دهم تیر در آینه تاریخ معاصر ایران
به گزارش یزد رسا؛ مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:
10 تیر 1364
نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران، عملیات ایذایی ظفر 4 را با هدف تصرف تپه دیده بانی در منطقه ی عملیاتی فکه آغاز کرد. در این عملیات تعدادی خودرو و چندین سنگر انفرادی و اجتماعی ارتش متجاوز صدام منهدم شد و تپه دیده بانی مهم منطقه عملیاتی فکه به تصرف درآمد.
10 تیر 1355
سازمان انرژی اتمی ایران قراردادی به هزینه ی 7. 8 میلیارد مارک با شرکت کرافت ورک یونیون آلمان برای ساخت نیروگاه بوشهر امضا کرد. این قرارداد شامل ساخت 2 واحد آب سبک با بازده یک هزار و 296 مگاوات است.
10 تیر 1354
نام سناتورها و نمایندگان دوره ی بیست و چهارم مجلس شورای ملی تهران اعلام شد. جعفر شریف امامی سناتور نخست تهران و منوچهر آزمون وکیل یکم تهران شدند.
10 تیر 1348
امام موسی صدر به عنوان نخستین رییس مجلس اعلای شیعیان لبنان انتخاب شد. این مجلس با پیشنهاد امام موسی صدر و تصویب مجلس لبنان، با انتخاب هیاتی شرعی شامل 9 تن از علمای بزرگ شیعه و هیاتی اجرایی شامل 12 تن به صورت رسمی و قانونی شکل گرفت.
10 تیر 1347
ایران معاهده ی منع گسترش سلاح های هسته ای (ان پی تی) را امضا کرد.
10 تیر 1332
طرح عملیات براندازی دولت محمد مصدق با نام عملیات آژاکس به تصویب نهایی وزارتخانه های امور خارجه آمریکا و انگلیس رسید. این طرح زمینه های اصلی کودتای بیست و هشتم مرداد را فراهم کرد.
10 تیر 1321
آدریان هولمن کاردار انگلیس در دستورالعملی به نخست وزیر ایران خواستار اعمال سانسور در نامه ها و امانات وارده و صادره پستی شد. این دستورالعمل در زمانی صادر شد که دولت انگلیس به کمک دوستان داخلی خود تلاش داشت تا سید ضیاء الدین طباطبایی را به هر صورتی به ایران بازگرداند.
10 تیر 1320
سر ریدر بولارد وزیر مختار انگلیس در تهران در دیدار با علی منصور نخست وزیر وقت پهلوی از او خواست تا هر چه سریع تر، چهار پنجم آلمانی های شاغل در ایران را اخراج کند.
10 تیر 1303
بررسی اعطای امتیاز نفت شمال به کمپانی سینکلر در کمیسیون نفت مجلس شورای ملی پایان یافت.
10 تیر 1302
125 تن از سربازان روسی وارد سرخس در مرز ایران شدند که این کار یک نمایش نظامی بود و به وسیله ی کارگزار ایران در سرخس به پایتخت گزارش شد.
10 تیر 1302
با مطالعات به عمل آمده در بلدیه تهران درباره ی نقشه کشی و شناسایی سنگ های کوه های اطراف، خیابان های تهران سنگفرش می شود.
10 تیر 1299
کابینه ی دوم میرزاحسن خان پیرنیا(مشیرالدوله) تشکیل شد. این کابینه تا چهارم آبان این سال برقرار بود.
10 تیر 1297
سلطان مسعود میرزا مشهور به ظلّ السلطان فرزند ارشد ناصرالدین شاه قاجار و حاکم اصفهان درگذشت. وی سه سال از مظفرالدین شاه بزرگتر بود اما چون مادرش از خاندان قاجاریه نبود به ولایتعهدی منصوب نشد.
منبع:ایرنا