راهکارهای جالب و عملی برای داشتن خانواده ای شاد و سالم
به گزارش یزدرسا به نقل از خبرنگار یزدبانو، پس از برگزاری اولین نشست هم اندیشی مسؤولان عالی قضایی با اصحاب رسانه، پس از انتشار اولین پیام، این مطلب دومین مطلبی است که از سوی معاونت اجتماعی و پیشگیری از جرم دادگستری استان یزد تهیه و منتشر شده است.
* براي داشتن خانواده سالم و شاد ،زمان های بیشتری را برای بودن با یکدیگر بگذرانید. نه به این معنا که بیشتر در خانه باشید و اوقاتتان را پای تلویزیون و اینترنت تلف کنید! بلکه منظور، صحبت کردن، بازی کردن، نوازش کردن و برگزاری جلسات خانوادگی در جهت برنامه ریزی جمعی برای آینده است. این نوع تماس، به فرزندان احساس امنیت در محیط خانه و خانواده می دهد و برای والدین سرشار از حس های مثبت و شادی آور خواهد بود.
*براي داشتن خانواده سالم و شاد ،هرچند مدت دکوراسیون اتاق ها راتغییر دهید . تنها همین کار که بدون هزینه هم هست باعث ایجاد حس تازگی ، شادی و انرژی در افراد خانه می شود . طراحی و رنگ اتاق ها را طوری انتخاب کنید که باعث تنش و اضطراب نشود. در چنین فضایی انجام اموری مانند بازی، جلسات خانوادگی و یا حتی آشپزی لذت بخش خواهد بود.
*براي داشتن خانواده سالم و شاد ،ورزش جمعی را فراموش نکنید. با فرزندان خود به دوچرخه سواری بروید. اوقاتی را برای پیاده روی و نرمش در نزدیک ترین پارک بگذراید.
*والدین عزیز:برای رفتارهای خوب فرزندان خود پاداش در نظر بگیرید. پاداش دادن به بچه ها می تواند انجام رفتارهای خوب را در آنها تقویت کند. گردش های خارج از شهر، بازدید از باغ وحش، رفتن به سینما و موارد مشابه، می توانند پاداش های خوبی به حساب آیند.
*براي داشتن خانواده سالم و شاد ،مطالعه و شنیدن کتاب را در امور هفتگی خودجای دهید. خواندن کتاب با صدای بلند برای بچه ها تاثیر گذار است. همچنین ترغیب کردن آنها به نوشتن خاطرات روزانه و یا داستان های کوتاه نیز بسیار مفید است.
*براي داشتن خانواده سالم و شاد ،قدردانی از یکدیگر را فراموش نکنید. راه های مختلف را برای نشان دادن ارزش و احترامی که برای یکدیگر قائل هستید، امتحان کنید. شادی و رفتارهای مثبت و متقابل فرزندان و والدین در این مسأله بسیار مؤثرند.
*زن و مرد هر دو همسري را ترجيح مي دهند كه حسن خلق داشته و در برخورد با اطرافيان بويژه اعضاي خانواده ، خوش برخورد باشد. در ناملايمات و سختيهاي زندگي صبور و بردبار بوده و احساس مسئوليت داشته باشد. افرادي كه در محيط خانه و خانواده با خشونت بر خورد مي كنند و يا تند خو هستند آسايش و امنيت را از محيط خانه سلب نموده و موجبات آزردگي اطرافيان را فراهم مي آورند. در چنين محيطي نمي توان انتظار داشت كه خانواده در آرامش و امنيت خاطر به سوي پيشرفت و تعالي گام بردارد.
*در اسلام بر اصل كفو بودن به عنوان معيار همسر گزيني و ضامن انسجام خانواده تأكيد بسيار شده است. ديدگاههاي ارزشي اسلام تعريف خاصي از هم كفو بودن زن و شوهر ارائه مي دهد. اين تعريف عبارتست از : همساني ديني و اخلاقي. بر خلاف تصور عده اي كه كفو بودن را در همساني نژادي ، قومي و يا طبقاتي معني مي كنند. روايت است كه مردي از پيامبر اكرم ( ص ) پرسيد : با چه كسي ازدواج كنيم ؟ فرمودند : با كفوها ازدواج كنيد. پرسيد : كفوها چه كساني هستند ؟ فرمودند : مؤمنان كفو و هم شأن هم هستند.
*داشتن شغل مناسب و كسب حلال براي مردان يكي از معيارهاي مهم در تشكيل خانواده است. خانواده اي كه از نتيجه تلاش و فعاليت صادقانه و حلال ارتزاق مي كند ، به سوي فعاليتهاي نا سالم اقتصادي جهت تأمين معاش قدم بر نمي دارد. چرا كه نداشتن شغل مناسب سرپرست خانواده ، عامل بسيار مؤثري در ايجاد آسيبهاي خانوادگي و اجتماعي محسوب مي شود.