ID : 966293
گفتگو با رتبه هفتم علوم انسانی در کنکور 92؛

ذکر "آیه الکرسی" هرگز از زبانم باز نماند/ استعدادهای مدارس کم بضاعت با حمایت مسئولین، خود را بروز می دهند


همیشه در گوشه ذهنم "آیه الکرسی" و "انا انزلنا" در حال تکرار است و در روز کنکور در هنگام خروج از خانه، سوار شدن موتور و قبل از ورود به جلسه دائم در ذهن وزبانم تکرار می شد.

یزد رسا؛

اشاره؛ علیرضا هروی، در بیست و نهم اسفند ماه سال یک هزار و سیصد و هفتاد و سه در یزد دیده به جهان گشود، پدر او زاده سرزمین ولایت "نجف اشرف" است و مادر او اصالت یزدی دارد.

وی تحصیلات خود را از دبستان  "هادی یزد" آغاز کرد و با انتخاب رشته علوم انسانی در دبیرستان "فرهنگ رسولیان" موفق به کسب دیپلم در این رشته شد.

علیرضا هروی توانست در بزرگ ترین ماراتن علمی کشور در رشته علوم انسانی "رتبه هفتم" کشور را از آن خود کند و افتخاری برای دیار دارالعلم باشد. وی در گفتگو با یزد رسا از رمز موفقیت خود می گوید.

IMG_8858   

یزد رسا: برای آمادگی در کنکور روزی چند ساعت درس می خواندی؟

در روز بیشتر وقت من صرف مطالعه و درس خواندن می شد به طوری که بیش از12 ساعت در شبانه روز درس می خواندم.

یزد رسا:  اصلی ترین عاملی یا عواملی که در موفقیت شما نقش داشت چه بود؟

عواملی زیادی دست به دست هم دادند تا راه برای موفقیت من مهیا شد، در رأس همه آن ها لطف خداوند بود که بی تردید بدون لطف خدا تمام تلاش هایم بی اثر می شد و دوم دعای مادر و پدرم بود که درهمه لحظاتی که تحمل سختی درس، طاقت فرسا می شد دعای خیر آن ها مرا بدرقه می کرد و در نهایت این موفقیت من بدون تلاش و پشتکار خودم به دست نمی آمد.

یزد رسا:  آیا برای اینکه موفق شوی، در تحصیل و زندگی خود الگویی هم داشتی؟

در هر دوره تحصیلی همیشه یک نفر را به عنوان الگو و معلم  نمونه برای خودم انتخاب می کردم و سعی داشتم که رفتار و کردارم را به رفتار آن ها نزدیک تر کنم که در دوره متوسطه "آقای رجایی" که معلم قافیه و عروض بودند، در دوره راهنمایی "آقای میرحسینی" که معاون مدرسه بودند و در دوره دبستان "آقای طباطبایی" معلم کلاس پنجم بودند که از همین جا از آن ها تشکر می کنم و به رسم ادب دستشان را می بوسم.

IMG_8852

یزد رسا:  چه عاملی باعث شد تا از آن ها الگو بگیری؟

"معلم دبستانم" با اخلاق خوبی که داشت اشتیاق من را برای درس خواندن صدچندان می کرد، "معاون مدرسه راهنمایی" من یک انسان با ایمان و با عقیده بود  و یادم  است که او دانش آموزان را به خواندن نمازهای مستحبی همان ماه تشویق می کرد و در نهایت "معلم قافیه و عروض" دوره متوسطه که با شیوه تدریس و اخلاق خوب، شوق درس خواندن را در من ایجاد می کرد و این موفقیت را در اصل مدیون ایشان می دانم.

یزد رسا:  برنامه ریزی در روند درس خواندن شما چه تأثیری داشت؟

مطمئنا هیچ موفقیتی بدون برنامه ریزی امکان پذیر نیست به ویژه در مسئله سرنوشت سازی مانند کنکور که یکی از عوامل مهم، برنامه ریزی است و این اصل در تحقق موفقیتم بسیار تأثیرگذار بود بطوری اگر برنامه ریزی نداشتم نمی توانستم این رتبه را کسب کنم و این برنامه ریزی را مدیون برادرم و آموزشگاه کانونی بود که در آن ثبت نام کردم می دانم.

یزد رسا:  قبل از اعلام نتایج کنکور خودت چه رتبه ای را حدس می زدی؟

قبل از اعلام نتایج من نتیجه خوبی را برای خودم پیش بینی می کردم به طوری که از کسب رتبه دوازدهم سیزدهم کشوری و پنجم ششم منطقه مطمئن بودم.

