دولت به ظرفیت داخل کشور برای توسعه توجه دارد / احتمال بازنگری درقیمت خودرو
به گزارش یزدرسا ، محمد باقر نوبخت در حاشیه امروز جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به جلسه امروز هیأت دولت گفت: جلسه امروز هیأت وزیران با استقبال مجدانه رئیس جمهور از بیانات مهم و رهگشای رهبری در گردهمایی مسئولان نظام آغاز شد و از حمایت قاطع و صریح رهبر انقلاب از دولت تشکر و قدردانی صمیمانه انجام شد.
وی افزود: در این راستا دولت عزم قوی خود را برای پیگیری جدی رهنمودهای رهبری بویژه سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و برخورداری از ظرفیت داخلی برای خروج از رکود و برخورداری از ظرفیت صنعت معدن و کشاوزی اعلام کرد.
سخنگوی دولت همچنین با اشاره به لایحه جامع وکالت و مشاوره حقوقی گفت: این لایحه با تاکید بر استقلال منطقی کانون وکلا به تصویب رسید.
نوبخت ادامه داد: همچنین برای فعال شدن صنایع کوچک پیشنهاد شد که 10 هزار میلیارد تومان به صورت تسهیلات به تناسب نیاز به 81 هزار واحد تولیدی داده شود و پیش بینی می شود 193 هزار فرصت شغلی در ماه های آینده ایجاد کنیم.
وی تاکید کرد: تمامی تلاش دولت این است که با ظرفیت های داخلی موجود نظام به توسعه کشور بپردازیم و این نیز پیامی به مذاکره کننده گان تیم هسته ای ایران و همچنین طرف مقابل آنها می تواند باشد که ایران می تواند با توانایی های داخلی خودش همچون گذشته مسیر توسعه و پیشرفت را طی کند.
سخنگوی دولت همچنین در خصوص گران شدن خودرو و در پاسخ به این سوال که پیش از این دولت مخالفت خود را با این موضوع اعلام کرده بود گفت: در خصوص افزایش قیمت خودرو با توجه به مشاهده هایی که از سوی دولت قبلا اطلاع رسانی شده بود دولت مخالف هرگونه افزایش قیمت خودروست.
نوبخت افزود: دولت برای تامین ارز مورد نیاز صنعت خودرو اجازه داد که از ارز مبادله ای استفاده شود و انتظار ما این بود که خودروسازان خبر افزایش کیفیت خودرو را به دولت بدهند. از این جهت اقداماتی صورت گرفت و شورای رقابت از جایگاه قانونی خودش در خصوص افزایش قیمت خودرو تصمیم گیری کرد.
وی با بیان اینکه شورای رقابت در جایگاه قانونی خودش تصمیم به افزایش قیمت خودرو کرده است، گفت: امروز هیأت وزیران و رئیس جمهور مراتب تکدر خود را نسبت به افزایش قیمت خودرو اعلام کردند و امیدواریم بررسی مجدد نسبت به قیمت خودرو صورت گیرد.
سخنگوی دولت تصریح کرد: خودروسازان و شورای رقابت به تعیین قیمت توسط بازار اعتقاد دارند ما هم این را قبول داریم اما باید اجازه دهند ما هم نسبت به واردات خودروهای باکیفیت و ارزان قیمت خارجی اقدام کنیم و رقابتی در بازار ایجاد شود تا بازار بتواند قیمت خودرو را تعیین کند.
نوبخت با بیان اینکه یک بازار نیمه انحصاری برای خودروسازان وجود دارد گفت: نمی شود که ما هم جلوی واردات را بگیریم و هم آنها بگویند که قیمت را بازار باید تعیین کند.
وی خاطرنشان کرد: این قیمت برای دولت پذیرفتنی نیست و حتی بحث بازبینی مجدد قیمت ها مطرح شده است.
نوبخت در پاسخ به این سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه شما پیش از این خبر از آغاز فرآیند شناسایی دهک های پردرآمد را داده بودید و وزیر اقتصاد نیز به نمایندگان مجلس خبر از آغاز حذف یارانه های دهک های پردرآمد داده است، ساز و کار این حذف چگونه است، گفت: من بارها گفته ام و باز این را تکرار می کنم که این وظیفه قانونی را داریم که یارانه را به افراد متقاضی بدهیم ولی وقتی بیش از 70 میلیون نفر در یک برهه زمانی کوتاه ثبت نام و خود را متقاضی اعلام می کنند برای راستی آزمایی این مطلب با حفظ کرامت مردم معتقدیم که باید شفاف سازی بیشتری صورت بگیرد.
سخنگوی دولت ادامه داد: ما از همان ابتدا کار خود را برای استفاده از اطلاعات بیش از 40 پایگاه اطلاعاتی کشور آغاز کردیم که الان تعدادی هم شناسایی شدند و برخی از آنها می توانند در پرداخت ماههای آتی یارانه ها مورد توجه قرار گیرند.
