درخواست امان نامه نفر دوم جیش العدل از ایران
معاون امنیت داخلی وزارت اطلاعات نیز در گفتگویی اعلام کرد که سعید ترکمان زهی صبح همان روز (۱۸ فروردین ۹۴) به عنوان سخنگوی جیش العدل خبر به شهادت رسیدن ۸ نفر از مرزبانان جمهوری اسلامی ایران را توسط این گروه که در تاریخ ۱۷ فروردین ۹۴ انجام شده بود را اعلام کرد و مسوولیت آن را برعهده گرفت و شب همان روز در کراچی پاکستان به هلاکت رسیده است.
در همین رابطه، خبرنگار فارس به برخی اطلاعات و جزئیات جدید از ابهامات نقش سعید ترکمانزهی در گروهک تروریستی جیش العدل دست یافت که می تواند برخی زوایای تاریک ترور وی را روشنتر کند.
* «ملا معاذ» کیست؟
سعید ترکمان زهی (ملا معاذ) از قدیمیترین چهرههای همراه و همگام با عبدالمالک ریگی (رهبر معدوم گروهک تروریستی جندالله) محسوب می شد که پس از تاسیس این گروهک، به یکی از یاران مورد اعتماد عبدالمالک تبدیل شده و در کارنامه او، بیش از یک دهه اقدامات ضدامنیتی و خرابکارانه علیه کشورمان دیده میشود.
ترکمان زهی سال ها قبل پس از فرار از ایران به پاکستان رفته و به شدت تحت تاثیر آموزش های دینی عبدالرئوف ریگی –برادر بزرگتر عبدالمالک و مفتی گروه جندالله- قرار داشته است و به همین دلیل در مباحث اعتقادی به نوعی شاگرد عبدالرئوف محسوب می شود و عبدالرئوف نیز به وی علاقه مند بوده و به او توجه خاصی داشته است. چنانکه عبدالرئوف پس از جدا شدن از جیش العدل و تاسیس گروه جدیدی با نام «جیش النصر» امید زیادی به پیوستن سعید ترکمان زهی داشته است. اما این موضوع هیچ وقت اتفاق نمی افتد و عملا عبدالرئوف به نوعی شاگرد قدیمی اش را به یکباره در مقابل خود احساس میکند.
با کشته شدن مشکوک عبدالرئوف ریگی، هنگامی که پای محمد ظاهر –رهبر جیش العدل- به عنوان قاتل به میان آمد، برخی ناظرین امنیتی انتظار تحرکاتی از سوی سعید ترکمان زهی را حتی علیه محمد ظاهر داشتند اما او درباره مرگ استادش واکنش جدی نه تنها نشان نداد بلکه تلاش کرد موضوع را به نحوی دیگر مطرح و بیان کند.
این موضوع یکی از نقاط ابهام آمیز زندگی سعید ترکمان زهی محسوب میءشود.
با این وجود پس از حذف عبدالرئوف ریگی از سخنگویی جیش العدل و ترور مشکوکش، سعید ترکمان زهی با تایید محمد ظاهر رهبر جیش العدل به عنوان سخنگوی این گروهک منصوب می شود و سرویس اطلاعاتی عربستان نیز ضمن استقبال از این اقدام، زمینه ارتباط گسترده ترکمان زهی با شبکه العربیه را فرآهم می کند.
ترکمان زهی پس از انتصاب به عنوان سخنگوی جیش العدل دارای ارتباط وسیعی با افسران اطلاعاتی سعودی می شود و دیدارهای متعددی با آنها در کویته و کراچی برگزار می کند. افسران سعودی نیز نه تنها شبکه العربیه را به صورت وسیع در اختیار وی قرار می دهند بلکه گاهی وقت ها به علت برخی توانمندی ها، بیشتر از محمد ظاهر به وی بها می دهند.
لازم به ذکر است که بر اساس برخی مستندات، تنها مصاحبه انجام شده محمد ظاهر با العربیه، اساسا واقعیت نداشته و این سعید ترکمان زهی بوده است که به جای محمد ظاهر سخن گفته و اظهاراتش را به نام او در شبکه العربیه منتشر کرده است.
اما ابهام دوم درباره ترکمان زهی کناره گیری وی از گروهک جیش العدل برای مدت زمانی قابل توجه است که گفته می شود وی در مقطعی، به مدت چندین هفته از اعضای جیش العدل فاصله می گیرد.
اما مسئله ای که مرگ ترکمان زهی را پیچیده تر می کند، همزمانی ترور وی با «درخواست امان نامه از ایران» است.
به گزارش جهان، ترکمان زهی چندی قبل رسما در خواست امان نامه از ایران را مطرح کرده و حتی فرزندان خود را نیز به ایران می فرستد ولی زمان زیادی از درخواست امان نامه توسط وی نمیگذرد که به یکباره در کراچی پاکستان، آن هم در یک مکان عمومی به قتل می رسد.
اینها در حالیست که گروهک جیش العدل در بیانیه های خود، ترور سعید ترکمان زهی را با تاخیر و در هاله ای از ابهام مطرح می کند.
قابل تامل تر آنکه این گروه در بیانیه ای خیالی مدعی می شود که ترکمان زهی طی یک عملیات در ایران کشته شده است.
این در حالیست که بر خلاف دیگر بیانیه های گروه جیش العدل که کشته شدن چهره هایی مانند عبدالرئوف در کویته را به صراحت اعلام کرد ولی درباره ترکمان زهی اصرار ویژه ای دیده می شود که بیان کنند ترکمان زهی در کنار آنها و در یک عملیات نظامی کشته شده است. درحالی که سخنگوی جیش العدل در شهر کراچی پاکستان، بی خبر از همه جا در یک کتاب فروشی کشته شده است.
در هر صورت ترکمان زهی کشته شد تا اسرار زیادی از گروه های مختلف تروریستی از زمان مرگ عبدالمالک تا جانشینی محمد ظاهر و سپس قتل و ترور عبدالرئوف (رهبر جیش النصر) و همچنین ترور محمد شفیع ( رهبر گروه انصار ایران) را با خود به زیر خاک ببرد.