ID : 27131782
در اولین همایش ملی زیلو؛

راهکارهای ثبت جهانی زیلوی میبد بررسی شد


در راستای حمایت از سنت و صنعت فاخر، تاریخی و ماندگار زیلوبافی، نخستین همایش ملی زیلوی میبد در دانشگاه آیت الله حائری میبد با حضور فرهیختگان و محققان این حوزه برگزار شد.

به گزارش یزدرسا به نقل از ميبد خبر، همایش ملی زیلوی میبد با حضور جمعی از محققین، کارشناسان و علاقه مندان این حوزه، صبح روز پنج شنبه 5 اسفند در سالن آمفی تئاتر دانشگاه آیت الله حائری میبد برگزار شد.

در ابتدای این همایش دکتر عباس کلانتری رئیس دانشگاه آیت الله حائری میبد، ضمن خیر مقدم به مهمانان و حضار و تسلیت ایام فاطمیه، از زیلو به عنوان هنر صنعتی با قدمت بسیار و اهمیت زیاد از نظر نقش که متناسب با ایده ها، عقاید بومی، ملی و دینی از حیث بهداشت و بافت و همچنین از بعد اقتصادی ارزشمند است یاد کرد و گفت: در دورانی از تاریخ، این هنر رو به فراموشی بود که توسط عده ای از دوستان که دغدغه این هنر را داشتند خوشبختانه دوباره شاهد رونق این هنر هستیم و در بسیاری از خانه ها و کارگاه های شهرستان این هنر صنعت جانی دوباره گرفت.

وی بیان داشت: ما بعنوان دانشگاه آیت الله حائری میبد وظیفه داریم در زمینه توسعه این صنعت از لحاظ علمی تلاش کنیم و در این راستا از زمانی که موضوع برگزاری همایش ملی زیلو مطرح گردید پیگیر ایجاد رشته فرش با گرایش زیلو هستیم و طرح درس آن تهیه و تدوین و به شورای عالی برنامه ریزی وزارت علوم ارائه شد و در زمینه تحقیقات زیلو هم ما قصد ایجاد مرکز تحقیقات محلی در دانشگاه را داریم و یکی از زیر شاخه های صنایع دستی در این مرکز، تحقیقات زیلو می باشد.

در ادامه همایش حسین فلاح فرماندارمیبد ضن خیر مقدم و تقدیر و تشکر از دست اندرکاران برگزاری این همایش گفت: زمانی در میبد چهار هزار دار زیلو وجود داشت اما در یک دوره این هنر متزلزل شده و به فراموشی سپرده شد امام با نگاه خوب آیت الله اعرافی به حوزه میراث فرهنگی و صنایع دستی شاهد رونق هنر صنعت زیلو هستیم و اکنون در شهرستان حدود 200 کارگاه زیلو بافی مشغول فعالیت هستند.

بخش دیگر این همایش سخنرانی مهمان ویژه برنامه، علی حاجی شیزری مدیر کل توسعه و ترویج صنایع دستی کشور بود که در ابتدا گزارش فعالیت های انجام شده در استان و شهرستان و سپس برنامه های آینده برای صنایع دستی میبد تشریح شد.

حاجی شیزری با بیان اینکه صنایع دستی ایران با بیش از 300 رشته در بحث تنوع رشته در دنیا جایگاه نخست و در بحث تولید جایگاه سوم جهان بعد از کشورهای چین و هند را داراست گفت: متاسفانه در صادرات جزء 30 کشور اول دنیا هستیم و این نشانگر این است که ما در تنوع و تولید خوب کار کرده ایم اما در صادرات ضعف داریم که البته بخش زیادی از آن به سبب تحریم های ناجوانمردانه می باشد.

وی اظهار داشت: در راستای ثبت شهر میبد بعنوان شهر ملی زیلو، هماهنگی های لازم انجام شده و همچنین در حال آماده سازی 70 دستگاه زیلو بافی جهت اضافه کردن به کارگاه های شهرستان هستیم.
حاجی شیزری افزود: ثبت نشان جغرافیای ملی زیلو توسط انجمن زیلوی میبد کار بسیار با ارزشی بوده و امیدواریم پیگیری های لازم جهت ثبت جهانی زیلوی میبد را شاهد باشیم.

مدیر کل توسعه و ترویج صنایع دستی کشور از طرح مفروش کردن مساجد و تکایای ایران با زیلو خبر داد و گفت تمامی هماهنگی های لازم انجام و به ستاداقامه نماز کشور ابلاغ گردید. وی همچنین گفت: تا کنون بعد از 38 سال از پیروزی انقلاب اسلامی جشنواره فجر صنایع دستی نداشتیم که با پیگیری های به عمل آمده در تاریخ 22 آذر 95 مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را دریافت نمودیم و اولین جشنواره فجر صنایع دستی را امسال در دو بخش کلاسیک و نگاه نو( استفاده از صنایع دستی در محصولات کاربردی) در خانه هنرمندان برگزار نمودیم.

در بخش دیگر این همایش محمد سعید جانب اللهی، محقق و نویسنده میبدی در مورد نگاره های تاریخی و اساطیری زیلو مباحثی را مطرح و تشریح نمود و همچنین دکتر محمد حسین دهقانی فیروزآبادی عضو هیات علمی و معاون آموزشی دانشگاه آیت الله حائری میبد و محمد حسین رافی محقق و نویسنده، در رابطه با زیلو و زیلو بافی سخنانی بیان کردند.

از دیگر برنامه های اجرا شده در این همایش میتوان به اجرای ضرب آهنگ پهلوانی و شاهنامه خوانی اشاره کرد که مورد توجه حضار قرار گرفت.

پایان بخش این همایش رونمایی از کتاب"جلوه زیبایی در زیلوی میبد" تالیف انسیه طاهره آقایی میبدی و زیلوی اهدایی به یونسکو بافته شده توسط ماشاء الله غنی پور هنرمند میبدی و تقدیر و تکریم از هنرمندان زیلو باف و منتخبین جشنواره خوارزمی بود.

انتهای پیام/اد




summary-address :
Your Rating
Average (1 Vote)
The average rating is 1.0 stars out of 5.