ID : 34073102
عضو فراکسیون امید مجلس خبر داد

دستور روحانی برای محدودیت تلگرام


عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی می‌گوید حسن روحانی با توجه به تهدیدات امنیتی و اقتصادی تلگرام، موافق فیلترینگ این شبکه پیام‌رسان است.

به گزارش یزدرسا، پس از ماه‌ها کش‌وقوس و در میان تاییدها و تکذیب‌ها درباره سرنوشت تلگرام، دیروز حسن روحانی تصمیم کشور برای مواجهه با این شبکه پیام‌رسان خارجی را اعلام کرد. او دستور داد شبکه پیام‌رسان در ایران از انحصار تلگرام خارج شود. روحانی داشتن شبکه پیام‌رسان ایرانی، امن و ارزان را باعث افتخار همگان دانست اما این را نیز گفت که این کار با تولید محتوای خوب، جذاب و مفید تامین خواهد شد. روحانی حتی از موافقت خود با فیلتر تلگرام به دلیل تهدیدات امنیتی و اقتصادی گفته است.

این دستور حسن روحانی بخشی از تصمیمی است که شورای‌عالی فضای مجازی به ریاست رئیس‌جمهور اتخاذ کرده است و به نظر می‌رسد گام‌های دیگری برای محدود کردن فعالیت این شبکه پیام‌رسان در ایران در دستور کار است؛ گام‌هایی که شورای‌عالی فضای مجازی اعلام آن را به زمان مناسب موکول کرده است.

حسن روحانی، رئیس‌جمهور دیروز (سه‌شنبه) در دیدار نوروزی جمعی از وزرا، استانداران و مدیران دستگاه‌‌های اجرایی با بیان اینکه خواست مردم از دولتی که به آن رای داده‌‌‌‌اند، تلاش بیشتر برای تقویت رفاه و امنیت است، گام برداشتن در مسیر گسترش بیشتر دسترسی به فضای ارتباطی، اطلاعات و قدرت انتخاب مردم را ضروری خواند و تاکید کرد: داشتن پیام‌رسان‌‌های ایرانی توانمند، امن و ارزان که بتوانند مشکل و نیازهای مردم را حل کنند، بی‌تردید باعث افتخار همگان خواهد بود و هدف از ایجاد و تقویت نرم‌افزارها و پیام‌رسان‌‌های داخلی فیلتر یا مسدود کردن دسترسی‌ها نباید باشد، بلکه باید با هدف رفع انحصار در پیام‌رسان‌ها انجام شود. روحانی آموزش استفاده بهینه از فضای مجازی و تدوین محتوای مناسب و خوب برای انتشار در این فضا را نیز ضروری خواند و گفت: فضای مجازی خوب با تولید محتوای خوب، جذاب و مفید و نه صرفا با انحصار و محدود کردن آن، تامین خواهد شد.

اظهارات حسن روحانی و دستور وی برای خروج از انحصار تلگرام به عنوان یک شبکه پیام‌رسان خارجی در کشور، نشان‌دهنده تصمیم دولت در نحوه مواجهه با شبکه پیام‌رسان تلگرام به عنوان یکی از مسائل اصلی در حوزه ارتباطات است. به‌رغم تاکید چندباره مقامات ایرانی بر انتقال سرورهای تلگرام به ایران- با توجه به کاربران میلیونی ایرانی این شبکه پیام‌رسان- تلگرام با این درخواست مخالفت کرد.

در حوادث دی‌ماه نیز این شبکه رسما به بستر آموزش اقدامات تروریستی تبدیل شد و درخواست‌ها برای فیلتر این کانال‌ها با مخالفت تلگرام مواجه شد. همین موضوع نیز باعث فیلتر چندهفته‌ای تلگرام در ایران شد. اما موضوع ورود این شبکه پیام‌رسان به فعالیت‌‌های اقتصادی و ارز دیجیتال، باعث شد تا نهادهای امنیتی و اقتصادی نسبت به تبعات این اقدام و هموار شدن مسیر خروج ارز از کشور هشدار دهند. آنگونه که رسانه‌‌های غربی می‌گویند تلگرام طی 2 ماه گذشته با انجام 2 پیش‌فروش خصوصی، 7/1 میلیارد دلار سرمایه برای راه‌اندازی پول مجازی خود جمع‌آوری کرده است. آنگونه که پیش‌بینی می‌شود با فروش ارز دیجیتال، حدود 50 میلیارد دلار ارز از کشور خارج خواهد شد. علاوه بر این، با استفاده از این ارز دیجیتال امکان پولشویی نیز در کشور فراهم می‌شود.

