ID : 22210765
خطرناک ترین تفریح یزدی ها!

دود 150 میلیارد تومان بودجه سلامت استان یزد را می‌بلعد!/غیرسیگاری‌ها هم قربانی هوسبازی دیگران


این روزها به نظر می‌رسد قلیان کشیدن به یک تفریح کاذب بین جوانان تبدیل شده است، حتی اعتیاد به قلیان دامن گیر زنان و دختران جامعه هم شده و بدون در نظر گرفتن عوارض آن به عنوان یک تفریح دسته جمعی در حال رشد است.

به گزارش یزد رسا، این روزها به نظر می‌رسد قلیان کشیدن به یک تفریح کاذب بین جوانان تبدیل شده است، حتی اعتیاد به قلیان دامن گیر زنان و دختران جامعه هم شده و بدون در نظر گرفتن عوارض آن به عنوان یک تفریح دسته جمعی در حال رشد است.
بر اساس آمار، جدا از عوارض پزشکی و ابتلا به انواع سرطان‌، عوارض اجتماعی سنگینی بر بیمه‌های استان تحمیل شده سال گذشته در مجموع بیمه سلامت استان 600 میلیارد تومان برای درمان هزینه کرده که 150‌میلیارد تومان آن برای درمان انواع بیماری‌ها و سرطان‌های ناشی از استفاده از سیگار و قلیان است.

غیر سیگاری‌ها؛ قربانیان هوسبازی دیگران
یکی از شهروندان یزد گفت: متاسفانه امروزه قلیان به یک تفریح برای جوانان و حتی آنهایی که دارای تحصیلات بالایی هستند تبدیل شده است، خانواده‌ها بدون توجه به عوارض اجتماعی و فرهنگی و حتی سلامت جوانان، بی‌خیال از این پدیده گذشته و آن را نوعی تفریح جوانی می‌نامند.
«رضا امراللهی» معتقد است اعتیاد به قلیان و سیگار زمینه ساز اعتیاد به مواد مخدری مانند شیشه است و باعث انحطاط فرد و خانواده می‌شود.
یکی از بانوان یزدی که به‌تازگی مشکل ریوی پیدا کرده است در گفت‌وگو با همشهری می‌گوید: به دلیل مشکل تنفسی به متخصص ریه مراجعه کردم، با مشاهده رادیولوژی من گفته شد ریه من بر اثر دود سیگار مشکل پیدا کرده است.
«سوسن عابدینی» افزود: من اصلا اهل دود و دم نیستم. همسرم گاهی با دوستان خود اقدام به کشیدن سیگار و گاهی قلیان می‌کند. اما طبق گفته‌های پزشک متخصص متوجه شدم دود ناشی از قلیانی که همسرم کشیده مرا به این بیماری مبتلا کرده است و حالا 2‌ماه است تحت درمان هستم، دود قلیان نه تنها خود فرد بلکه اطرافیان او را هم قربانی می‌کند.

عوارض اجتماعی دود قلیان و سیگار
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی نیز اظهار کرد: مصرف سیگار و قلیان به عنوان قابل قبول‌ترین عمل خلاف عرف دامنگیر جوانان ماست و وجود این عادت زمینه ساز بروز اعتیاد به مواد مخدر، الكل، فقر،‌ بزهكاری به‌خصوص در افراد جوان می‌شود.
«محمد حسین لطفی» ادامه داد: 17‌درصد مردان یزد به صورت مستمر سیگار می‌کشند و علاوه بر این 9 درصد از مردان و 3 درصد از زنان استان نیز قلیان مصرف می‌کنند. در میان افراد بالای 20 سال در مجموع 23 درصد درگیر مواد دخانی نظیر سیگار و قلیان هستند.
وی تصریح کرد: نه تنها دود ناشی از خود قلیان یا معسل‌های میوه‌ای که در قلیان به کار برده می‌شود برای سلامتی ضرر دارد، بلکه از طریق شلنگ قلیان نیز بیماری‌هایی نظیر هپاتیت، تبخال، سل و دیگر بیماری‌ها منتقل می‌شود، که بعضا خانواده‌هایی هستند که بدون اطلاع از انتقال بیماری مشترک از یک قلیان استفاده می‌کنند.
لطفی نسبت به ابتلا به انواع سرطان‌ها به ویژه سرطان ریه نیز هشدار و ادامه داد: معسل‌های میوه‌ای عاملی برای اعتیاد بیشتر به مواد دیگر هستند و دود ناشی از قلیان باعث ابتلا به سرطان ریه است و میزان بقای بیمار مبتلا به سرطان ریه کمتر از 5 سال است.

هزینه بیمه سلامت بابت دود سیگار
مدیر کل بیمه سلامت گفت: در استان کل بیمه‌های درمانی 600 میلیارد تومان برای عوارض اجتماعی و پزشکی ناشی از دود سیگار هزینه می‌کنند که 25 میلیارد تومان آن برای درمان بیماری‌های ریوی و قلب و عروقی و انواع سرطان‌هاست.
«محمد دریجانی» ابراز کرد: به‌طور ویژه سال گذشته بیمه سلامت 150‌میلیارد تومان بابت عوارض اجتماعی دود سیگار و قلیان در استان پرداخت کرده است، این هزینه‌ها ارتباط مستقیم با دود سیگار و قلیان دارند.
به گفته این مسئول، بیمه سلامت سالانه برای درمان انواع بیماری‌ها مانند، قلب و عروق، ریه، مثانه و انواع سرطان‌هایی که ناشی از دود سیگار و قلیان هستند مانند سرطان مثانه و ریه هزینه می‌کند.
دریجانی ادامه داد: قلیان در کنار عوارضی که به سلامت فرد معتاد وارد می‌کند، عوارض اجتماعی زیادی را به بیمه‌ها به ویژه بیمه سلامت ازنظر هزینه‌های درمان تحمیل می‌کند. وی معتقد است برای کاهش این عوارض باید با فرهنگسازی، از طریق رسانه‌های مکتوب و مطبوعات و خود خانواده‌ها اقدام کرد تا هزینه‌های اجتماعی ناشی از این نوع اعتیاد هم کمتر شود.

پیشگیری قبل از درمان
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی اظهار کرد: این هنر نیست که شخص مبتلا به سرطان ریه را در بیمارستان‌های خوب با تخفیف و هزینه‌های کم درمان کنیم، بلکه هنر این است که با فرهنگسازی، از ابتلای افراد به این بیماری‌ها جلوگیری کنیم. «محمد حسین لطفی» افزود: خسارت‌ها و اعتبارات هزینه شده بیمه‌ها برای درمان بیماری‌هایی که به‌طور مستقیم با دود سیگار و قلیان در ارتباط است، بسیار سنگین است و باید برای کاهش مصرف قلیان و سیگار از طریق رسانه‌ها بهتر فرهنگسازی شود.

انتهای پیام/س*




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.