وی افزود: من تاکید دارم این موضوع را در فرآیند اجرای مرحله دوم همچنان انجام دهیم چون ما خودمان برای کار بزرگی که در عرصه درمان آغاز کردیم و مسئله طرح تحول سلامت را داریم انجام می دهیم و این مخارجی برای دولت دارد و ما نیازمند منابع یارانه ای هستیم یعنی از منابع حاصل از اجرای مرحله دوم هدفمند کردن یارانه ها احتیاج داریم که بتوانیم در تولید کمک کنیم و ما هرگز از این درآمدها برای کسری بودجه جاری خودمان استفاده نخواهیم کرد.
نوبخت ادامه داد: دولت 11 هزار و 300 میلیارد تومان از بودجه عمومی خودش برای اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها استفاده می کند بنابراین دنبال این نیستیم که یارانه ها را حتی از افرادی که پردرآمد هستند حذف کنیم. ما این کار را طبق قانون انجام خواهیم داد اما اطلاع رسانی مستمر همواره موجب نوعی استرس در اقشار کم درآمد خواهد شد.
سخنگوی دولت خاطر نشان کرد: ما به آن منابع برای کار تولید و درمان نیازمند هستیم و این کار را در راستای عدالت اجتماعی انجام خواهیم داد منتهی اگر بخواهیم در هر مصاحبه ای یک استرس به جامعه وارد کنیم،درست نیست، اجازه دهید جامعه در آرامش باشد.
نوبخت همچنین با اشاره به کسانی که از یارانه خود انصراف داده اند، گفت: دستورالعملی در حال تهیه است که مجددا از این افراد قدردانی به عمل آید.
وی با تاکید بر اینکه به تولید یارانه داده می شود، گفت: مطمئنا به تولید یارانه می دهیم و این اقدام با سیاست دولت برای مهار تورم و خروج از رکود هماهنگی کامل دارد.
وی در پاسخ به این سوال که دولت چه برنامه ای برای شرایط محتمل به نتیجه نرسیدن مذاکرات هسته ای دارد، گفت: معاونت برنامه ریزی و راهبردی رئیس جمهور از سوی دولت مامور شد تا نسبت به تهیه برنامه برای شرایط بدبینانه مبنی بر اینکه تحریم ها اضافه شود و حتی تشدید پیدا کند، اقدام کند.
نوبخت تاکید کرد: ما امیدوار هستیم که فرزندان ملت در مذاکرات بتوانند حقوق واقعی ملت ایران را استیفا کنند و با شکستن تحریم های ظالمانه بتوانند اقتصاد را نجات دهند و از این تحریم های ظالمانه که به اقتصاد ما تحمیل شده، اقتصاد را نجات دهند.
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور همچنین در مورد رهنمودهای مقام معظم رهبری در دیدار با اساتید دانشگاه ها و تاکید ایشان بر توسعه علمی کشور بیان کرد: اساسا به دلیل آنکه برنامه ششم توسعه بر پایه اقتصاد مقاومتی با تولید رقابتی دانش بنیان در حال تهیه و تنظیم است ما برنامه ششم را برای بسترسازی همه دستگاه هایی که بتوانند نسبت به افزایش بهرهوری از طریق برخورداری از فناوری های نوین تلاش کنند در دست تهیه داریم و امیدواریم هر دستگاهی برای آنکه بتواند رشد متناسب با پیشرفت و توسعه ای که در چشم انداز بیست ساله پیش بینی شده است، داشته باشد، باید دانش را به بنیان همه فعالیت های کشور تزریق کنیم تا بتوانیم به یک رشد مطلوب برسیم.
وی ادامه داد: روش ها و سازوکارهای سنتی رشد چند درصدی را برای ما بیشتر تسهیل نمی کند، از این جهت که چه سان بتوانیم از اقتصاد دانش بنیان استفاده کنیم، خود نیازمند یک برنامه متناسبی است که برنامه ششمی که الان در دست تهیه است در همین راستا تهیه خواهد شد.
نوبخت همچنین در مورد نماینده ایران در سازمان ملل متحد گفت: آقای ابوطالبی همچنان فرد معرفی شده از سوی دولت است و بر این پایه همه پیگیری های قانونی در حال انجام است و امیدواریم در برابر این اقدام غیرمنطقی و غیرحقوقی که از سوی دولت آمریکا انجام شد، اقدامات دولت اثربخش باشد.
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور همچنین در مورد کیفیت بنزین خاطر نشان کرد: همانطور که وزیر نفت نیز اعلام کرده است کیفیت بنزین ما بالا است و ما بنزین با کیفیت یورو چهار الان هم وارد و هم تولید می کنیم.
وی ادامه داد: هر فرآورده ای که با استانداردهای مورد تایید و متناسب نظام سازگاری نداشته باشد ما آن را متوقف خواهیم کرد.
نوبخت تاکید کرد: ما از هم اکنون باید متناسب با رشد جمعیت در کشور سازوکارها و نیازمندی های آن جمعیت تحلیل و برنامه ریزی داشته باشیم.
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور همچنین ضمن محکوم کردن فعالیت های گروهک تروریستی داعش گفت: دولت رسما مواضع خود را مبنی بر محکومیت شدید حملات وحشیانه صهیونیست ها نسبت به فلسطینی ها و نواز غزه اعلام کرده و دولت از دیپلماسی فعال با کشورهای منطقه برای جلوگیری از این اقدامات تروریستی استفاده خواهد کرد.