احتمال فیلترینگ تلگرام در روسیه

با ورود شبکه پیام‌رسان تلگرام به حوزه اقتصاد و تبعاتی که ارز دیجیتال «گرام» می‌تواند بر اقتصاد کشور تحمیل کند، مساله فیلتر تلگرام به صورت جدی در دستور کار مقامات کشور قرار گرفت. بر همین اساس نیز روز گذشته حسن روحانی از لزوم خروج از انحصار این شبکه پیام‌رسان سخن گفت. اما علاوه بر ایران، تلگرام در برخی دیگر از کشورها نیز وضعیتی مشابه دارد و احتمال اعمال محدودیت‌‌‌هایی برای این شبکه پیام‌رسان در آمریکا، انگلیس و روسیه وجود دارد.

دادگاه عالی روسیه بتازگی برای دومین بار در یک ‌سال گذشته رای به همکاری تلگرام با نهادهای امنیتی این کشور در راستای مقابله با تروریسم داد اما شرکت پیام‌رسان تلگرام برای دومین بار از رای دادگاه عالی روسیه برای همکاری با نهادهای امنیتی این کشور در راستای مقابله با تروریسم سرپیچی کرد. طبق گزارش رسانه‌های روسی، در صورت شکایت سازمان تنظیم مقررات رادیویی روسیه به دادگاه، احتمال فیلترینگ تلگرام طی ماه‌های آینده وجود دارد. تلگرام سال گذشته نیز از سوی دادگاه موظف به همکاری با نهادهای امنیتی روسیه شد اما از انجام آن امتناع کرد.

سرویس امنیت فدرال روسیه می‌گوید اعضای گروه‌های تروریستی مانند داعش از نرم‌افزار تلگرام برای ارتباط با یکدیگر و برنامه‌ریزی عملیات‌ها استفاده می‌کنند. نهادهای امنیتی آمریکا، انگلیس و چند کشور اروپایی دیگر نیز درخواست‌های مشابهی را از نرم‌افزارهای پیام‌رسان از جمله تلگرام مطرح کرده‌اند.

عضو فراکسیون امید: روحانی موافق فیلترینگ تلگرام است

عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی می‌گوید حسن روحانی با توجه به تهدیدات امنیتی و اقتصادی تلگرام، موافق فیلترینگ این شبکه پیام‌رسان است. داوود محمدی در گفت‌وگو با فارس، در تشریح دیدار نوروزی جمعی از نمایندگان مجلس که با حسن روحانی رئیس‌جمهور انجام شد، اظهار داشت: در این نشست درباره موضوع فیلترینگ تلگرام هم مباحثی مطرح شد و موضوعات جدی از سوی رئیس‌جمهور مطرح شد. 

نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: رئیس‌جمهور تأکید کرد ما باید متکی به خود باشیم و حرکت‌های لازم را در بخش فضای مجازی، خودمان انجام دهیم و در عین حال باید از مضرات تلگرام جلوگیری کرد. وی با بیان اینکه مباحث کلی درباره فیلترینگ تلگرام از سوی رئیس‌جمهور مطرح شد، گفت: البته نمایندگان درباره فیلترینگ تلگرام نظرات مختلفی دارند اما آنچه در فضای مجازی ایجاد شده حامل یک سری نگرانی‌های جدی در حوزه‌های امنیتی و حتی اقتصادی جدی است و این امری است که همه صاحب‌نظران روی آن اتفاق‌نظر دارند.

وی در ادامه در پاسخ به این سوال که در مجموع رئیس‌جمهور موافق فیلترینگ تلگرام است؟ خاطرنشان کرد: بله! البته در این جلسه عنوان شد همه مزایا و مضرات این پیام‌رسان باید در کنار هم دیده و در عین حال باید همه مسائل در نظر گرفته شود، هیچ شکی در این نیست که این فضا عمدتاً در اختیار غربی‌هاست و استفاده مناسب را برای خود می‌برند و فضای اقتصادی که در آنجا تقسیم شده در حقیقت به نفع آنها و به ضرر کشورهایی نظیر ایران است و لذا مشکلاتی را برای ما ایجاد می‌کند. نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی همچنین عنوان کرد: رئیس‌جمهور در ادامه توضیحات خود تصریح کرد، در حوزه امنیتی تلگرام دارای اشکالاتی برای کشور ما است که طبیعتا ما برای تداوم امنیت در کشورمان و همچنین تداوم حرکت‌های اقتصادی باید راهکارهای مناسب هم داشته باشیم،‌ لذا مساله فیلترینگ تلگرام باید به صورت همه‌ جانبه بررسی شود.

وطن امروز




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.