از اعضای جامعه مدرسین برخی از ابهامات و نکات موجود در متن بیانیه را مطرح کردند و از دکتر ظریف درخواست کردند در این زمینه توضیحات لازم را ارائه دهد.
بر اساس این گزارش دکتر ظریف در ابتدای صحبتهای خود به چارچوب حاکم بر دستگاه دیپلماسی اشاره کرد و گفت: باور ما این است که مبنای قدرت در دنیا تغییر یافته است و دیگر قدرت نظامی و اقتصادی نمی تواند آخرین حرف باشد.
وی افزود: قدرت نرم در سالهای اخیر مطرح شده است که حتی ما چنین قدرتی را معتبر نمی دانیم بلکه باور و اعتقاد ما قدرت معنوی است و همین قدرت معنوی است که سایر قدرت ها را تحت تاثیر قرار داده است.
وزیر امور خارجه خاطر نشان کرد قدرت معنوی نظام جمهوری اسلامی ایران نیز بر گرفته از حمایت ها و مقاومت های مردمی است و در گفتمان جمهوری اسلامی ایران قدرت معنوی حرف نخست را می زند.
دکتر ظریف افزود: استراتژی ما این است که نباید اجازه بدهیم ایران بعنوان یک تهدید برای منطقه مطرح شود.
وزیر امور خارجه به تشریح روند مذاکرات ژنو اشاره کرد و گفت: اولویت نخست ما عزت جمهوری اسلامی ایران بود که بر همین اساس به وزیر امور خارجه آمریکا صراحتا گفتم ملت ایران به غرب هیچ اعتمادی ندارد و مشکل مردم ایران با شما عدم رعایت عزت مندی است و باید این مشکل را حل کنید.
وی در عین حال بر رعایت دقیق خطوط کلی ترسیم شده از سوی مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: به ملت عزیز ایران اطمینان می دهم همه این خطوط ترسیم شده، مد نظر تیم مذاکره کننده بوده و خواهد بود. ما هر چه داریم از انقلاب است و آماده ایم همه ی داشته های خود را برای آن هزینه کنیم.
وی در ادامه به تشریح جزئیات فنی و سیاسی مذاکرات ژنو پرداخت و به سوالات اعضای جامعه مدرسین پاسخ گفت. در خاتمه وزیر امور خارجه از جامعه مدرسین حوزه علمیه قم درخواست نمود کارگروه مشترکی میان حوزه و دانشگاه (متخصصین روابط بین الملل) تشکلیل گردد تا در راستای گفتمان معنایی در جامعه بین الملل بعنوان قدرت جمهوری اسلامی ایران به طرح و نظریه بپردازند.