وی درباره روابط دولت و مجلس نیز گفت: اگر استناد کنیم به بیانات و رهنمودهای مقام معظم رهبری که در گردهمایی مسئولان نظام داشتند ایشان تاکید داشتند که قوا باید با یکدیگر تعامل داشته باشند.
نوبخت گفت: انتظار ما این است که نمایندگان محترم مجلس در جایگاه قانونیشان آنچه که برای نظارت مقتضی می دانند، انجام دهند، اما اینها مانع فعالیت های دستگاه های اجرایی بخصوص وزرا نسبت به آنچه که تشخیص می دهند در دستگاه های خودشان انجام دهند، نخواهند بود. نمایندگان می توانند نظارت های قانونی خود را اعمال کنند و وزرای محترم هم در قبال مسولیت هایی که در قبال ملت دارند باید اقداماتی انجام دهند و آن را باید در چارچوب قانون و شجاعانه به انجام برسانند.
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور در پاسخ به این سوال که آیا قرار است بین تیم فوتبال ایران و آمریکا، بازی دوستانه انجام شود، گفت: من بیخبرم.
نوبخت در پاسخ به این سوال که نمایندگان گفته اند که یکماه می خواهند بر عملکرد وزیر علوم نظارت داشته باشند، آیا این نافی اختیارات وزارت علوم نیست؟ گفت: قطعا وزیر علوم تحقیقات و فناوری آنچه که برای دانشگاه ها و محیط آموزش ضروری است و برای کشور نافع است آن را باز هم انجام خواهند داد. حال اگر تعامل یا یک رایزنی و همفکری در پارهای از موارد صورت بگیرد، اینها مانع و رافع مسئولیتی که وزیر علوم دارد و باید محترمانه و شجاعانه در چارچوب قانون انجام دهد، نخواهد بود.
وی همچجنین در ابتدای صحبت های خود در مورد مصوبات امروز جلسه هیات دولت توضیح داد: امروز مصوباتی برای خروج از رکود با تاکید بر ظرفیت ها و منابع داخلی داشتیم مبنی بر اینکه چهار میلیارد دلار برای طرح های پارس جنوبی اختصاص یافت.
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور افزود: همچنین 4 میلیارد دلار برای احداث نیروگاه ها استفاده خواهد شد و 3 میلیارد دلار برای صنایع بالادستی نفت، دو میلیارد دلار برای فعال کردن چرخه تولید فولاد، دو میلیارد دلار برای پالایشگاه ها و پتروشیمی یک میلیارد دلار برای حمل و نقل و 500 میلیون دلار برای بخش کشاورزی که با آن 4 میلیارد دلاری که برای احیای اراضی و مهار آب های مرزی اختصاص پیدا کرد، مجموعا 4.5 میلیارد دلار و برای سایر صنایع یک میلیارد و 600 میلیون دلار اختصاص پیدا کرد که امیدواریم با این سرمایه گذاری که عمدتا از سوی بخش غیردولتی انجام خواهد شد، بتوانیم از رکود خارج شویم.
نوبخت خاطر نشان کرد: همچنین تصویب شد 210 میلیارد تومان برای جبران خسارات ناشی از عدم کشت به کشاورزان حوزه زایندهرود اختصاص یابد، برای تامین آب شهری و روستایی استان سیستان و بلوچستان 150 میلیارد تومان، برای مقابله با خشکسالی در استان لرستان 70 میلیارد تومان، برای آسفالت راه های مناطق مرزی آذربایجان غربی 10 میلیارد تومان، برای اقدامات پیشگیرانه در جهت جلوگیری از عدم تکرار سیل در گلستان 80 میلیارد تومان، اقدامات پیشگیرانه وقوع سیل در مازندران 72 میلیارد تومان و نهایتا برای خرید هواپیماهای مجهز به FIS نیز 54 میلیارد تومان به سازمان هواپیمایی کشوری اختصاص پیدا کرد.
مهر
Related Assets:
- آغاز پرداخت وام ازدواج بعد از عیدفطر/ «یک میلیون نفر» در صف هستند
- آماده کمک به مردم عراق هستیم/ شناسایی افراد پردرآمد را آغاز کردهایم/ واکنش به استیضاح وزیران
- نوبخت نباید درمورد قیمت خودرو اظهارنظر می کرد/ کمک بلاعوض به تولیدکنندگان در فازدوم هدفمندی نداریم
- خطرناکترین تفکر ...
- ساعت کاری را در ماه رمضان کاهش نمیدهیم/ مشکلی با بازگشایی سفارت انگلیس نداریم / دولت با هیچ افزایش قیمتی موافقت نخواهد کرد
- نامه مهم نوبخت به جهانگیری/ لایحه دائمی کردن قانون خدمات کشوری را فورا تعیین تکلیف کنید
- ادامه بررسی لایحه خروج از رکود در جلسه بعدازظهر/ تشریح رای دادستانی درباره پرونده رانت