یزد رسا:  آیا برای آمادگی کنکور از معلم خصوص یا کلاس خصوص هم استفاده کردید؟

از معلم خصوصی استفاده کردم اما نه زیاد و فقط  در دم دمه های کنکور دوساعت از معلم خصوصی یاری گرفتم و بیشتر تست دروس مختلف را کار می کردم به طوری که برای هر درس "سه چهار" کتاب تست داشتم.

IMG_8844

یزد رسا:  برای انتخاب رشته و دانشگاه تصمیم گرفته اید؟

بله؛ هرچند مدرسه ای که در آن تحصیل کردم هنوز برنامه ای در این خصوص به من ارائه نکرده است اما با توجه به علاقه ام به رشته حقوق و پیشنهاداتی که از جانب خانواده و برخی از دوستان تحصیل کرده در این رشته شده بود، آن را انتخاب کردم، در مورد انتخاب دانشگاه تصمیم قطعی نگرفته ام اما بین انتخاب دانشگاه تهران و شهید بهشتی یک را انتخاب خواهم کرد.

یزد رسا:  یک دانش آموز برای آنکه بتواند رتبه های برتر را کسب کند به چه حمایت هایی نیاز دارد؟

به عنوان یک دانش آموز از دیدگاه خودم، حمایت های مدرسه خوب بود اما هنوز از لحاظ برگزاری کلاس های تقویت جا داشت که فرصت بیشتری را برای دانش آموزان صرف کنند به طوری که در برگزاری کلاس برای برخی از دروس کم کاری شد و فقط روزانه یک ساعت عربی و یک ساعت ریاضی به صورت تقویتی تدریس می شد.

در اینجا یک درخواست هم از مسئولین در خصوص مدارس دولتی دارم و می خواهم که به مدارسی دولتی و کم بضاعت که کمتر در کانون توجه قرار دارند، بیشتر رسیدگی کنند وتوجه خود را فقط به مدارس خاص و غیرانتفاعی متمرکز نکنند چراکه استعدادهای خیلی زیادی در آن ها نهفته که اگر حمایت مسئولین را ببیند خود را بروز خواهند داد.

یزد رسا:  آیا در زمان آمادگی برای کنکور از درس خواندن دلسرد شدی؟

بله؛ به خصوص در یک ماه آخر که به زمان کنکور نزدیک می شدم، به دلیل تکراری شدن درس ها و سختی های آن تحمل انسان کم می شد اما با نگاه به آینده و موفقیت های پیشرو شوق درس خواندن در دلم زنده می شد 

IMG_8867

یزد رسا:  شیوه درس مطالعه شما در زمان درس خواندن چگونه بود؟

من در روز فقط بر روی یک کتاب وقت نمی گذاشتم بلکه با مطالعه چند درس از یک کتاب، درس را عوض می کردم بو به سراغ کتاب دیگری می رفتم، زمان در درس خواندن مهم بود به طوری که برای یک درس زمان خاصی تخصیص می دادم اگر زودتر از زمان مقرر می توانستم درس را تمام کنم خوشحال می شدم و به استراحت می پرداختم اما اگر دیر تمام تمام می شد حتما این زمان اتلاف شده را یک جای دیگر جبران می کردم.

در درس خواندن هم کمیت مهم است هم کیفیت وباید هر دو را در قالب برنامه ریزی اجرایی کرد.

یزد رسا: بزرگ ترین آرزوی علیرضا هروی چیست؟

بزرگ ترین هدف وآرزوی من ادامه تحصیل تا مراتب دکتری و بالاتر است و هنوز تصمیم خاصی در خصوص شغل  و کار نگرفته ام.

یزد رسا:  راز معنویت در رسیدن شما به این موفقیت چه بود؟

ارتباط با خدا و نماز تنها راز معنوی من در رسیدن به موفقیتم بود چراکه آرامشی که درنماز و ارتباط با خدا به دل و جان  انسان می نشیند در هیچ چیز دیگری پیدا نمی شود و قبل از حضور در جلسه کنکور با راز و نیازی که پس از نماز صبح با خدا کردم آرامشی به من عطا شد که به عقیده خودم این آرامش همیشه ماندگار است و در آن لحظه از خدا خواستم که هرچه لیاقت آن را دارم به من عطا کند.

همیشه در گوشه ذهنم "آیه الکرسی"  و "انا انزلنا" در حال تکرار است و در روز کنکور در هنگام خروج از خانه ، یا سوار شدن و قبل از جلسه ورود به جلسه دائم در ذهن وزبانم تکرار می شد.

 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.