ID : 38781269
یادداشت؛
درس های سیل ابرکوه برای مسئولین
این بارندگی نشان داد طبیعت در هر زمان و مکانی ممکن است انتقام گرفته و اقدام به اجرای حکم علیه ساختوسازهای غیرمجاز در مسیر سیلاب و رودخانه کند.
به گزارش یزدرسا؛ مهران فاطمی استادیار اقلیمشناسی دانشگاه میبد در پی سیل شهرستان ابرکوه و خسارتهای سنگین آن نوشت:
با نگاهی به حوادث سالهای گذشته ابرکوه میتوان گفت این شهرستان، مستعد حوادثی ازجمله سیل، زلزله، طوفان و ... است. قرارگرفتن در نزدیکی گسل نائین سیرجان، ثبت طوفان با سرعت بیش 170 کیلومتر در ساعت و بارندگی بیش از 80 میلیمتر در یک شبانهروز نشان از حادثهخیز بودن آن است.
طبق گزارشات هواشناسی بارندگی اخیر این شهرستان 43 میلیمتر بوده و خسارت سنگین ناشی از آن نشان داد در بحث مدیریت بحران، ابتدای راه هستیم. اولین اصل مدیریت بحران پیشگیری است که اگر بهدرستی رعایت شود سه اصل دیگر (آمادگی، مقابله و بازسازی) با کمترین هزینه و تلفات صورت خواهد گرفت.
این بارندگی که تلنگری بود بر پیکره مدیریت بحران شهرستان ابرکوه، خسارتی بیش از 50 میلیارد تومان (بررسی خسارتها ادامه دارد) به تأسیسات و زیرساختها، آثار تاریخی، بیخانمانی بیش از 50 خانوار روستایی و شهری، جاری شدن سیل، نارضایتی اجتماعی و... به دنبال داشت.
اما باید چند سوال از مجموعه مدیریت بحران شهرستان پرسید. علیرغم اخطاریه و پیشبینی سازمان هواشناسی در وقوع بارندگی و جاری شدن سیل، آیا امکان تشکیل جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران سه روز قبل از وقوع حادثه وجود نداشت؟
آیا به گفته شاهدان وقوع سیل فقط یک بازدید میدانی کافی نبود تا به خطرپذیری روستای فیروزآباد و شهر مهردشت پی ببرید و با کمترین هزینه جلو این حادثه را بگیرید؟
جاری شدن سیل در بلوار ابوریحان و آبگرفتگی یکی از محلات قدیمی آن نشان داد، فریاد کارشناسان و رسانهها بر عدم اجرای این طرح در مسیر رودخانه بیعلت نبوده و اتهام بیکفایتی را باید بر مدیران آن زمان زد که بر اجرای این پروژه اصرار کردند.
بارندگی اخیر نشان داد که چقدر در تامین تجهیزات ابتدایی و ماشینآلات سنگین چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی ناتوانیم.
این بارندگی نشان داد طبیعت در هر زمان و مکانی ممکن است انتقام گرفته و اقدام به اجرای حکم علیه ساختوسازهای غیرمجاز در مسیر سیلاب و رودخانه کند.
بارندگی 43 میلیمتری شهرستان نشان داد که ما در مدیریت بحران خود دچار بحرانزدگی هستیم.
آبگرفتگی اکثر معابر و خیابانها ازجمله صاحبالزمان (عج)، ایثارگران، آزادگان، بلوار امام علی(ع) و... حاکی از آن است که اجرای طرح دفع آبهای سطحی شهرستان نیاز به یک تلاش و همت مضاعف دارد و باید در اولویت تامین اعتبار قرار گیرد.
سیل هفته جاری اگرچه خسارت زیادی به شهرستان وارد نمود اما فرصتی فراهم کرد تا مدیران در رفتار خود بازنگری کنند و برای مقابله با بحرانها با برنامه و آمادگی بیشتری حاضر شوند و نهادهای نظارتی و قضایی مساله را با جدیت پیگیری و با کوتاهیهای احتمالی برخورد کنند.
انتهای پیام/
summary-address :