دموكراتها و جمهوريخواهان در پی ثبت توافق احتمالي بهنام خود هستند / لزوم توجه بيشتر تيم مذاكرهكننده به خطوط قرمز نظام
به گزارش یزدرسا ،محمد حسن آصفري عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس ،با اشاره به انتخابات اخیر کنگره آمریکا و پیروزی جمهوریخواهان در آن، اظهار داشت: انتخابات امريكا انتخاباتي نيست كه با حضور آحاد مردم در همه بخشها برگزار شود و از سوي ديگر كانديدايي كه در اين انتخابات شركت ميكنند در امريكا داراي ثروت هستند و در واقع حضور لابيهاي قدرت و ثروت در انتخابات امريكا چشمگير است.
آصفري ادامه داد: نامزدهاي كنگره انتخابات امريكا سعي ميكنند خود را وابسته به مجموعه سرمايهداران امريكا بدانند و ميتوان گفت آينده مردم به نظرات 5 درصد از صاحبان سرمايه در امريكا بستگي دارد.
وي با بيان اينكه پيروزي حزب جمهوريخواه در مذاكرات بيتاثير نخواهد بود، گفت: هم حزب جمهوريخواه و هم حزب دموكرات علاقه مند هستند كه موضوع هستهاي به نام خودشان ثبت شود.
مذاكرات را از يك سو حزب دموكرات دنبال ميكند و از سوي ديگر حزب جمهورِيخواه ميخواهد به نام خود تمام شود و از آنجا كه دولت امريكا وابسته به حزب دموكرات است و با توجه به اينكه اكثريت مجمع نمايندگان كه اكثرا جمهوريخواهان آن را تصويب كردند به طبع آنها تلاش خواهند كرد كه مذاكرات در زمان دولت اوباما به نتيجه نرسد و در زمان روي كار آمدن دولت جمهوريخواه به نتيجه برسد و اين برگ برنده را خود در اختيار داشته باشند.
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس افزود: با توجه به انتخابات 2016 كه در پيش است، لذا حل مسئله هستهاي را در قالب گفتوگو يك امتياز قلمداد ميكنند و با توجه به نظرسنجي كه ميان امريكاييها صورت گرفته است بيش از 65 نفر از مردم امريكا نظر دادند كه موضوع هستهاي ايران بايد در قالب مذاكرات حل شود؛ چه در دولت جمهوريخواه باشد و چه در دولت دموكرات اين در حالي است كه جمهوري اسلامي ايران ذرهاي از حقوق هستهاي خود عقبنشيني نخواهد كرد و اجازه زيادهخواهي به آنها نخواهد داد.
آصفري بيان داشت: براي ما تفاوتي ندارد كه جريان دموكرات روي كار باشد يا جمهوريخواهان چرا كه ما به دنبال دو موضوع هستيم؛ ابتدا لغو همه تحريمها و دوم به رسميت شناختن حقوق هستهاي جمهوري اسلامي ايران. با توجه به اختياراتي كه كنگره امريكا به اوباما داده برداشتن تحريمها هيچ مانعي سر راه دولت امريكا و اوباما ندارد و اين دولت ميتواند آنها را بردارد و چرا كه طبق مصوبه كنگره امريكا برداشتن تحريمها جزو اختيارات دولت امريكا است و لذا تيم مذاكره كننده بايد به اين موضوع توجه داشته باشد و اين جو سياسي كه آنها به راه انداختهاند به جهت گرفتن امتياز بيشتر است و بايد گفت اگر كنگره بخواهد امتياز بيشتري بگيرد، از سوي تيم ايراني نبايد در اين قضيه كوتاهي صورت گيرد.
وي با تاكيد بر اينكه تيم مذاكره كننده ايران بايد همچنان مقتدارانه حقوق هستهاي را دنبال كنند، عنوان كرد: تيم ايراني بايد حقوق هستهاي ملتمان را به طور دقيق دنبال كنند. هر گونه تعليق در غنيسازي، انتقال مواد توليد شده اورانيوم به خارج از كشور و اقدام در جهت اينكه تحريمها را برندارند جزو خطوط قرمز ماست و تيم مذاكره كننده بايد به آنها توجه بيشتر داشته باشد.
اين عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در پايان با اشاره به پيروزي جمهوريخواهان در انتخابات كنگره امريكا يادآور شد: مطمئنا جمهوريخواهان به دنبال اين هستند كه اين برگ برنده حل مسئله هستهاي را به نام خودشان ثبت كنند و لذا بحثهايي كه مطرح ميشود به نظر ميرسد اين يك قضيه سياسي است كه خود امريكاييها درست كردند.
چه جمهوريخواه روي كار باشد و چه دموكرات اينها هيچ راهي جز پذيرفتن حقوق هستهاي ايران ندارند و مطمئنا آنها نيز به اين نتيجه رسيدهاند. جمهوريخواهان به دنبال اين هستند كه برگ برنده را به نام خودشان ثبت كنند چرا كه ميدانند توان رويارويي با جمهوري اسلامي را ندارند و ميدانند تحريمها نميتواند مردم ايران را با شكست مواجه كند يا مجبور به عقبنشيني از مواضع خود شوند.
منبع : جوان آنلاين
انتهای پیام/ص
Related Assets:
- مجلس تا زماني از تيم هستهاي حمايت ميكند كه لغو همه تحريمها را دنبال كند
- آصفری: پارلمان ترکیه از اقدام دولت این کشور نسبت به آموزش تروریستها جلوگیری کنند
- روباه پیر همانند آمریکایی ها قابل اعتماد نیستند/ بازگشایی مجدد سفارت انگلیس عقب نشینی در مقابل مواضع گستاخانه و ضد ایرانی کامرون است
- تصویب طرح دو فوریتی مجلس برای غنیسازی ۶۰ درصد در صورت تشدید تحریمها
- انتشار جزئیات بودجه نظامی خلاف امنیت ملی است
- توافق بد قطعا پيروزي تلقي نمي شود
- عدم توافق با 1+5 نشانه غيرقابل اعتماد بودن غرب است
- RQ 170 یکی از توانمندی های ایران است/ عدم توافق بهتر از توافق بد است
- اقدام عناصر فتنه كمتر از هشت سال جنگ تحميلي نبود
- آمریکا با تحریمهای جدید به دنبال تغییر دیدگاه ایران نسبت به مذاکرات است