ده سال عمر و سرمایه ام را با درختان خرمای تقلبی برباد دادم/ عدم حمایت از نخل کاران بافقی، باید فاتحه خرمای این شهر را خواند
به گزارش یزدرسا به نقل از بافق خبر؛ از چندین سال پیش طرح اصلاح نخیلات در بافق برای بهره وری و بهبود کیفیت محصولات خرمای بافق آغاز شده و تاکنون ادامه دارد.
کشاورزان بافقی هر کس به وسع خود اقدام به اصلاح نخیلاتشان کردند اما موردی جالب آنهم پس از 10 سال پیش آمد.
بعضی از کشاورزان تعداد قابل توجهی نخل از نوع پیارم خریداری کردند و در زمینهای خود نشاندند.قریب به 10 سال از آبیاری و پرورش آن گذشت اما وقتی محصول آن چیده شد نه تنها خرمای پیارم نبود بلکه خرمای معمولی هم نبود و نمی توان از آن استفاده کرد.
یکی از این کشاورزان داوود اکرمی در گفتگو با خبرنگار ما گفت: حدود 10 سال پیش نهال خرمای اصلاح شده از نوع پیارم هرکدام 3500 تومان توسط شرکت تحت نظر جهاد به کشاورزان فروخته شد. آن زمان پاجوش را مجانی به کشاورزان می دادند ولی چون این نوع مرغوب ترین نوع خرما و تعداد زیادی نبود در مقابل آن وجه گرفتند.
وی با بیان اینکه بهترین زمین ،آب و کود را برای این درختان آن هم به مدت 10 سال گذاشتم. عمرم را برای به بار آمدن آن گذاشتم و وقتی حاصل آن که بدترین نوع خرماست را دیدم حاصل ده سال عمر و سرمایه خود را برفنا دیدم.
اکرمی تجربه بد دیگری هم دارد و آن اینکه پس از خرید 400 گلدان درخت انار آن هم از شرکت های تابعه جهاد کشاورزی و نشاندن گلدان ها در زمین زراعی خود با محصول هیچ روبروست.
وی عنوان کرد: توسط یکی از شرکت های تابعه در جهاد نهال اصلاح شده انار به کشاورزان می فروختند . این نهال با پلاک خریداری کردم. آن هم پس از سالها زحمت هیچ برداشت کردم و مجبور شدم خرج دیگری بکنم درختان را از ریشه بیرون بیاورم.
وی خطاب به مسئولین جهاد کشاورزی اظهار کرد: حال چه چیز و چه کسی و چگونه می خواهند حاصل 10 سال عمر و زحمت کشاورز را جبران کنند؟
این کشاورز تاکید کرد: با عدم حمایت از کشاورز هم در این زمینه و هم فروش محصولات باید فاتحه کشاورزی بافق در زمینه خرما را خواند.
اکرمی در ادامه از مسئولین جهاد خواست: تدابیری برای خرید تضمینی محصول خرما بیاندیشند. کشاورز یک سال با سختی ومشقت زیاد محصول را بدست می آورد ولی برای نگهداری و فروش محصول با هزار مشکل روبروست.
وی در مورد هزینه برداشت و نگهداری خرما گفت: هزینه جاری کشاورز در طول سال برابر هزینه برداشت است و بسته بندی هر کیلو حدود 1500 تومان است البته برای فروش محصول در طول سال با قیمت مناسب نیاز به نگهداری در سردخانه است که هرکیلو ماهانه حدود 200 تومان در 6 ماه برابر 1200 تومان هزینه در بردارد.
اکرمی با پیشنهاد تشکیل تعاونی فروش خرما که تمام کشاورزان عضو آن باشند اظهار داشت: اگر یک تعاونی مخصوص نگهداری، بازاریابی فروش خرمای بافق با نام و برند این شهر تشکیل شود می توان با صادرات به اقصی نقاط ایران و جهان به رونق نخل کاری در بافق کمک بسزایی کرد.
این کشاورز که حدود 5 هکتار درخت خرما دارد و با روشهای نوین بخصوص در راستای اقتصاد مقاومتی و کم آبی نخلستانهای خود را آبیاری می کند خاطر نشان کرد: با حمایت جهاد کشاورزی و دریافت وام مزرعه خرما را آبیاری قطره ای کرده ام و با این کار 90 درصد در مصرف آب صرفه جویی دارم و با اینکار سطح زیر کشت را افزایش داده ام.
انتهای پیام/م.ف
Related Assets:
- آغاز طرح شهید سلیمانی در شهرستان ابرکوه
- افزون بر 3هزار تن ذرت دانه ای از کشاورزان خاتم خریداری شد
- تصاویر/جشنواره تجلیل از برگزیدگان بخش کشاورزی یزد
- نباید به اظهارات کذب رسانههایی مثل بیبیسی توجهای داشته باشیم/واکنش حجت الاسلام اکرمی به تلاش دشمنان برای مهندسی انتخابات
- مردم در 9 دی آفات فتنه را شستوشو دادند/ادعای تقلب و شورشهای خیابانی حماسه انتخابات 88 را به کام ملت تلخ کرد
- مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی یزد از مزارع آلوده به سِن گندم در ابرکوه بازدید کرد