دلایل هجوم مردم به بازار سرمایه چیست؟
عضو انجمن اقتصاددانان ایران در مصاحبه با خبرنگار یزد رسا گفت: اگر بخواهیم دلایل اقبال مردم به بازار سرمایه و بورس را تحلیل کنیم لازم است کمی به عقب بازگردیم و قضایا را در سال ۹۷ و ۹۸ و اتفاقاتی که افتاد دنبال کنیم.
عباس علوی راد ادامه داد: مجموعه حوادثی که بعد از تکانه ارزی سال ۹۷ اتفاق افتاد باعث شد یک تورم سنگین شکل گیرد و در اثر افزایش بسیار قابل ملاحظه قیمت ارز افراد برای نجات نقدینگی خود در یک رفتار کاملاً منطقی و منطبق بر عقلانیتِ اقتصادی دست به کار شدند و از طرف دیگر سایر داراییها مثل مسکن، خودرو، طلا و سایر دارایی ها خودشان را با سرعت هر چه تمام تر با افزایش قیمت دلار هماهنگ کردند. در بازار سرمایه هم در اوایل این اتفاق با یک ملایمت انجام شد.
وی ادامه داد: اما در ادامه ریسک دارایی های دیگر بالا رفت و بازدهی کاهش پیدا کرد به خاطر همین بازار بورس و سرمایه آخرین شکلی از داراییها بود که خود را با جهش ارزی هماهنگ کرد. از طرف دیگر وقتی در پایان سال ۹۸ شاخص قیمت بورس اوراق بهادار تهران چیزی در حدود ۱۹۰ درصد نسبت به سال قبل رشد داشت، باعث شد تا افراد بیشتری جذب بورس شوند.
علوی راد اظهار کرد: اوج ماجرا در همین یکی دو ماه اخیر اتفاق افتاد. یعنی با مجموعه مدیریت بانک مرکزی بر روی نرخ ارز و بازدهی اندک قیمت سکه و طلا و همینطور کاهش نرخ سود بانکی به ۱۵ درصد همه این ها شانس افراد را برای در امان ماندن از تورم ۴۱ درصدی و کاهش ارزش پول به تکاپو انداخت و اینجاست که آرام آرام حتی افرادی که تخصص کمتری داشتند اقبال بیشتری به حضور در بازار سرمایه و خرید سهام به بهانه سودهای بالا پیدا کردند.
وی تاکید کرد: مجموعه اقدامات دولت در کنترل بازار ارز، نرخ سود بانکی، همچنین عرضه اولیه ۱۰ درصد کل سهام شستا و برنامه ریزی برای عرضه اولیه های بعدی به این فرآیند ورود افراد حقیقی به بورس شتاب داد.
این کارشناس اقتصادی گفت: از سوی دیگر دولت مقرر کرد که بخشی از سهام عدالت یعنی چیزی حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان را در قالب بورس عرضه و از این طریق حدود 49 میلیون نفر از دارندگان سهام را به بورس اضافه کند. یعنی اگر قبلاً تنها ۱۱ میلیون نفر کد بورسی داشتند با این ۴۹ میلیون نفر ۶۰ میلیون سهامدار بورس در ایران خواهیم داشت.
وی اضافه کرد: این میزان سهامدار آن هم به نسبت جمعیت کشور این پالس را به عموم مردم جامعه می دهد که دولت در بخش بازار سرمایه میخواهد وارد یک پارادایم شیفت و یا تغییر مبنا شود.
علوی راد ابراز داشت: اینکه این تصمیم دولت به نفع کشور خواهد بود یا خیر و اینکه آیا دولت میخواهد از طریق این منابع به دنبال پوشش کسری بودجه است یا اتفاقات مبنایی رخ داده را نمی توان با قاطعیت پاسخ داد و باید منتظر گذر زمان و رفتار دولت ماند.
انتهای پیام/
Related Assets:
- نادیده انگاشتن بیکاری مشکلات اقتصادی یزد را تشدید می کند
- فریب رونق کاذب بورس را نخورید
- نوسان بازار سهام طبیعی است
- برداشت گوجه سبز در مهریز ۳۰ درصد کاهش یافت
- چرا هر وقت اصلاحطلبان روی کارند، بورس سقوط میکند؟!
- چراروحانی افت65هزارمیلیاردی بازارسرمایهراخروجاز رکودمینامد؟!
- افزایش 3.5 برابری ارزش معاملات بورس منطقهای یزد
- آغاز پذیره نویسی صندوق های قابل معامله ETF
- حباب دانستن تمام سهام بورس اشتباه محض است