رایزنی استاندار با معاون اول رئیسجمهور جهت جبران خسارات کشاورزان یزدی
محمدعلی ملکزاده مدیرکل مدیریت بحران استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا گفت: سرمازدگی در اسفند سال قبل و فروردین امسال، بخش عمده محصولات زراعی و باغی استان را تحت تأثیر قرار داد به طوری که در بیشتر نقاط، محصولات باغی و زراعی استان دچار خسارت صد در صد شدهاند.
وی افزود: بر اساس گزارشهایی که سازمان جهاد کشاروزی استان اعلام کرده است، بیش از 5 هزار و 200 میلیارد تومان خسارت محصولات باغی و زارعی در سطح استان تخمین زده شد.
مدیرکل مدیریت بحران استان یزد اظهار داشت: در همین مدت تا کنون دو بار از مناطق کشاورزی در شهرستانهای مهریز، مروست، خاتم، ابرکوه و تفت بازدید داشتهایم که در یکی از این بازدیدها عضو هیئت مدیره صندوق توسعه بیمه کشاورزی کشور نیز حضور داشت و خسارت صد در صدی کشاورزان یزدی را تأیید کرد.
ملکزاده خاطرنشان کرد: برای حمایت از کشاورزان اقدامات مختلفی صورت گرفته از جمله اینکه استاندار در همین راستا نشستی را با معاون اول رئیسجمهور داشته است و درخواست تسهیلات، از جمله تسهیلات بلاعوض برای کشاورزان استان کرده است.
وی عنوان کرد: یکی از اقدامات دیگر جهت حمایت از کشاورزان، بحث امهال تسهیلات گذشته آنها است که این مهم نیز یکی دیگر از موضوعاتی بود که استاندار از معاون اول رئیسجمهور پیگیری کرده است.
مدیرکل مدیریت بحران استان یزد اضافه کرد: همچنین در جلسهای که به همراه معاون عمرانی استاندار با رئیس سازمان مدیریت بحران کشور داشتیم، مسائل و مشکلات کشاورزان و باغداران استان یزد را تشریح کردیم و لزوم حمایت از کشاورزان استان مورد تأکید قرار گرفت.
ملکزاده بیان کرد: در داخل استان نیز نشستی را با حضور اعضای ستاد مدیریت بحران استان داشتیم و قرار بر این شد که تمام دستگاهها از هر ظرفیتی برای حمایت از کشاورزان و توانمندسازی کشاورزان و باغدران استفاده کنند.
وی تأکید کرد: البته ما نباید اقداماتمان را در فعالیتهای بعد از حوادث خلاصه کنیم، بلکه اهم کار فعالیتهای مربوط به پیشبینی و پیشگیری از حوادث است و یقینا این امکان وجود دارد که تدابیری اندیشیده شود تا میزان خسارتها کمتر شود.
مدیرکل مدیریت بحران استان یزد تصریح کرد: اینکه ما شاهد خسارتهای صد در صدی در بسیاری از مناطق هستیم نشاندهنده این است که برای پیشگیری از خسارت اقدامات لازم صورت نگرفته است.
ملکزاده یادآور شد: این موضوع زمانی اهمیت بیشتری پیدا میکند که ما توجه داشته باشیم که در برخی از مناطق استان یزد مانند شهرستانهای خاتم و مروست بخش اعظم مردم از طریق کشاورزی ارتزاق میکنند و اینگونه نیست که مثلا در کنار شغل دیگر کشاورزی هم داشته باشند.
وی ادامه داد: لذا در چنین شرایطی وقتی کشاورز بطور کامل محصول خود را از دست میدهد با مشکلات عدیدهای مواجه میشود و اینجا است که اهمیت پیشگیری بیشتر نمایان میشود.
انتهای پیام/